Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΣΤΙΣ... #SKOYRIES (Φωτογραφίες)

Αν μη τι άλλο, αυτός ο "αγώνας" έχει χαρακτήρα...
Το επικίνδυνο... βιολί τους με την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα οδηγών, που διέρχονται μέσα από το δασικό δρόμο των Σκουριών, συνεχίζουν να παίζουν ορισμένοι αντίχρυσοι που διέπονται προφανώς από κατώτερα ένστικτα.

Μπορεί η κινητοποίηση του Σαββάτου να διεξήχθη σε γενικές γραμμές, όπως είπαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, εντός ειρηνικών πλαισίων, παρ' όλα αυτά κάποιοι ασυνείδητοι έκριναν σκόπιμο να αφήσουν και πάλι το στίγμα της κακοψυχίας τους, καταστρέφοντας πινακίδες οδοσήμανσης, λαμπτήρες προειδοποίησης και ανακλαστήρες. Το είχαν ξανακάνει μόλις πριν από 11 μέρες (Δείτε εδώ).

Που... πήγαν οι πινακίδες;;;
Τις έστειλαν για... ανακύκλωση μέσα στο δάσος
Φανταζόμαστε, ότι οι οι επικεφαλής των πολέμιων της μεταλλευτικής, που κόπτονται για τη... νομιμότητα, τη... δημόσια υγεία και την... ασφάλεια... ολόκληρου του πλανήτη και εν προκειμένω και για τη ΒΑ Χαλκιδική, γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα υλικά που κατέστρεψαν οι "χρήσιμοι" θερμοκέφαλοι που υπάρχουν στις τάξεις τους, δεν τοποθετήθηκαν εκεί για λόγους...φιγούρας,  αλλά για να παρέχουν την προβλεπόμενη από τον κ.ο.κ ασφάλεια, σ' όσους επαγγελματίες οδηγούς κινούνται προς και από τις Σκουριές, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες π.χ. ομίχλη, δυνατή νεροποντή, χιονόπτωση.
Θυμόμαστε ότι τον περασμένο Ιούνιο ο ιδρυτής του antigold.org άρτι αφιχθείς από την περιοδεία που έκανε στον Καναδά, ανέβηκε πάνω στις Σκουριές για να δημιουργήσει show, αναφορικά με το αν έχει παραληφθεί εγγράφως ή όχι από το δασαρχείο Αρναίας ο νέος παρακαμπτήριος δρόμος. 
Από οικολογική "συνείδηση", άλλο τίποτα....
Μεταξύ των ποικίλων θεωριών που ανέπτυξε για να περπατήσει στο δρόμο, που περνάει μπροστά από το εργοτάξιο και όχι από τον παρακαμπτήριο μαζί με τους φιλοθεάμωνες ακολούθους τους, ήταν και η ενδεχόμενη επικινδυνότητα του!!!!!!!! (Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στο 2΄λεπτό του βίντεο που ακολουθεί)


Αλήθεια, αυτές οι δολιοφθορές δεν αγγίζουν τον προσφάτως... ευαίσθητο "οργανισμό" και με το μήκος και το πλάτος του δρόμου, που οδηγεί στις #skouries αλλά και όλους εκείνους τους οικολογούντες, που θεωρούν ότι διαθέτουν σε παγκόσμια αποκλειστικότητα και το... χάρισμα της αλληλεγγύης και του ανόθευτου ενδιαφέροντος προς όλους τους εργαζόμενους;

Αν ο μη γένοιτο, προκληθεί κάποιο ατύχημα εξαιτίας αυτών των δόλιων φθορών, τι θα λένε μετά; Θα είναι ήσυχοι με την... ανήσυχη συνείδηση τους; Ή το έχουν λύσει και αυτό το ζήτημα έχοντας προετοιμάσει από τώρα τις συνήθεις αποπροσανατολιστικές δικαιολογίες- κατηγορίες τους;

Αν κάποιοι αναρωτηθούν που βρίσκεται η αστυνομία, όταν συμβαίνουν όλα αυτά για να επιβάλει τις κυρώσεις στους δράστες, καλά θα κάνουν να μην απασχολούν τη σκέψη τους με τέτοια... άστοχα ερωτήματα. 
Για τέτοιες περιπτώσεις η αστυνομία δεν σκοτίζεται ιδιαίτερα. Ιδίως, αν υποπέσουν στην αντίληψη της. Τότε είναι που λειτουργεί κατά το κοινώς λεγόμενον: "επί τόπου μεταβέντος και ουδέν αντιληφθέντος"...



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο πολύ "αγαπούν" αυτά τα λαμόγια της οικολογίας το περιβάλλον;;;