Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Χωρίς το όνομα της Κατερίνας Ιγγλέζη, ως υποψήφιας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις 13 Περιφέρειες της χώρας, που θα αναμετρηθούν στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Η πολιτική γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να υποστηριχτεί στην Κεντρική Μακεδονία η υποψηφιότητα της βουλευτίνας του στην Α΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Εκτός της κ. Ιγγλέζη δημοσιεύματα ήθελαν και το καθηγητή συνταγματικού δικαίου του ΑΠΘ κ. Κώστα Χρυσόγονο να φλερτάρει με τη θέση του υποψηφίου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο ούτε αυτή η υποψηφιότητα προχώρησε δυνατά ως το τέλος. 

Σ' ότι αφορά, την υποψηφιότητα της κ. Ιγγλέζη ακούγεται ότι παρά την πρόταση που της έγινε η ίδια δεν την απεδέχθη ευθύς εξαρχής, καθώς πιστεύει, ότι ως βουλευτής Χαλκιδικής έχει να προσφέρει πολλά ακόμη και στη Χαλκιδική και στο κόμμα της.

Αν οι εκλογές γίνουν το 2016, απομένει ένα ικανό χρονικό διάστημα για να δείξει η κ. Ιγγλέζη, πως εννοεί την προσφορά της για τη Χαλκιδική. Αν όμως οι εκλογές γίνουν μέσα στο 2014, όπως ακούγεται, θεωρούμε ότι το μέχρι τώρα δείγμα της προσφοράς είναι μάλλον απογοητευτικό σ' ότι αφορά τη ΒΑ Χαλκιδική και τη γενικότερη στάση της απέναντι στο μεταλλευτικό ζήτημα.

Σίγουρα, έχει αφήσει πολύ ικανοποιημένους τους πολέμιους της μεταλλευτικής δραστηριότητας (?), ωστόσο η πρόσφατη κάλπη που έστησε το αντιμεταλλευτικό μπλοκ απέδειξε, πως η  κοινωνία των Μαδεμοχωρίων μόνο αμελητέα ποσότητα και οντότητα δε μπορεί να θεωρηθει για να αγνοούνται τα θέλω και οι ανάγκες της, όχι μόνο από την κ. Ιγγλέζη αλλά και από τον οποιοδήποτε πολιτικό ή πολιτευτή της Χαλκιδικής.