Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ:" Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΖΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος στην ομιλία που έδωσε κατα τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του στον Πολύγυρο στάθηκε μεταξύ άλλων σπουδαίων θεμάτων που αφορούν τη Χαλκιδική και στο νοσηρό κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής.

Ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με όσους έχουν καλλιέργήσει και επιβάλει αυτη την την κατάσταση, θέτωντας το καίριο ερώτημα αν θα επιτρέψει η ίδια η κοινωνία τη συνέχιση αυτού του κλίματος μίσους και μισαλλοδοξίας, που απαγορεύει το διάλογο και το σεβασμό των απόψεων.

Επίσης τόνισε πως ο ίδιος κι η παράταξη του θα μπούν μπροστά ως εγγυητές του διαλόγου για τον τερματισμό της βίας, αλλά και με ξεκάθαρες θέσεις υπερ της ανάπτυξης του τόπου  με σεβασμό και απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων περιβαλλοντικής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. 

Αναλυτικά το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Βαλιάνου για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ως εξής: 

"Η τοπική κοινωνία της Βόρειας Χαλκιδικής , από όπου έχω την τιμή να κατάγομαι, ζει καθημερινά το διχασμό. Ζει μια πραγματικότητα που υπονομεύει την ίδια της την ανάπτυξη. Κάποιοι ευθύνονται γι ΄αυτό . 

Εξώθησαν στα άκρα τις κοινωνικές ομάδες. Δημιούργησαν Κινήματα. Καλλιέργησαν το μίσος και τη μισαλλοδοξία. Μηδένισαν κάθε τι. Το ερώτημα είναι : θα τους αφήσουμε να το συνεχίσουν; Θα μείνουμε θεατές σε μια πάλη ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες που τους απαγόρευσαν κάποιοι το διάλογο; Γιατί πως είναι δυνατόν να προχωρήσει η Χαλκιδική όταν διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός της; 

Εμείς εγγυόμαστε το διάλογο. Θα μπούμε μπροστά με ξεκάθαρες θέσεις υπερ της ανάπτυξης του τόπου μας με σεβασμό και απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων περιβαλλοντικής ασφάλειας στην περιοχή μας. 

Προέρχομαι από τα σπλάχνα της Βόρειας Χαλκιδικής. Στα παιδικά μου χρόνια ήμουν συμμαθητής και είμαι φίλος με πολλούς από τους σημερινούς αντιδρώντες ως προς την επένδυση. Δεν είναι δυνατόν να μην ακούσουμε την άποψη των ανθρώπων αυτών και δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε τη συνεχιση της βιας. 

Δεν είναι δυνατόν να κλείνουμε τα αυτιά μας σε όσους αγωνιούν για μια θέση εργασίας και οφείλουμε να δείξουμε το δρόμο προς την κοινωνική ειρήνη."

Τα όσα είπε ο κ. Βαλιάνος στην ομιλία που έδωσε στον Πολύγυρο μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.