Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣΦΑΛΗ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΕΚΤΙΜΑ Η ΚΑΝΑΔΗ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΜΕΗ

"Άσε μας... κουκλίτσα μου!"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog και αφιέρωση...
Την εκτίμηση ότι η σωστή επιλογή στο θέμα της εξόρυξης χρυσού είναι να περιμένουμε ώστε να αναπτυχθούν καλύτερες τεχνολογίες στο μέλλον διατυπώνει η βουλευτής του καναδικού κοινοβουλίου και επικεφαλής των Πράσινων, Ελίζαμπεθ Μέι, η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα ως προσκεκλημένη των «Οικολόγων Πρασίνων».



Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η Μέι τόνισε: «Αν εξορύξουμε χρυσό με την υπάρχουσα τεχνολογία θα καταστρέψουμε τον τουρισμό, την γεωργία και την αλιεία. Το βασικότερο ενδιαφέρον μου αφορά το κατά πόσο η εξόρυξη χρυσού μπορεί να συνυπάρξει με άλλες αναπτυξιακές δραστηριότητες που αφορούν τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή, την προβολή της ιστορίας ενός τόπου.»



«Τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι η πρόσβαση σε υδάτινους πόρους αλλά και η επάρκειά τους, δεδομένου ότι η εξόρυξη ξοδεύει μεγάλες ποσότητες υπόγειων υδάτων, αλλά και τεχνικά ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του κυανίου. Η πιο σωστή επιλογή είναι να περιμένουμε μέχρι να αναπτυχθούν καλύτερες τεχνολογίες που θα μειώνουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Τότε οι μελλοντικές γενιές θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα του χρυσού.»



Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στη δραστηριότητα στο Πέραμα της Αλεξανδρούπολης και την Ιερισσό της Χαλκιδικής αναφέρει: «μόλις ολοκληρώσω τις επαφές μου στην Ελλάδα και επιστρέψω στον Καναδά, θα επισκεφθώ την εταιρεία Eldorado Gold προκειμένου να μεταφέρω τις πληροφορίες που θα συλλέξω στον διευθύνοντα σύμβουλο Πολ Ράιτ, γιατί πιστεύω ότι δεν έχει πληροφορηθεί πλήρως για την ένταση και το επίπεδο των αντιδράσεων στην Ελλάδα γύρω από την επένδυση που προωθείται.»



Η καναδή βουλευτής συναντήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη.

Αναδημοσίευση από www.sofokleous10.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Δάκρυσαμε από... συγκίνηση διαβάζοντας την... αισιόδοξη, γενική και αόριστη εκτίμηση της κ. Μέη. Μέσα στον ορυμαγδό καταστροφολογίας και θανατηφόρων προβλέψεων τα λόγια της κ. Μέη είναι μια... όαση μέσα στην "έρημο της συντέλειας", που προδιαγράφουν οι "αντικειμενικοί" οικολογούντες. 

Για να το λέει όμως η Καναδή οικολόγος βουλευτής κάτι θα ξέρει παραπάνω για τις τεχνολογίες αιχμής και τις εξελίξεις που τρέχουν γύρω απ' αυτές. (Εδώ μας είπε ότι υπάρχει θέμα με το κυάνιο...!!!)

 Σίγουρα πολλά περισσότερα από τους εν ενεργεία Έλληνες μεταλλειολόγους, γεωλόγους και μηχανικούς που απασχολούνται με το τρέχων επενδυτικό σχέδιο στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής... και το οποίο έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις από την πολιτεία, τα συναρμόδια υπουργεία και το ΣτΕ.

Προτείνουμε στη συνάντηση, που θα'χει με το διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold Paul Wright να απαιτήσει την αναστολή όλων των εργασιών και να τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι 1.200 εργαζόμενοι και να ξαναρχίσουν όταν θα δώσει το... πράσινο φώς "το Μαντείο των ανά... δελφων οικολόγων" γνωστότερο ως "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" (να λέμε και κανένα αστείο να περνάει ή ώρα) με γενικό διευθυντή μεταλλείων τον πρόεδρο του και πλέον... αρχέγονο εκτιμητή της τεχνολογικής εξέλιξης και προόδου. 

Μια κίνηση "ΜΑΤ" στο σκάκι των οικονομικών συμφερόντων και εντυπώσεων που διαχειρίζεται η "πολιτοφυλακή Ιερισσού" για να εξασφαλίσουμε... μελλοντικά ότι το όποιο "ΟΧΙ" τους θα' χει κάποια αξία και δε θα είναι καθολικό "ΟΧΙ Σ' ΟΛΑ" όπως συμβαίνει τώρα, που τους έχει καταστήσει συνώνυμο της γελοιότητας και της γραφικότητας.   

Θερμή παράκληση μόνο προς την κ. Μέη να μας δώσει και έναν "εναλλακτικό χάρτη απασχόλησης" για το που θα μπορούσαν να απασχοληθούν... προσωρινά οι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων, γιατί γίνεται "σκοτωμός" με τις θέσεις εργασίας που 'χουν... ανοίξει στον τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία και την αλιεία στη ΒΑ Χαλκιδική και δυστυχώς δε φτάνουν για τους εν αναμονή ανέργους εργαζόμενους στα μεταλλεία. 


Κλείνοντας το σχόλιο μας και έμπλεοι ευγνωμοσύνης για τη θετική προοπτική, που μας έδωσε η κ. Μέη της αφιερώνουμε ένα τραγούδι με το σκωπτικό τίτλο...: "ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ"

1 σχόλια:

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Μέσα σ' όλα τα παραπλανητικά και ψεύτικα που διαδίδει ο αντιμεταλλευτικός μηχανισμός παραπληροφόρησης ήταν και η "είδηση" ότι η κ. Μέη ήταν πολύ θυμωμένη και αποκάλεσε ψεύτη το διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold για τα όσα είπε για την αποδοχή που έχουν οι επενδύσεις της εν λόγω εταιρείας σε Θράκη και Χαλκιδική.

Η κ. Μέη σε νεότερο τιτίβισμα της λέει άλλα. Λέει ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι της είπε ψέματα η Eldorado και ότι η κατάσταση που συνάντησε δεν ήταν έτσι όπως της την είχαν περιγράψει και ενδεχομένως ο διευθύνοντας σύμβουλος της Εldorado να μην τη γνωρίζει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάσταση που επικρατεί στη Χαλκιδική κ. Μέη δεν είναι έτσι όπως την περιέγραψαν οι οικολόγοι φίλοι της κ. Μέη στην Ελλάδα. Το ίδιο συνέβει και στην κ. Ρεμπέκα Χάρμς, την συμπρόεδρο των οικολόγων - πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο. Άλλα της είχαν πεί, άλλα είχε ακούσει και άλλα συνάντησε όταν ήρθε στη Χαλκιδική.



Elizabeth May MP ‏@ElizabethMay 1ω

@asteris #skouries #Greece I didn't claim EG lied. Just that what I saw was not how the situation was described. CEO in Cda may not know...

https://twitter.com/search/realtime?q=skouries&src=typd