Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΔΕΝΔΙΑΣ: "ΕΥΠΑΘΗΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"

Αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός που έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις των Σκουριών απαντώντας (δείτε εδώ) στη σχετική ερώτηση (δείτε εδώ), που του έκανε πριν ένα μήνα περίπου ο βουλευτής Χαλκιδικής  Γιάννης Δριβελέγκας για το πως θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αστυνόμευση της Χαλκιδικής, λόγω των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που απασχολούνται στη φύλαξη των μεταλλείων.

Κάποιοι που πρόσκεινται στο φανατισμένο αντιμεταλλευτικό χώρο χειροκρότησαν την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής, ενώ ήδη τώρα δίνουν τις δικές τους ερμηνείες στην απάντηση Δένδια κάνοντας λόγω "για πλάτες και χάρες της κυβέρνησης στο Μπόμπολα".

Όλοι αυτοί βέβαια αγαπούν να λαϊκίζουν, να παραπλανούν και σκοπίμως να ξεχνούν, ότι η ισχυρή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στις Σκουριές, ΔΕΝ οφείλεται σε χάρες σε κανένα Μπόμπολα αλλα στην "ένταση" και στους "τρόπους", που εξελίσσεται αυτός ο ιδιότυπος "αγώνας" κατά των μεταλλείων, έχοντας καταφέρει να καταστήσουν "ευπαθή στόχο".

"Ένταση" και "τρόποι" που έχουν αποδείξει κατά το πρόσφατο παρελθόν και στο τρέχον παρόν, ότι απειλούν ευθέως τη ζωή ανθρώπων, τη σωματική ακεραιότητα εργαζομένων και τις περιουσίες ντόπιων εργολάβων.

Αν μια πολιτεία δεν προστατεύσει το αγαθό της ζωής και της ασφάλειας πολιτών και δή εργαζομένων, που ανήκουν στον παραγωγικό της ιστό και πέφτουν συνέχεια θύματα ενός ξέφρενου πογκρόμ βίας, τότε ποιος είναι ο ρόλος της;

Επίσης, προκαλεί τη μέγιστη δυσμενή εντύπωση το γεγονός, ότι κανένας βουλευτής, πολιτικός ή πολιτευτής της Χαλκιδικής, ουδέποτε πήρε θέση μέχρι τώρα για την τρομοκρατία και τις επιθέσεις, που δέχονται οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία, ειδικότερα εκείνοι που ζουν στην Ιερισσό.

Δεν είναι θέμα προς ανάδειξη και επίλυση με πολιτικούς όρους και τρόπους όλα όσα γίνονται σε μια τουριστική περιοχή της Χαλκιδικής, όπως είναι η Ιερισσός με θύματα μια κατηγορία πολιτών που βιώνουν έναν ανελέητο κοινωνικό ρατσισμό; Γιατί σ' αυτήν την διαμορφωθείσα κατάσταση δεν ιδρώνει το αυτί κανενός;

 Ή όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ιερισσό σε βάρος των μεταλλωρύχων οφείλονται στην αποδυνάμωση των αστυνομικών δυνάμεων της Χαλκιδικής λόγω των Σκουριών; Επιτέλους να σοβαρευτούμε λίγο και να διαβάσουμε καλύτερα το έγγραφο, που έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και να εστιάσουμε στην πρόταση που είχαν κάνει... εγκαίρως για το τμήμα της Ιερισσού και η οποία τελικά εκ των συνθηκών έγινε... αποδεκτή. 

Αν σε μια χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, αν σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι η Ελλάδα, αν σε μια ευνομούμενη πολιτεία, όπως πρέπει να είναι η Ελλάδα  ακούγεται λογικό αστυνομικοί να εκλιπαρούν να φύγουν από μια περιοχή της Ελληνικής επικράτειας, γιατί η τήρηση του νόμου και του συντάγματος έχει... αλλάξει χέρια και δε μας ενοχλεί, τότε μάλλον,  όντως μας ψεκάζουν και αυτά που μας ψεκάζουν έχουν θέσει εκτός λειτουργίας  τα κέντρα ελέγχου των συνειδήσεων μας.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θες να μας πεις οτι αυτοι που εφτασαν την ανεργεια στο 60%,εσπροξαν με τιςυπογραφες τους στα μνυμωνια,5000 ανθρωπους στην αυτοκτωνια, κλεισανε την ΕΡΤ σε ενα βραδυ καταλυωντας τη Δημοκρατια ,νοιαζονται τωρα για το καλο του τοπου και για το μεροκαματο το δικο σου...Ξυπνατε ρε δεν ειναι χαζοι, προδωτες ειναι και μονο εσεις μεινατε να ειστε με το μερος τους..!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον@20 Ιουνίου 2013 - 1:00 π.μ.

Το σχόλιο σου εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια που γίνεται από το αντιμεταλλευτικό μηχανισμό, να χρεωθούν όλα τα δεινά που μας έχουν προκαλέσει τα μνημόνια στη μεταλλευτική δραστηριότητα, ουτώς ώστε να προσλάβει πολιτικές διαστάσεις με αποχρώσεις αδιαφάνειας και σκανδαλολογίας.

Οχι φίλε σχολιαστή δεν προσπαθούμε να πούμε αυτό που αναφέρεις. Το αντίθετο μάλιστα. Προσπαθούμε να καταδείξουμε πως η πολιτική και το κράτος έχει παραμεριστεί μπροστά στις δυνάμεις του παρακράτους, που κατά τη γνώμη μας συμμετέχει σ' όλο το σκηνικό βίας και τρομοκρατίας που έχει στηθεί στη ΒΑ Χαλκιδική.

Εσύ πες μας τι εννοείς με το σχόλιο σου. Θέλεις να μας πείς ότι αυτή η κατάσταση που έχει δυσφημίσει τη Χαλκιδική στα πέρατα του κόσμου γίνται για τη σωτηρία της; Για τη σωτηρία της έγιναν όλες αυτές οι επιθέσεις; Για τη σωτηρία της καλλιεργήθηκε αυτός ο διχασμός, ο φανατισμός και ο φόβος στις συνειδήσεις απλών κατοίκων;

Αν μπορείς εξήγησε μας

Ανώνυμος είπε...

εχω να σου πω οτι ολες οι αντιδρασεις κατα τη γνωμη μου ειναι για το καλο ολων (σκευτηκες ποτε που θα φτασει το μεροκαμματο σου αν..δεν υπαρχουν αντιδρασεις?)τωρα αν για τα επισοδεια που λες φταινε αφτοι που αντιδρουν στο μεταλλειο θα το κρηνει η ιστορια........

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον@20 Ιουνίου 2013 - 2:54 μ.μ.

Δεν είναι κακό να αντιδρούν. Κακό κάνει ο τρόπος που αντιδρούν. συμφωνούμε μαζί σου, πως όλα αυτά θα τα κρίνει η ιστορία.