Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ... ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ... #skouries!

Μικρά καθημερινά "θαύματα" στην υπηρεσία του... αγώνα για τη "ζωή και την αξιοπρέπεια"!
Αλλεπάλληλα είναι τα "θαύματα", που συμβαίνουν στον... αγώνα ενάντια στη "ρύπανση" και την "καταστροφή" που προκαλεί η μεταλλευτική δραστηριότητα στο περιβάλλον της ΒΑ Χαλκιδικής.

Ο μισός σχεδόν ενεργός πληθυσμός της χώρας είναι άνεργος, μισθοί και συντάξεις κόβονται, οι τράπεζες εδώ και 3 χρόνια έχουν σταματήσει να δίνουν δάνεια και όμως... η "τράπεζα του αγώνα" έχει ανεξάντλητα οικονομικά αποθέματα για τύπωση χιλιάδων αφισών, φυλλαδίων, μπλουζών, κρεατοεδεσμάτων, κατάθεση προσφυγών, αγωγών και μηνύσεων, ταξιδιών σε κάθε γωνιά της γης και ούτω καθ' εξής.

Αυτή η "τράπεζα" πρέπει να κόβει πληθωριστικό ευρώ και να το διοχετεύει στην αγορά, άλλη λογική εξήγηση δεν υπάρχει... Και μάλλον δεν την έχουν πάρει χαμπάρι ακόμη οι τράπεζες και οι στραγγισμένες οικονομίες άλλων χωρών αυτό το μικρό "οικονομικό θαύμα" που συντελείτε στην Ελλάδα της κρίσης.

Τώρα σ' ότι αφορά τη ρύπανση που αφήνει πίσω του αυτός ο αγώνας... εδώ έχουμε ακόμη ένα "θαύμα". Όπως μας ενημερώνει φίλος του blog από τη Θεσσαλονίκη, το κέντρο της πόλης έχει πνιγεί από αφίσες που ενημερώνουν για τις επόμενες δράσεις του... αγώνα. Λες και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Κολλημένες αφίσες επάνω σε κολόνες, καφάο του ΟΤΕ, τοίχους, μάρμαρα, μνημεία. Κανείς όμως δε βλέπει για να επισημάνει το αυτονόητο. Ότι για να καθαρίσουν οι δρόμοι από τα πεταμένα φυλλάδια και οι επιφάνειες από τις κολλημένες αφίσες χρειάζεται να ενεργοποιηθεί κάποιος κόσμος και να χρησιμοποιηθούν ανάλογες ποσότητες υλικών καθαρισμού. 

Αυτά δεν κοστίζουν; Εκεί δεν έχουμε υπερεργασία υπαλλήλων του δήμου στην καθαριότητα; Δεν έχουμε συνεχή κατανάλωση και αγορά απορρυπαντικών, που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης σε μια περίοδο όπου οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν στερέψει, αλλά και την υγεία των εργαζομένων γιατί πολλά απ' αυτά τα απορρυπαντικά περιέχουν τοξικές ουσίες, που μπορούν να γίνουν επιβλαβείς για την υγεία τους, έπειτα από συχνή κρίση;;

Αλλά, τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα. Εδώ οι "αγωνιστές" έχουν εξισώσει μια εξορυκτική δραστηριότητα με αυστηρές προδιαγραφές και άδειες από την πολιτεία και τα Ελληνικά δικαστήρια με τη ρίψη βομβών μολότοφ και πυροβολισμούς μέσα στο δάσος... για να έχουν ιδεολογικά "πατήματα". Στην αφισορύπανση θα κολλήσουν;

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ύστερα πλήρωνε εσύ βλάκα έλληνα φορολογούμενε εργαζόμενε και ελεύθερε επαγγελματία, όσοι βέβαια ακόμη εργάζονται και αμείβονται, να πληρώνεις εσύ για να κάνουν το γούστο τους εκείνοι που από ιδεολογία δεν πληρώνουν φόρους, λογαριασμούς, από ιδεολογία και να δουλεύουν απο πάνω κάποιοι και στο δημόσιο... Έλεος για πόσο ακόμη θα κοιμόμαστε με τα τσαρούχια;