Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΡΕΜΠΕΚΑ ΧΑΡΜΣ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Το 3ωρο περίπου κλείσιμο του αερολιμένα "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη, λόγω του ατυχήματος, που συνέβη το πρωί στην πίστα προσγείωσης - απογείωσης με ρωσικό αεροσκάφος, χωρίς ευτυχώς την πρόκληση τραυματισμών σε επιβάτες και πλήρωμα, προκάλεσε, όπως πληροφορούμαστε αλλαγές στην προγραμματισμένη επίσκεψη της Γερμανίδας ευρωβουλευτίνας Ρεμπέκα Χάρμς στη ΒΑ Χαλκιδική.

Η κ. Χαρμς ήταν να πετάξει από την Αθήνα νωρίς το πρωί για να βρεθεί στις 10.30 π.μ. στο Στρατώνι σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με στελέχη της "Ελληνικός Χρυσός" και εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στα μεταλλεία. Εξαιτίας όμως των καθυστερήσεων στις αναχωρήσεις των πτήσεων από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, η κ. Χάρμς βρέθηκε εκτός του χρονοδιαγράμματος των κανονισμένων επισκέψεων τις.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι μόλις πριν από λίγο έφτασε στη Θεσσαλονίκη και για να προλάβει όλες τις συναντήσεις που είχε προγραμματίσει στη Χαλκιδική αναγκαστικά υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις.

Αρχικά  η επίσκεψη της στο Στρατώνι αναβάλλεται. Η συνάντηση της με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων θα γίνει στην Αρναία. Μετά την Αρναία θα πάει στις Σκουριές και ακολούθως θα βρεθεί στην Ιερισσό  για  να δει και τους εκπροσώπους του συντονιστικού της επιτροπής κατά των μεταλλείων, πριν ξαναεπιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 7 το απόγευμα είχε προγραμματιστεί συνάντηση και συζήτηση με Έλληνες δημοσιογράφους.