Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΤΟ ANTIGOLDGR.ORG ΑΥΤΟΠΑΓΙΔΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

Μια εξέλιξη, αν μη τι άλλο, φυσιολογική...
"Οικολογική" για την ακρίβεια..
.
Είναι απολύτως κατανοητή η αμηχανία και η δύσκολη θέση, που βρίσκεται το antigoldgr.org μετά την ανάρτηση μας, που αφορά την παρωδία «ενημέρωσης» στην Ιερισσό  το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Και είναι απολύτως κατανοητή και δικαιολογημένη, καθώς είναι εκείνο που με βάση τα αντίχρυσα «κριτήρια», που έθεσε κατά το πρόσφατο  παρελθόν, ως προς την επιστημονική καταλληλότητα και επάρκεια επίσημων φορέων που κλήθηκαν να αποφανθούν για τη μεταλλευτική και ειδικότερα της ΕΠΙΤΗΡΩ, βγάζει άκυρους και ακατάλληλους προς... ενημέρωση όλους τους καθηγητές που έχουν προσκληθεί στη διημερίδα. 

Κοινώς...  ο «αντίχρυσος οργανισμός» πληρώνει για ακόμη μια φορά την αλαζονεία, την υποκρισία και την επιλεκτική του αξιολογική κρίση, που είναι θετική ή αρνητική ανάλογα με το που γέρνει η ζυγαριά των συμφερόντων του.

Αν δεν μπορεί ένας συνταξιούχος μεταλλειολόγος, ένας περιβαλλοντολόγος, ένας οικονομικός γεωλόγος, ένας απόφοιτος λυκείου και ένας υπάλληλος της Ελληνικός Χρυσός, που κατά... σύμπτωση ήταν και αυτός μεταλλειολόγος (η... ελλιπέστατη σύνθεση της ΕΠΙΤΗΡΩ κατά το antigoldgr.org) να βεβαιώσει τη λειτουργική ετοιμότητα των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων μετά από θεομηνία, (κάτι που επιβεβαιώθηκε στην πορεία και από την εξέλιξη των πραγμάτων) μπορούν να το κάνουν οι στρατολογημένοι αντίχρυσοι επιστήμονες;

Όταν μάλιστα σχεδόν οι μισοί από τους προσκεκλημένους προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν πολιτική καριέρα μέσα από συγκεκριμένους κομματικούς χώρους, έχοντας «προίκα» στο βιογραφικό τους, την παρουσία τους σε αντιμεταλλευτικές ημερίδες και πορείες; 

Μπορούν να μιλήσουν σε... αμερόληπτη επιστημονική βάση, εκείνοι που κατέφυγαν σε νεκρολογίες αίσχιστου τρόπου κι είδους, ενώ στερούνται οποιαδήποτε δημοσίευσης στο ενεργητικό τους σε κάποιο επίσημο επιστημονικό περιοδικό, που να αφορά το γνωστικό τομέα τους σε σχέση με τα μεταλλεία;   

Ή μπορεί να κάνει ξενάγηση σε μεταλλευτικό χώρο ένας δασολόγος, που ισχυρίζεται ότι το δάσος των Σκουριών είναι... αρχέγονο, όταν ξυλεύεται τα τελευταία 60 χρόνια από υλοτόμους της περιοχής;

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Και βέβαια όχι, όσο και αν επιχειρεί να μας ρίξει στάχτη στα μάτια, ο ευφυής βραχίονας του κονκλαβίου της Ιερισσού με τα κατά συρροή... αλάθητα του.

Μάλιστα με κάθε σεβασμό και διακριτικότητα, λόγω και της κατώτερης πνευματικής στάθμης, που μας προσάπτει, θα του συνιστούσαμε να μην προσφεύγει στην τετριμμένη λύση του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση και αναφερόμαστε στα «σωσίβια» που πέταξε στην... τσιγκούνικη απάντηση του, αναφερόμενο στη μέθοδο flash smelting και της λιθογόμωσης των στοών, που όπως ισχυρίζεται γίνεται με τοξικά υλικά.

Γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε η άδεια της επένδυσης έχει δοθεί με βάση την εφαρμογή  της μεθόδου του flash smelting και όχι για κάτι άλλο που βρίσκεται στη σφαίρα της νοσηρής φαντασίας και της δίκης προθέσεων.

Η μέθοδος αυτή ανήκει στη Φινλανδική εταιρεία Outotec, που αν μη τι άλλο, πρέπει να της αναγνωρίσουμε, ότι είναι πιο αξιόπιστος γνώστης επί των μεταλλουργικών θεμάτων σε σχέση με τους αντίχρυσους καθηγητές, που δεν έχουν καμία γνώση ή εξειδίκευση.

Επίσης, σ’ ότι αφορά τη λιθογόμωση το ίδιο το antigoldgr.org οφείλει να γνωρίζει, ότι γίνεται στις στοές των Μεταλλείων Κασσάνδρας από το 1988. Εξ όσων γνωρίζουμε, ρωτώντας  κατά καιρούς επιστήμονες της εταιρείας, που ζουν με τις οικογένειες τους στην περιοχή και έχουν άμεσο και νόμιμο ενδιαφέρον, όπως και οι υπόλοιποι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής, οι μετρήσεις των νερών γύρω από τις εγκαταστάσεις  δείχνουν βελτίωση και όχι χειροτέρευση στην ποιότητα τους.

Η ίδια η λογική το επαληθεύει αυτό, αφού στο υλικό της λιθογόμωσης δεν υπάρχει ο αφαιρούμενος μόλυβδος και ψευδάργυρος.

Σ΄ότι αφορά, το περίφημο ερώτημα δε «που πάει το κυάνιο στο Στρατώνι?», οι ίδιοι επιστήμονες, που για το κονκλάβιο της Ιερισσού συνιστά... θανάσιμο αμάρτημα να προσφέρουν τις γνώσεις και τις υπηρεσίες τους τους στον ιδιωτικό τομέα, έχουν διαβεβαιώσει όσες φορές τους έχει ζητηθεί, ότι οι συνεχείς και επισταμένες μετρήσεις που γίνονται σε πιστοποιημένα ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης δεν έδειξαν ποτέ μέχρι σήμερα την παραμικρή παρουσία κυανίου στα τέλματα, εξαιτίας της χρήσης του κυανιούχου νατρίου που χρησιμοποιείται εδώ και 50 χρόνια κατά τη διαδικασία εμπλουτισμού.

Θα ήταν απολύτως χρήσιμο, αν απασχολεί το antigoldgr.org η αξιοπιστία του και η σωστή ενημέρωση των αναγνωστών του, να αναφέρεται με επίσημα στοιχεία και όχι με εικασίες ή κατασκευασμένες επινοήσεις, που εκτός από επικοινωνιακό αποπροσανατολισμό και παραπληροφόρηση δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο, ενώ και δεν πείθουν πια, αφού οι πάγιες καταστροφολογικές θεωρίες του ουδέποτε έχουν επιβεβαιωθεί.

Καλή άφιξη και διαμονή ευχόμαστε στους στρατολογημένους καθηγητές τους και περισσότερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα στις τοποθετήσεις τους. Αν γίνεται...

Καταλαβαίνουμε, ότι είναι πολύ δύσκολο πια, λόγω των παράπλευρων φιλοδοξιών ορισμένων, που δεν έχουν καμία σχέση με το επιστημονικό αντικείμενο τους.

Παρ’ όλα αυτά, καλή επιτυχία! Την έχουν ανάγκη για εσωτερική κατανάλωση και γι' αυτό τους την ευχόμαστε ολόψυχα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μεγάλο ερωτηματικό στην εξέγερση των Ιερισσιωτών. Ο Τόλης, μεσσίας ή μεσίτης;