Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΣτΕ: "ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"

Πριν από λίγο, το ΣτΕ με προσωρινή διαταγή του γνωστοποίησε, ότι αίρεται η διακοπή των εργασιών για την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοτάξιο των Σκουριών, που επέβαλε με απόφαση της η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη στις 10 Ιουνίου, καθώς έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς άδεια δόμησης.
.
 Όμως η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" και το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής κατέθεσαν από κοινού προσφυγή  στο ΣτΕ υποστηρίζοντας "πως είναι αντισυνταγματική και παράνομη η διακοπή των εργασιών, έχει πλημμελή αιτιολογία και εκδόθηκε αναρμόδια από την Πολεοδομία του δήμου Αριστοτέλη".


Αυτή η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, εώς ότου εκδοθεί η οριστική, ανάβει το "πράσινο φως" για την επανέναρξη των εργασιών στο εργοτάξιο των Σκουριών από αύριο κιόλας.

Εν τω μεταξύ, αυτή τη στιγμή στα δικαστήρια του Πολυγύρου βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει "οικολόγοι" εναντίον της "Ελληνικός Χρυσός" για τις εργασίες υλοτόμησης και διάνοιξης δασικού δρόμου στη θέση Καρατζά Λάκκος.