Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΟΙ... ΑΠΟΛΙΤΙΚ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ #SKOURIES...

... Από "αυθεντίες" που γνωρίζουν πολύ καλά, τι σημαίνει "αρχέγονο" δάσος!
Το θεατράκι ολοκληρώθηκε στις... #skouries.  100 περίπου άτομα μαζεύτηκαν έξω από την είσοδο του εργοταξίου για να... ξεναγηθούν από καπηλευτές του περιβάλλοντος και κομματικούς εντολοδόχους (ακτιβιστές, υποψήφιους ευρωβουλευτές και πανεπιστημιακούς καθηγητές) στο... αρχέγονο δάσος, που κάνουν πως δε θυμούνται, πως ξυλεύεται τα τελευταία 60 χρόνια. 

Εκτός ότι η μνήμη τους είναι επιλεκτική, ως προς την πολυετή ξύλευση των Σκουριών από υλοτόμους της περιοχής, αποδεικνύεται και ιδιαίτερα... ασθενής στην πρόσφατη περίπτωση του υλοτόμου, που η κάμερα των "σιωπηλών βημάτων" είχε εντοπίσει δήθεν να πετσοκόβει το δάσος για λογαριασμό της "Ελληνικός Χρυσός" του Ιανουάριο του 2013 στο Λάκκο Καρατζά... 

 Όταν ανακάλυψαν τη μέγιστη γκάφα τους (ο αντιδρών στην εξόρυξη υλοτόμος δεν έκοβε ξυλα για την εταιρεία, αλλα για τον εαυτό του..) μας είπαν μετά, ότι ο εμφανιζόμενος υλοτόμος τους είπε σε τηλεφωνική συνομιλία, ότι τα έκοβε τα δέντρα "για να μην προλάβει να τα κόψει η εταιρεία", ενώ στη συνέχεια απέσυραν και το βίντεο... (Δείτε εδώ  εδώ, εδώ, εδώ, και εδώ)

Κατά τ' άλλα, είναι  αρχέγονο αυτό το δάσος και δεν υπήρξε καμία άλλη ανθρωπογενής δραστηριότητα πριν τη μεταλλευτική με "γενετικό υλικό 7 εκατομμυρίων ετών", όπως ακούστηκε από κάποιον καθηγητή δασολόγο στην ημερίδα και εντός του πλαισίου συρραφής του σεναρίου νέων επιστημονικοφανών επιχειρημάτων του "κινήματος".

Αξιομνημόνευτη είναι και η στάση των οικολογικών οργανώσεων που ανέχτηκαν να παρίστανται σε μια διημερίδα, που έκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι στήθηκε για την προβολή συγκεκριμένων κομματικών υποψηφιοτήτων.

Ένας κόσμος "οικολογικά" και "απολιτικά" πλασμένος...