Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ



Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής υποστηρίζοντας πως είναι αντισυνταγματική και παράνομη η διακοπή των εργασιών (εκσκαφές, κατασκευή βάθρων, κ.λ.π.) για την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στα ορυχεία χρυσού στη θέση Σκουριές του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.



Ειδικότερα, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολεοδομίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη διαβίβασε στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας σήμα στο οποίο ανέφερε: «Παρακαλούμε σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 4067/2012 (νέος οικοδομικός κανονισμός) να διακόψετε κάθε οικοδομική εργασία στη θέση Σκουριές της Μεγάλης Παναγιάς του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, καθώς έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς άδεια δόμησης».



Παράλληλα, ο δήμος Αριστοτέλη, όπως υποστηρίζουν οι δυο προσφεύγοντες στο ΣτΕ, έχει αποστείλει ερωτήματα στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος και στην επιθεώρηση μεταλλείων Βορείου Ελλάδος που σχετίζονται με το περιεχόμενο της άδειας εγκατάστασης του μεταλλείου.



Σύμφωνα με την εταιρεία και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής, το σήμα διακοπής εργασιών είναι παράνομο, έχει πλημμελή αιτιολογία και εκδόθηκε αναρμόδια από την Πολεοδομία του δήμου Αριστοτέλη.

Αναδημοσίευση από  www.karfitsa.gr