Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ (παραλειπόμενα)



ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 

1.  Κάποιοι ΔΕΝ πήγαν να παίξουν

Πανηγύρι Ιερισσού, 25 Μαίου:  Υπήρξαν και ορισμένοι μουσικοί που ΔΕΝ συμμετείχαν στο στημένο σώου ενίσχυσης ηθικού των αυτοαποκλεισμένων παρακρατικών της Ιερισσού. Για τους δικούς τους λόγους. Αυτό φυσικά δεν έγινε σεβαστό από το τσούρμο των «οικολόγων» που έσπευσαν να τους σύρουν διαδικτυακά τα εξ αμάξης. Και τι δεν τους είπαν. Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η λογική και η νοοτροπία τους είναι σε φασίζουσες τροχιές. Βέβαια υπήρξε και ο ανάλογος αντίλογος από τους μουσικούς που τα πήραν στο κρανίο, συνειδητοποιώντας τελικά το τι αντιπροσωπεύει όλος αυτός ο συρφετός που παριστάνει τους αντι-τάδε και «οικολόγους».



Αξίζει να σημειωθεί εδώ το ότι ορισμένοι λοιδορούν τον έναν μουσικό του γκρουπ, επειδή είναι υπέρβαρος. Δηλαδή, εκτός από το περιβόητο πουκάμισο του μεταλλωρύχου στο μπλόκο για τον Τσίπρα, που έγινε επιχείρημα κατά των μεταλλείων, τώρα έχουμε και άλλο αισθητικό ρατσισμό, κατά των…χοντρών. Μπορείτε να δείτε το διάλογο εδώ στο Indymedia (ή εδώ στο Facebook) και μην παραλείψετε να διαβάσετε τα σχόλια.

Προσοχή: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ.    




2. Ιndymediα = Indy-bullying ?




Το Indymedia που αναφέρθηκε παραπάνω, αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα ολικού εκτροχιασμού. Στο όνομα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στο Πανεπιστήμιο, η οποία βέβαια συνεισφέρει στο να παίξει το κοινωνικό του ρόλο.




Τον ρόλο αυτό ορισμένοι «αντισυστημικοί» (στον ύπνο τους) φοιτητές, τον μετέφρασαν τον Απρίλιο, σε δημόσια διαπόμπευση και επικήρυξη (κυριολεκτικά και με φωτογραφία στο διαδίκτυο, αλλά και με αφίσα στο Πολυτεχνείο) αναπληρωτή Καθηγητή στο ΕΜΠ, που δημοσίευσε το Indymedia εδώ, απειλώντας τον δημόσια. Τα αίτια, κατά την άποψη των «αντιεξουσιαστών» φοιτητών, ήταν τα ερευνητικά που έκανε ο αν. Καθηγητής (σύμφωνα με τις πληροφορίες τους) για την εξόρυξη χρυσού, συμμετέχοντας σαν συνεργάτης στο…προηγούμενο έργο από την TVX Gold, καθώς και η συμμετοχή του σε συνέδρια με θέση υπέρ των μεταλλείων (!)




Ο ίδιος ο Πανεπιστημιακός διέψευσε δημόσια ότι ήταν συνεργάτης της TVX. Αλλά κι αν ακόμη συνεργάσθηκε κάποιος, δηλαδή τι ; Δεν θα έπρεπε τα μεγάλα μεταλλευτικά έργα να υποστηρίζονται στη μελέτη τους από έγκριτους (Έλληνες) επιστήμονες, ειδικευμένους στο αντικείμενο; Οποία υποκρισία ! Εδώ έχουμε Συριζοβουλευτίνες που ήταν εργολάβοι της TVX. Λέκτορες στο ΑΠΘ (Βοηθούς τους λέγανε παλιά αυτούς) που ήταν έμμισθοι Διευθυντές στην τότε Μεταλλευτική Θράκης και υποστήριζαν δημόσια την κυάνωση, ενώ τώρα είναι πολέμιοι του χρυσού. Όλα καλά λοιπόν, αρκεί να δηλώνεις σήμερα «οικολόγος», ενώ αν κάνεις το λάθος και βγεις δημόσια (και μάλιστα σε συνέδρια) να πείς κάτι υπέρ των μεταλλείων, την έβαψες.




Φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που το δημοκρατικό Indymedia δημοσίευε επικήρυξη, για συγκεκριμένα πρόσωπα και με φωτογραφίες. Οποιος δεν είναι συντονισμένος με τις δικές τους απόψεις, επικηρύσσεται. Τόσο δημοκρατικά. Οι ίδιοι βέβαια διαμαρτύρονται σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις, για φασισμό των ΜΜΕ. Τελικά, μετά το χαμό που επακολούθησε, ο Πρύτανης του ΕΜΠ εδέησε να πάρει μια απόφαση για παύση της λειτουργίας του Indymedia, οπότε χαρακτηρίστηκε κατά τα γνωστά, πουλημένος, λαμόγιο, τσιράκι, φασίστας κλπ κλπ. Άραγε από ποιούς; Από αυτούς που δεν ανέχονται διαφορετική άποψη, γιατί μόνον Αυτοί γνωρίζουν την Απόλυτη Αλήθεια και μόνον Αυτοί είναι οι Απόλυτοι Δημοκράτες, οι Πραγματικοί Αναρχικοί, οι Αντιεξουσιαστές, οι Αληθινοί Αριστεροί, οι Ενάντια στο Σύστημα. Και συνεπώς όλοι οι υπόλοιποι, οι Πουλημένοι στο Σύστημα, πρέπει να υπακούν σε Αυτούς κι αλλοίμονο τους αν δεν το κάνουν.



Περαστικά και χαιρετίσματα.