Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΟΤΑΝ ΤΟ "ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ" ΠΑΕΙ... #skouries ΜΑΣ... ΕΜΠΝΕΕΙ!!!

Φώτο από παλαιότερες... εμφανίσεις του "Αγίου Πνεύματος" στις Σκουριές!!!

Η πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, για το αίτημα της ΕΑΧ για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στις Σκουριές, στάθηκε η αφορμή να εμπνευστούμε με απόλυτη χιουμοριστική διάθεση μια επιστολή που αφήνουμε σε εσάς και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος να βρείτε τον... αποστολέα και τον... παραλήπτη.

Ακολουθεί η... χιουμοριστική επιστολή με στοιχεία από τον πυρήνα της σκληρής πραγματικότητας, που ζούμε στη ΒΑ Χαλκιδική σε αρκετά σημεία της.


«Σε αίτημα τους οι..., προς εσά,ς ζητούν την ενίσχυση και μόνιμη παρουσία ξενόφερτων διαδηλωτών στην... παραθαλάσσια περιοχή των Σκουριών, ώστε να μην μετακινούνται από όμορους νομούς ή άλλες περιοχές της Ελλάδας και σπαταλούν δυνάμεις και χρήματα.


Το αίτημα των...  δικαιώνει την από καιρό κατατιθεμένη στα συλλογικά όργανα εκτίμησή μας, ότι το πρόβλημα του κινήματος είναι ποσοτικό, καθώς η τοπική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής δε δείχνει να ασπάζεται τις θέσεις και τις άλλοτε ... φλογερές και άλλοτε... πολύχρωμες ή... εμπριμέ δράσεις του και να μη συμμετέχει σε τέτοιο βαθμό, που να προσδίδει την απαιτούμενη μαζικότητα στις καθημερινές δράσεις που προγραμματίζονται στις Σκουριές.  


Η λύση σ’ αυτό το πρόβλημα είναι ένα κοινωνικό deal. Μια... επαναστατική συμφωνία για άμεση μετάγγιση του κινήματος με αθρόες και μαζικές μεταδημοτεύσεις «αγωνιστών» εκτός Χαλκιδικής στα δημοτολόγια του Δήμου Αριστοτέλη, που θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τη συγκρότηση και την εδραίωση μιας κραταιάς δύναμης υπεράσπισης των... αρχέγονων κεκτημένων μας στην περιοχή.


Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η ευπρόσωπη αγωνιστική παρουσία έχει αποδυναμωθεί λόγω του ότι τα... καλύτερα μυαλά της Ιερισσού συμμετέχουν, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, στην «εναλλακτική μεταμόρφωση» και «οικονομική αναβάθμιση» περιουσιακών στοιχείων εργαζομένων στα μεταλλεία και άλλων υπερασπιστών της μεταλλείας. Αυτοί οι... αγωνιστές το πρωί πηγαίνουν για ύπνο και κατ’ επέκταση είναι αδύνατο να παρίστανται στους αγώνες που δίνονται στις Σκουριές... ώρες γραφείου!


Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στην γενικότερη επιδίωξη που με νύχια και με δόντια κρατάμε: τον περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης, της δημοκρατικής διακίνησης ιδεών και της καταστολής των συνταγματικών δικαιωμάτων, όλων όσων είναι υπέρ της επένδυσης.


Οι πρακτικές που ήδη ακολουθούνται αλλά και η πιθανή στήριξη σας για την υλοποίηση του αιτήματος της ηγεσίας των ..., θα ηρεμήσουν ψυχολογικά και σωματικά τους εξαντλημένους από κάθε άποψη ντόπιους αγωνιστές, οι οποίοι θα μπορέσουν με μεγαλύτερη ευκολία στην πορεία να εφαρμόσουν τις προγραμματικές αρχές μας στην περιοχή.  

Παρακαλούμε να εξετάσετε το αίτημα τους με την πρέπουσα κατανόηση και αλληλεγγύη και ενημερώστε μας για τις αποφάσεις σας.»

Ποιός άραγε θα μπορούσε να γράψει μια αναλόγου περιεχομένου επιστολή και ποιός θα μπορούσε να είναι ο αποδέκτης της;  

Με τη συνδρομή του Αγίου Πνεύματος ευελπιστούμε να... φωτιστείτε και να το ...φανταστείτε.