Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΤΩΡΑ-ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΙΣ... #SKOURIES

Φώτο από την προηγούμενη επίσκεψη κατοίκων της Μ. Παναγίας,
όπου οι ακτιβιστές τους έδειξαν τι σημαίνει "αγώνας" για τις #Skouries..
Μέσα σε ήρεμο και πολύ ευχάριστο κλίμα διεξάγεται ο δεύτερος γύρος επισκέψεων κατοίκων της Μ. Παναγίας στα μεταλλευτικά εργοτάξια των Σκουριών, του Μάντεμ Λάκκου και της Ολυμπιάδας.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις των 90 κατοίκων της Μ. Παναγίας (στην πλειοψηφία τους γυναίκες) στις Σκουριές και το Μάντεμ Λάκκου και αυτή την ώρα κατευθύνονται προς την Ολυμπιάδα.

Ευτυχώς, δε σημειώθηκε κάποιο παρατράγουδο στις Σκουριές, όπως έγινε την περασμένη Τρίτη, όπου ακτιβιστές του "οικοδομικού συνεταιρισμού"... #skouries "στόλισαν" με μούντζες και ύβρεις την πρώτη φουρνιά επισκεπτών από τη Μ. Παναγία.

Όπως πληροφορηθήκαμε τη στιγμή που τα πούλμαν περνούσαν από το Χοντρό Δέντρο για να κατευθυνθούν προς το Μάντεμ Λάκκο οι επαγγελματίες ακτιβιστές που χτυπούσαν κάρτα στο σημείο αρκέστηκαν μόνο σε κάποιες φευγαλέες ματιές και τίποτα περισσότερο.

Δε γνωρίζουμε, αν η σημερινή στάση τους είναι αποτέλεσμα κατανόησης της ατυχέστατης συμπεριφοράς που επέδειξαν την προηγούμενη φορά απέναντι σε Μαδεμοχωρίτες μιας σεβαστής ηλικίας σε συνδυασμό με τα κακά επικοινωνιακά μηνύματα που εξέπεμψαν, καθώς ως γνωστόν το κύριο μέλημα τους είναι η επικοινωνιακή εικόνα που βγάζουν προς τα έξω. Άβυσσος η ψυχή αυτών των ανθρώπων.

Πάντως, ήταν απολύτως κόσμιοι και αυτό αξίζει να αναφερθεί. 

Αληθινή ευχή και ελπίδα η σημερινή εικόνα τους να μην είναι μόνο μια καλή παρένθεση σε ένα σύνολο ακραίων και άσχημων συμπεριφορών απέναντι στην πλειοψηφία της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής, αλλά η απαρχή μιας πολύ καλύτερης στάσης και συμπεριφοράς απέναντι σε όσους δε βλέπουν τη μεταλλευτική δραστηριότητα μέσα από τους δικούς τους παραμορφωτικούς φακούς. Ίδωμεν...