Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

"ΕΤΣΙ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρώην δήμαρχος του δήμου Κίττιλα Σέπο Μάουλα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Φινλανδίας εξηγεί πώς τα ορυχεία χρυσού έχουν αυξήσει τον τουρισμό στην άλλοτε φτωχή σκανδιναβική πόλη.

Η συνέντευξη δόθηκε στο capital tv και στο περιθώριο της ημερίδας για την αξιοποίηση των μεταλλευτικών πόρων που διοργανώθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα.

Οι δηλώσεις του κ. Μάουλα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αναφέρεται σε πραγματικές καταστάσεις, που ο ίδιος κλήθηκε να διαχειριστεί ως δήμαρχος της Κίττιλα.

Σε αντίθεση με τις εικασίες και τις εικοτολογίες κινδυνολογικού χαρακτήρα, που διοχετεύονται από βίντεο των αντίχρυσων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όπου επιχειρείται η χειραγώγηση της σκέψης για να δαιμονοποιηθεί μέχρι ποινικοποίησης η μεταλλευτική δραστηριότητα.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Μάουλα. Επίσης στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ένα ακόμη βίντεο με δηλώσεις του πρoέδρου της Σουηδικής ένωσης των εταιρειών εξόρυξης Άντερς Λούντκβιστ, στις οποίες τονίζει τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η μεταλλευτική στην ανάπτυξη της οικονομίας και αυτής της χώρας.





5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1)Και πως θες να συγκρίνουμε τη αυστηρή νομοθεσία της Σκανδιναβίας με το χάλι της Ελλάδας? 2) Άκουσες καλά τον αριθμό που απασχολείτε στον εκάστοτε τομέα(Ορυχείο-Τουρισμός)?

Έχετε ρημάξει το δάσος των Σκουριών, προχωράτε χωρίς καν να έχετε τις απαραίτητες (για άλλα Κράτη) άδειες και θες να συγκρίνουμε.....τι ακριβώς?

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @27 Μαρτίου 2014 - 6:21 μ.μ.

Αγαπητέ τα συναρμόδια υπουργεία, που υπέγραψαν την ΚΥΑ της έγκρισης της ΜΠΕ, οι υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης που έχουν εκδώσει όλες αυτές τις άδειες ή το ΣτΕ με τις αποφάσεις του που έχει απορρίψει τις προσφυγές αντιδρώντων ανήκουν σε άλλη χώρα;

Όταν εγκρίνεται μια επένδυση από την πολιτεία, εγκρίνεται συνολικά ακόμη και τα υποέργα της.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Συνέχεια απάντησης προς @6:21 μ.μ.

Εξυπακούεται ότι σαν τη Φινλανδία κράτος δύσκολα θα γίνουμε όταν στο όνομα της... νόμιμης πολιτικής βίας εκσφενδονίζονται μολότοφ και πυρσοί μέσα σε δάσος. Επίσης όταν προπηλακίζονται, υβρίζονται όσοι δεν έχουν την ίδια άποψη με τη δική μας και για να δέσει το σκηνικό "νομιμότητας" τους σπάμε αυτοκίνητα ή τους καίμε μαγαζιά για να είναι... ήσυχοι αν όχι σύμφωνοι με εμάς!

Ανώνυμος είπε...

Για τον 27 Μαρτίου 2014 - 6:21 μ.μ.

Δηλαδή τι προτείνεις; Επειδή οι Έλληνες δεν τα καταφέρνουν να μη κάνουμε καμιά εξόρυξη; Καμία βιομηχανική δραστηριότητα; Και όταν λες «Έχετε ρημάξει το δάσος των Σκουριών» τι εννοείς; Πόσα δένδρα κόπηκαν και πόσα στρέμματα του δάσους καταστράφηκαν; Κανείς δεν λεει ότι δεν ξεπερνά το 1% του δάσους.

MARO είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ @ΑΝΩΥΜΟ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ