Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΓΙΑΤΙ κ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ?



Μια ομάδα 50 περίπου αργόσχολων ατόμων στερούμενη φαντασίας και εναλλακτικών τρόπων σπατάλησης του ελεύθερου χρόνου της, έκλεισε από τις 3 το μεσημέρι και μέχρι πριν από μισή ώρα το δασικό δρόμο Σκουριών – Χονδρού Δέντρου, κρατώντας σε ομηρία 120 εργαζόμενους που είχαν ολοκληρώσει τη βάρδια τους και ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός, ότι αυτή η παράνομη πράξη που επισύρει την άμεση ενεργοποίηση κείμενων διατάξεων του ποινικού κώδικα για αποκλεισμούς δρόμων και παρακώλυση συγκοινωνιών έγινε παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, που αντί να εφαρμόσουν τα όσα προβλέπει ο νόμος, συμπεριφέρθηκαν ως απλοί θεατές.


Η εντύπωση μας οξύνεται επί τα χείρω, όταν θυμόμαστε ότι στο πολύ πρόσφατο παρελθόν πήγαν στο εργοτάξιο των Σκουριών αστυνομικές δυνάμεις με σαφείς εντολές να συλλάβουν εργαζόμενους, επειδή συμμετείχαν σε χωματουργικές - κατασκευαστικές εργασίες, που δεν είχαν την έγκριση της πολεοδομίας. 


Το χειρότερο όμως απ’ όλα ήταν η πρόταση που έκαναν οι αστυνομικοί προς τους εργαζόμενους για να αποφευχθεί η... συνάντηση με τους αργόσχολους. «Φύγετε από την πίσω πλευρά» τους είπαν. 

Τους πρότειναν δηλαδή να φύγουν σαν «κλέφτες» από τον εργασιακό τους χώρο! Από το δεύτερο σπίτι τους, όπως αντίστοιχα κάποιοι απ’ αυτούς τους εργαζόμενους πηγαίνουν και έρχονται στο κανονικό σπίτι τους (σαν κλέφτες δηλαδή) και φυσικά αναφερόμαστε στους εργαζόμενους που κατάγονται από την Ιερισσό.


Απευθύνουμε ευθέως τα ερωτήματα μας προς το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής κ. Χατζηβασιλειάδη: 

  • Γιατί έχουμε επιλεκτική εφαρμογή των νόμων; 
  • Γιατί η αστυνομικές δυνάμεις δεν προχωρούν στη σύλληψη αυτών των ατόμων που κλείνουν παρανόμως το δρόμο σε εργαζόμενους και οχήματα; 
  • Γιατί η αστυνομία αποφεύγει την ισονομία;

Όσο και αν θέλουμε να είμαστε καλόπιστοι διαπιστώνουμε μια τάση κάλυψης αυτών των ατόμων από την αστυνομία και παράλληλης συγκάλυψης των έκνομων ενεργειών τους.

Ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Ως πότε οι υπερασπιστές της έννομης τάξης και της ασφάλειας θα παραμένουν απαθείς θεατές στις αυθαιρεσίες των αυτόκλητων σωτήρων της ΒΑ Χαλκιδικής;