Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΕΚΠΛΗΞΗ... ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

Η πιο σίγουρη οδός της "δημοκρατίας" είναι αυτή που ακολουθούν οι μειοψηφίες...
Στη "δημοκρατία" των μειοψηφιών, όπως έχει μετεξελιχθεί η Δημοκρατία στη χώρα μας, όταν κάτι δεν είναι ευθυγραμμισμένο με τα  "θέλω" και τα "πρέπει" τους, οι πλειοψηφίες πρέπει να υποχωρούν. 

Να κάνουν διαγραφή των αποφάσεων τους και "πάμε ξανά από την αρχή", έως ότου προκύψει η... στοίχιση των πάντων με τις βουλές της μειοψηφίας.
Αυτή είναι, εν ολίγοις, η γραπτή απαίτηση της μειοψηφίας του Δήμου Πολύγυρου σχετικά με την έκδοση του ψηφίσματος, που εκδόθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου και αφορούσε τη μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουριές και τον κύκλο βίας, που έχουν ανοίξει οι πολέμιοι αυτής.

Το  ψήφισμα δεν ικανοποίησε τη μειοψηφία του δήμου Πολύγυρου, η οποία ακολουθώντας τις... συμβουλές ή υποκύπτοντας στις πιέσεις της άλλης μειοψηφίας του δήμου μας και όπως αυτή αντιπροσωπεύεται από το συντονιστικό των "οικολόγων" της Ιερισσού και τώρα ζητάει την επανεκκίνηση  όλης της... διαδικασίας. 

Μιας "διαδικασίας" που έχουν καθιερώσει οι "οικολόγοι" μας από την διαβούλευση που... ήθελαν αλλά στην πραγματικότητα δεν επέτρεψαν να γίνει ΠΟΤΈ και την αντικατέστησαν με αποστειρωμένες ημερίδες "ενημέρωσης" του κοινού με στρατευμένους επιστήμονες και στημένα πορίσματα μέχρι και τις πρόσφατες εκδόσεις ψηφισμάτων δήμων ή άλλων φορέων.

Οι πολέμιοι της μεταλλευτικής έχοντες απεριόριστο ελεύθερο χρόνο (είτε γιατί είναι εισοδηματίες, είτε γιατί είναι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε γιατί είναι άνεργοι και τρόφιμοι οικονομικής... αλληλεγγύης) πάνε... μαζικά στις συνεδριάσεις με πανό, σημαίες και ντουντούκες για να ασκήσουν την προσφιλή τους ιδεολογική τρομοκρατία και ψυχολογική βία, που στο λεξιλόγιο τους ερμηνεύται ως "ταύτιση" απόψεων. Αν όλα κυλήσουν χωρίς "εκπλήξεις" και "απρόοπτα" παραμένουν αδρανείς και ήρεμοι.

Αν όμως στις συνεδριάσεις εμφανιστούν και άλλες θέσεις και απόψεις και η κατάσταση δεν εξελίσσεται με τον... πρέποντα τρόπο εφαρμόζεται το "εναλλακτικό σχέδιο". Αναλαμβάνουν δράση οι ντουντούκες, τα συνθήματα, οι ύβρεις, οι αφορισμοί, οι απειλές κλπ. Ένα χιλιοπαιγμένο έργο "ενεργοποίησης της δημοκρατίας".

Αυτή είναι η πάγια στάση τους. Θα ήταν έκπληξη, αν βλέπαμε κάτι το διαφορετικό. Αν για παράδειγμα αυτές οι "ευαίσθητες" μειοψηφίες... θυμόντουσαν σε κάποιο ψήφισμα ή ανακοίνωση τους τα θύματα της ρατσιστικής βίας των θερμοκέφαλων "οικολόγων" της Ιερισσού και καταδίκαζαν χωρίς μισόλογα τις πράξεις τους.

Εκεί έχουμε "άκρα του τάφου σιωπή". Ακριβώς την αντίθετη στάση βλέπουμε, όταν οι μειοψηφούντες υποκαταστούν τους θεσμούς και δείχνουν ασέβεια απέναντι στο νόμο και τις συνέπειες του. 

 Όταν έρχεται η ώρα της "πληρωμής του λογαριασμού" των έκνομων πράξεων τους κραυγάζουν, οδύρονται και διαμαρτύρονται και πιέζουν τους πάντες να συνταυτιστούν με τη "δικαιολογημένη" αγανάκτηση τους. 

Νομίζουμε, ότι αυτή η κακοπαιγμένη φαρσοκωμωδία, που ζούμε δε θα σταματήσει να παίζετα,ι αν δεν εκλείψουν από την πλευρά των πλειοψηφιών τα "στρογγυλέματα" και "αμβλείες γωνίες" ακόμη και στις γραπτές διατυπώσεις.

 Η αλήθεια όσο σκληρή και οξεία κι αν είναι πρέπει να λέγεται και να γράφεται για να την ακούν οι "οικολόγοι". 

Μόνο έτσι, ίσως συνειδητοποιήσουν κάποια στιγμή το πόσο μεγάλο κακό έχουν προκαλέσει στην κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής και αναθεωρήσουν τη λανθασμένη στάση τους.






1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες του Αριστοτέλη ως συνήθως κινείστε εκτός κλίματος. Σήμερα γιορτάζουμε τα 39 χρόνια από την "αποκατάσταση" της δημοκρατίας. Τι είναι αυτά που γράφετε; Δεν πάτε καλά...