Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΤΙΣ... #SKOURIES# ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
   

Να παραθερίσουν φέτος στη Χαλκιδική και ειδικότερα στην περιοχή της Ιερισσού καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες που θέλουν να συμπαρασταθούν στον αγώνα των κατοίκων, η «Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά των Χρυσωρυχείων».



 Όπως δήλωσε ο Ανέστης Στρατιάδης, μέλος της Επιτροπής,  στο «Περισκόπιο της Περιφέρειας» του 102 FM της ΕΡΤ3 και στους Βασίλη Καραμπάση και Σάκη Αραμπατζή, οι κάτοικοι της Θράκης δεν εφησυχάζουν από την προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων της «Ελληνικός Χρυσός» στο Πέραμα του Έβρου και προγραμματίζουν συναυλίες και περιβαλλοντικές δράσεις για όλο το καλοκαίρι με σκοπό να διατηρήσουν την αγωνιστική τους διάθεση.




Παράλληλα ο κ. Στρατιάδης πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι του Έβρου θα έχουν σαν πρώτη προτίμηση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές την περιοχή της Ιερισσού επιθυμώντας να συμπαρασταθούν στον αγώνα των Χαλκιδιωτών ενάντια στα χρυσωρυχεία και να γνωρίσουν από κοντά το φυσικό περιβάλλον που κινδυνεύει.

Αναδημοσίευση από www.karfitsa.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Πολύ σωστή η σκέψη της "Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης - Έβρου κατά των Χρυσωρυχείων" (αν ισχύει βέβαια και δεν είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα) να μπεί στη διαδικασία διανομής δελτίων "αλληλέγγυου τουρισμού" για την οικονομική στήριξη του παραλιακού μετώπου της ΒΑ Χαλκιδικής και ειδικότερα της μπαχαλόπληκτης Ιερισσού κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Αν και διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις γι' αυτήν την κίνηση, καθώς αρκετά από τα μέλη της διανομαρχιακής ήταν παρόντα στο αλήστου μνήμης "οικολογικό" παραλήρημα του... πλέον αρχέγονου ακτιβιστή της Χαλκιδικής και όπως θυμόμαστε δεν έβγαλαν ούτε μια... άχνα αντίδρασης ή αποδοκιμασίας στα λεγόμενα του, αντ' αυτού τον χειροκρότησαν. Κάπως αμήχανα μεν, αλλά τον χειροκρότησαν δε.

Από την άλλη, είναι απολύτως θεμιτό και ελπιδοφόρο οι αλληλέγγυοι των "οικολόγων" της Ιερισσού να θέλουν να καλύψουν τη "μαύρη τρύπα", που έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες βίαιες παρεκτροπές κάποιων θερμόαιμων και η δυσφήμιση κατ' επέκταση του τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής.

Για να καλυφθεί όμως η "μαύρη τρύπα" στα έσοδα του τουρισμού του παραλιακού μετώπου χρειάζονται τουρίστες και όχι "κλόουν", που θα περιφέρονται έχοντες την... πιστοποίηση του ακαταλόγιστου.

Επίσης καλό θα ήταν οι επαγγελματίες του τουρισμού να μην φορέσουν... βραχιολάκια σε όσους επισκεφτούν την περιοχή μας. Να μην τους απαγορεύσουν να επισκεφτούν την Ολυμπιάδα, τα Στάγειρα, το Στρατώνι, τη Στρατονίκη, το Νεοχώρι, το Παλαιοχώρι, την Αρναία, τη Βαρβάρα. 

Να τους ενθαρρύνουν να επισκεφτούν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους όλη τη ΒΑ Χαλκιδική. Όλα τα χωριά και όλες τις παραλίες της. Θα καταλάβουν πάρα πολλά μιλώντας με τους κατοίκους εκτός Ιερισσού... Ίσως πολλά περισσότερα απ' όσα ήδη νομίζουν ότι έχουν καταλάβει.