Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΤΡΕΙΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ, ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ #SKOURIES


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Στο αυτόφωρο πλημμελιοδικείο Πολυγύρου αναμένεται να δικαστούν στις 12.00 το μεσημέρι οι 3 γυναίκες από την Ιερισσό που ανήμερα της ημέρας της γυναίκας είχαν συλληφθεί στις Σκουριές για εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής. 

Μία ώρα νωρίτερα στις 11.00 έχουν κληθεί από τον ανακριτή Πολυγύρου άλλοι 3 κάτοικοι προκειμένου να απολογηθούν ως συμμετέχοντες σύμφωνα με την αστυνομία για την πρώτη επίθεση με μολότοφ στο εργοτάξιο της εταιρίας αλλά και τον ξυλοδαρμό υπαλλήλων σεκιούριτι τον περασμένο Φεβρουάριο.

 Για την επίθεση αυτή προφυλακισμένοι βρίσκονται ήδη δύο κάτοικοι της Ιερισσού. Έξω από το δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου προγραμματίζεται συγκέντρωση συμπαράστασης.

Aναδημοσίευση από  www.seleo.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Ραντεβού με τη δικαιοσύνη έχουν σήμερα 6 κάτοικοι της Ιερισσού και της Μ. Παναγίας για να δώσουν εξηγήσεις σε μια σειρά πράξεων που απηχούν ΜΟΝΟ της λογικής που έχει καλλιεργηθεί έντεχνα στις τάξεις τους.

Θα ακούσουμε πάλι τα γνωστά μελό "περί ποινικοποίησης του αγώνα" και "πολιτικής κράτησης" στις φυλακές. Είναι όμως έτσι; Αν είναι έτσι γιατί δε δημιουργήθηκε το παραμικρό στο διήμερο που προηγήθηκε; Γιατί δεν είχαμε ούτε ένα σκηνικό "προβοκάτσιας", όπως τους αρέσει να λένε όταν ξεφεύγουν οι δράσεις τους από τα πλαίσια της νομιμότητας;

Χιλιάδες κόσμου παραβρέθηκαν απ' όλη την Ελλάδα στην Ιερισσό και μερικές εκατοντάδες απ' αυτούς πήγαν στον Κάκκαβο. Γιατί δε βρέθηκε κανένας απ' αυτούς να πάρει το λοξό δρόμο και να αρχίσει να πετάει μολότοφ ή να ανοίξει πυρ με κουμπούρια;;; Γιατί αυτές οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος;

Καλά θα κάνουν λοιπόν οι κάτοικοι της Ιερισσού και κυρίως οι πνευματικοί ηγέτες τους να καταλάβουν, ότι για τα στραβά και τα ανάποδα τους δε φταίει κανείς, εκτός από τους ίδιους και αυτούς που εμπιστεύονται για να... ανεβάζουν και να.... κατεβάζουν τους διακόπτες τους.

Κανείς άλλος δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι ο Βασίλης και ο Γιώργος είναι προφυλακισμένοι. Ούτε επίσης όσοι άλλοι βρεθούν στην ίδια θέση, που το απευχόμαστε, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από το νόμο. Ιδίως εκείνοι που τη μια τον επικαλούνται και αμέσως την επόμενη στιγμή τον γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.

Ευχόμαστε η ωριμότητα και η σύνεση που επικράτησε χθες και προχθές να αποτελέσει τον "οδηγό αγώνα" τους απ' εδώ και στο εξής. Δημοσιότητα δεν αποκτάς μόνο με τραμπουκισμούς, αλλά και με πολιτισμένες δράσεις. Μην έχουν όμως την απαίτηση κανένας να τους πιστέψει ΕΔΩ & ΤΩΡΑ για τις ειρηνικές προθέσεις τους, όταν έχουν προηγηθεί όσα και όπως έχουν προηγηθεί. 

Όλοι δίνουμε εξετάσεις καιρός να δώσουν και οι "αγωνιστές του περιβάλλοντος" μέσα σε κόσμια πλαίσια. Ο καιρός και η ιστορία θα δείξει ποιοι έχουν δίκιο ή άδικο...