Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΗΥΘΥΝΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι γυναίκες της Μ. Παναγίας εκτός από τη δυναμική του παρουσία
παρέδωσαν και μαθήματα συμπεριφοράς στις... #skouries
Στο YouTube ανέβηκε πριν από λίγη ώρα ένα βίντεο με δηλώσεις κατοίκων της Μ. Παναγίας που ξεναγήθηκαν χθες και στα 3 μεταλλευτικά εργοτάξια της ΒΑ Χαλκιδικής.

Σ' αυτό το βίντεο οι Μαδεμοχωρίτισσες που έδωσαν το παρόν στην ξενάγηση καταθέτουν τις απόψεις και τις εντυπώσεις που σχημάτισαν, ενώ κάνουν και κάτι που κατά τη γνώμη μας πιστοποιεί και τη σημαντική διαφορά επιπέδου και συμπεριφοράς τους, σε σχέση με ορισμένες ατυχείς περιπτώσεις αντιδρώντων και ειδικότερα γυναικών, που το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι οι ύβρεις, οι επιθέσεις και οι απαξιωτικές συμπεριφορές ακόμη και σε βάρος συγχωριανών τους.

Απευθύνουν λοιπόν ανοιχτή πρόσκληση, μέσω αυτού του βίντεο, σε όσους τάσσονται κατά της επένδυσης και της μεταλλευτικής γενικότερα, να επισκεφτούν τα μεταλλευτικά εργοτάξια για να ενημερωθούν επίσημα και υπεύθυνα, καταθέτοντας και τα ερωτήματα που σίγουρα θα έχουν για τις τεχνικές πτυχές αυτής της επένδυσης, με γνώμονα την ενημέρωση που έχουν λάβει και άκριτα αποδεχτεί από τους πομπούς της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας.

Νομίζουμε, ότι η πρόσκληση αυτών των κυριών εκτός από καρδιάς είναι πολύ σημαντική και μακάρι να βρει ανταπόκριση από τους κατοίκους κυρίως της Ιερισσού. 

Είναι γνωστό βέβαια, το καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί και αυτό ίσως να καθιστά αδύνατη προς το παρόν μια τέτοια πρωτοβουλία, αν και τέτοιου είδους ταμπού "σπάνε" κάποια στιγμή, απλά θέλουν το χρόνο τους.

Πάντως στη Μ. Παναγία επικρατεί τεράστιος ενθουσιασμός στις τάξεις των κατοίκων που επισκέφτηκαν τα εργοτάξια και όπως μαθαίνουμε οι καταγεγραμμένες συμμετοχές για νέα επίσκεψη ήδη ξεπερνούν τα 50 άτομα!!!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον πετάνε στα σύννεφα οι μεγαλοπαναγιώτισσες
Γίνετε να πάνε οι δαιμονισμένες sosούδες στις σκουριές χωρίς πέτρες, μάσκες, μαλόξ και το λεξικό της τρούμπας που έχουν μάθει απ έξω με τετοια πλύση εγκεφάλου που έχουν φάει;
Θα περάσουν χρόνια... και αν!

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο βρίζουν χυδαία οι αντιδρώντες αλλά βρίζουν και τα Θεία με τον χυδαιότερο τρόπο και μετά τα βάζουν στο διαδίκτυο για να καμαρώνουν. Έκαναν ρεζίλι την Χαλκιδική, ο κόσμος θα νομίζει ότι είμαστε αντίχριστοι.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς οι γυναίκες της Μ.Παναγίας μπορεί να μην έχουμε αμυγδαλές μεγαλύτερες από τα αχαμνά ένος αστυνομικού , όπως έχουν κάποιες άλλες κυρίες από Ιερισσό και Νέα Ρόδα μεριά. Εχουμε όμως ήθος, αξιοπρέπεια και επίπεδο , όπως πολύ σωστά γράφετε γιατί στην πλειοψηφία μας είμαστε μητέρες ,σύζυγοι , κόρες και εγγονές βιοπαλαιστών μεταλλωρύχων και είμαστε μέσα στην ταπεινότητα μας πολύ περήφανες γι' αυτό.
Ένα να θυμάστε. Τα 3/4 της Μ. Παναγίας θέλουν να επισκεφτούν όλα τα εργοτάξια και να ενημερωθούν για τα έργα που γίνονται και έχουν αξιοπρεπή δουλειά τα παλληκάρια μας. Η συγκίνηση που νιώθουν οι συνταξιούχοι μεταλλωρύχοι δεν περιγράφετε.Είναι άλλο πράγμα. Βουρκώνουν τα μάτια τους όταν περιγράφουν τις καταστάσεις που πέρασαν εκείνοι και χαίρονται τόσο πολύ που με τα χέρια τους άνοιξαν το δρόμο για τις σημερινές εξελίξεις. Αυτά όμως που να τα πουν και να τα δείξουν τα κανάλια και οι εφημερίδες που ξερνούν χολή και ψέματα εναντίον των μεταλλείων και των ανθρώπων που έζησαν και συνεχίζουν να ζούν απο αυτά.Δεν πειράζει όμως η αλήθεια μας θα λάμψει , ό,τι και να κάνουν και ό, τι και να πουν.

Μια υπερήφανη Μεγαλοπαναγιώτισσα και σύζυγος μεταλλωρύχου

Ανώνυμος είπε...

Δεξιά- αριστερά έχει δάσος! Πάνω- κάτω τι έχει ? δεν μας είπε η κυρία! Αν αυτά τα βίντεο σας κάνουν περήφανους...τότε, εύγε!!!! Εις κατώτερα!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @20 Μαρτίου 2014 - 10:53 μ.μ.

Και πάνω και κάτω πάλι δάσος έχει.

Αν προσέξεις τις φωτογραφίες ή σε πλάνα του βίντεο πάνω από τη σήραγγα φαίνονται τα δέντρα.

Αν δεν ήσουν τόσο εμπαθής ίσως να ήσουν πιο προσεχτικός...!

Ανώνυμος είπε...

Αν και λυπάμαι που το λέω.. ας περιμένουμε λίγα χρόνια να έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για το τι θα υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο (πάνω-κάτω,δεξιά-αριστερά)!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @21 Μαρτίου 2014 - 12:50 π.μ

Αυτό που έγραψες είναι το πιο σωστό.

Ο χρόνος θα δείξει θα αποδείξει ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο...