Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΟΛΑ "ΑΝΟΙΚΤΑ"... ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ... ΤΙΣ #skouries!

Ε, όχι και όλα ανοικτά...!
Όλα... ανοικτά! 

Αυτό ήταν περιληπτικά το σύνθημα - μήνυμα που γράφτηκε σ' ένα από τα πολλά πλακάτ, που κυκλοφόρησαν στη χθεσινή παρέλαση ομοφυλοφιλικής περηφάνιας, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεταξύ άλλων επίκαιρων σημείων της πόλης πέρασε και από το κτίριο της ΕΡΤ 3.


Νομίζουμε ότι η... ελευθεριότητα και η... πάσης φύσεως ανοικτωσιά, που ήθελαν να διαδώσουν σα μήνυμα οι εμπνευστές του πλακάτ ΜΟΝΟ σ' ένα ζήτημα μπορεί να προσκρούσει ιδεολογικά και πρακτικά. Στο ανοικτό όρυγμα (open pit) των Σκουριών.

Εκεί που αρχίζει η ανοικτή πρόσβαση του μυαλού σε απόψεις, του πρωκτού σ' κάθε είδους επαφές και της ΕΡΤ σε εναλλακτικές φόρμες ενημέρωσης, τελειώνει εν τη γενέσει του το ζήτημα της μεταλλευτικής εξόρυξης στις Σκουριές, αν ερμηνεύουμε σωστά τα μηνύματα και τις διακηρύξεις των... καταπιεσμένων συνανθρώπων μας και δη εκείνων, που διατηρούν ορθάνοιχτες τις πύλες των οικολογικών ευαισθησιών τους. 

Πιστεύουμε λοιπόν ότι έστω και από παράλειψη υπάρχει ένα έλλειμμα στο μήνυμα αυτού του πλακατ, το οποίο, κατά τη γνώμη μας, θα ήταν πιο σωστά διατυπωμένο, αν έγραφε: 

"ΟΛΑ ΑΝΟΙΚΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ... ΓΙΑΤΙ ΕΞΟΡΥΞΗ... ΜΕ ΕΞΟΡΥΞΗ ΈΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!"