Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΤΗΣ...

Τελικά, χωρίς λάσπη "οικολογικός" αγώνας δε γίνεται...
Σε παλιότερη ανάρτηση μας αναφέραμε την προσπάθεια που καταβάλει η οικολογική ΜΚΟ "WWF" για να μην γίνει το έργο της νέας λιγνιτικής μονάδας "Πτολεμαΐδα 5". 

Ο τίτλος εκείνης της ανάρτησης μας ήταν χαρακτηριστικός: "Η WWF επιχειρεί να μετατρέψει την Πτολεμαΐδα σε... #skouries."

Δεν περάσαν ούτε 10 μέρες απ' αυτήν την ανάρτηση και οι εξελίξεις μας δικαίωσαν...

Για να καταφέρεις να κάνεις άνω- κάτω μια ολόκληρη κοινωνία, να κεντρίσεις να ασχολούνται τα ΜΜΕ μαζί σου και να προκαλέσεις τον ποθούμενο επικοινωνιακό κουρνιαχτό πρέπει να χρησιμοποιήσεις και τα ανάλογα μέσα... 

Ποια είναι αυτά; Αυτά που δίδαξε ή αν θέλετε αναβάθμισε, ανά το πανελλήνιο και διεθνώς, ο "οικοδομικός συνεταιρισμός... #skouries" δυσφημώντας τη Χαλκιδική για την επίτευξη των επικοινωνιακών στόχων του.. 

Δηλαδή, η χρήση ψεμάτων, ανακριβειών και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για να δοθούν οι πρέπουσες επικοινωνιακά διαστάσεις με περιτύλιγμα ανησυχιών, κινδύνων και φόβων επί των θεμάτων που επιλέγουν οι αυτόκλητοι 'σωτήρες" μας.

 Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύσεις τοπικών sites και blog της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, η "WWF Ελλάς" στο πλαίσιο της πολεμικής που ασκεί εναντίον του λιγνίτη, δημοσίευσε μια φωτογραφία απ' ένα εκκλησάκι που βρίσκεται στην Π.Ε.Ο. Κοζάνης-Πτολεμαΐδας, το οποίο, όπως σημείωνε σε σχόλιο της, ήταν σκεπασμένο όλο από την τέφρα του λιγνίτη...  και γι' αυτό το λόγο καλούσε τον κόσμο της περιοχής να πει "όχι στο λιγνίτη" και την κατασκευή της νέας υπερσύγχρονης μονάδας 5.

Κάτοικοι όμως της περιοχής διαψεύδουν κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό της ΜΚΟ, υποστηρίζοντας ότι το υλικό από το οποίο είναι καλυμμένο το εκκλησάκι, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μόνο η λάσπη που πετάγεται από τα διερχόμενα αυτοκίνητα!!!

Αυτή η ιστορία όπως αντιλαμβάνεστε, μας έφερε στο νου τη φωτογραφία-ανέκδοτο, όπου ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του "οικοδομικού συνεταιρισμού #skouries" εμφάνισε την αεροφωτογραφία από τις πλημμύρες του Στρατωνίου το Φεβρουάριο του 2010, ως "παραλία των Σκουριών" και τη λάσπη από τα χώματα και τα φερτά υλικά που κατέβηκαν από το βουνό και έκαναν καφέ την παραλία, ως τις "ορατές συνέπειες" της... καταστροφικής μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Επειδή ως γνωστόν, η ευφυΐα δεν τρέχει από τα μπατζάκια μας, όπως ισχύει με τον αντίχρυσο οργανισμό και τους πρόθυμους υποτακτικούς του, τώρα μπορούμε και εμείς να πούμε ότι καταλάβαμε γιατί δεν ασχολούνται ενεργά οι πλέον γνωστές ΜΚΟ (Greenpeace, WWF) με τις.. #skouries. 

Μπροστά στον "συνεταιριστικό οργανισμό" των αντίχρυσων της ΒΑ Χαλκιδικής και των εγχώριων και ξένων συνεργατών τους αυτές οι ΜΚΟ νιώθουν σαν... τσικό!

Σας καλούμε να διαβάστε προσεχτικά τους συνδέσμους που ακολουθούν για να δείτε πόσες και τι είδους ομοιότητες έχει η υπόθεση της Πτολεμαΐδας με τις Σκουριές.