Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ "ΕΙΡΗΝΙΚΟ" ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Η ΑΥΓΗ είχε δεν είχε μας έκανε πάλι και γελάσαμε, και πραγματικά το χρειαζόμαστε το γέλιο αυτή τη ζοφερή περίοδο. Σε σημερινό της άρθρο αναφέρεται στα 27 άτομα που προσκλήθηκαν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για ανωμοτί καταθέσεις.


Έτσι λοιπόν, μας υπενθυμίζει η ΑΥΓΗ ότι οι κάτοικοι της Β.Α. Χαλκιδικής «παλεύουν για να σώσουν τον τόπο και τις ζωές τις δικές τους και των παιδιών τους από τη βέβαιη καταστροφή που θα επιφέρει η εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές». Ούτε οι ταλιμπάν στο Παρατηρητήριο δεν έχουν προδικάσει «βέβαιη καταστροφή». 

Οι κάτοικοι, λέει το άρθρο, είναι εξοργισμένοι από την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξισώσει ένα παλλαϊκό και ειρηνικό κίνημα με τη δράση μιας ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να χτίσει τη θεωρία της των δύο άκρων. Αυτό από πού προκύπτει; Από τις δηλώσεις συνηγόρων τύπου Κυρίτση και Τζιμούρτου, οι οποίοι σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τον μισθό τους, δηλώνουν ότι τους κατέβει…


Και ερχόμαστε στο μεγάλο γέλιο. Λέει λοιπόν η ΑΥΓΗ: «Αξιότιμοι κύριοι, όταν δυο κάτοικοι κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις ενδέχεται να είναι εγκληματίες» (Ώπα, μέχρι σήμερα ήταν έντιμοι οικογενειάρχες. Τι άλλαξε και ενδέχεται να είναι εγκληματίες;). «Όταν πέντε ή δέκα μαζί εγκληματούν ενδέχεται να κατηγορηθούν για εγκληματική οργάνωση». (Συμφωνούμε κι εδώ…). «Όταν όμως εκατοντάδες μαζικά προσάγονται, διώκονται, δικάζονται, φυλακίζονται με copy paste κατηγορητήρια, τότε να είστε βέβαιοι ότι πρόκειται για καταστολή ειρηνικού κινήματος που το σύστημα ‘με κάθε κόστος’ επιχειρεί να αναχαιτίσει σχολιάζουν μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού μέσω του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων»

Για να πειστεί ο αναγνώστης η ΑΥΓΗ παραθέτει σχετική ανάρτηση του Παρατηρητηρίου στο διαδίκτυο που μας ενημερώνει ότι μέχρι σήμερα: Έχει κινηθεί δίωξη για 60 πολίτες για τα επεισόδια των Σκουριών, έχουν προσωποποιηθεί κατηγορίες για 20 πολίτες, έχουν προφυλακιστεί τέσσερις μέχρι σήμερα. Έχει κινηθεί δίωξη για τα επεισόδια στην Ιερισσό για περίπου 40-50 άτομα Έχει κινηθεί δίωξη για τα γεγονότα στον Λάκκο Καρατζά για περίπου 30 άτομα. Τρεις γυναίκες σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν, κ.λπ., κλπ. 

Δηλαδή τι μας λένε εδώ: Πρώτον αυτοδιαψεύδονται πανηγυρικά περί ειρηνικού κινήματος… Μετά, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λένε στην επόμενη διαδήλωση που θα βάλουν φωτιά, θα πυροβολήσουν αστυνομικό, θα καταστρέψουν περιουσίες, θα βάψουν αυτοκίνητα, θα προπηλακίσουν εργαζόμενους, θα απειλήσουν να κάψουν το δήμαρχο μέσα στο δημαρχείο, μην συλλάβετε κανέναν κε Δένδια και μην απαγγείλετε κατηγορίες, διότι ήδη έχουν κατηγορηθεί πολλοί… Είναι ποσοτικό το θέμα… Αφού π.χ. έχει κινηθεί δίωξη για 60 πολίτες για τα επεισόδια των Σκουριών, μην κινηθούν άλλες διώξεις αν ξαναγίνει κάτι, καλά δεν είναι το 60; Δεν φτάνει;



Είχαμε ακούσει πολλά επιχειρήματα, αλλά τόσο ανεγκέφαλα….

Αναδημοσίευση από www.chalkidikiperivallon.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Το ότι η "Αυγή" φτάνει στο σημείο να υιοθετεί δίχως καμία προηγούμενη επεξεργασία και διασταύρωση τα όσα ισχυρίζεται το "παρατηρητήριο..." μόνο και μόνο για να προσφέρει καλές υπηρεσίες στο πολιτικό παιχνίδι που έχει στηθεί στην πλάτη της κοινωνίας και της οικονομίας της ΒΑ Χαλκιδικής είναι λυπηρό από τη μία αλλά και αποκαλυπτικό από την άλλη για το πόσο άκυρη είναι η κλάψα των αντίχρυσων για δήθεν αποκλεισμό τους από τα... καθεστωτικά ΜΜΕ.

Εδώ αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν αποκλείονται αλλά ότι η προπαγάνδα τους αναμεταδίδεται αμάσητη από τα ΜΜΕ. 

Ολόκληρα κατεβατά δημοσιεύονται αυτούσια από τα συνήθη blog χωρίς να παρεμβαίνει πουθενά η δημοσιογραφική έρευνα και κρίση.

Και δεν είναι μόνο η Αυγή. Είναι και άλλες εφημερίδες..., που λειτουργούν κατά τον ίδιο τρόπο.