Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ:"ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσοι νομίζουν, ότι η επικρατούσα πραγματικότητα στη ΒΑ Χαλκιδική, αναφορικά με την άποψη της τοπικής κοινωνίας για τα μεταλλεία είναι αυτή που αναπαράγεται από συγκεκριμένες εφημερίδες, ιστολόγια και ιστότοπους, αν θέλουν να έχουν μια πιο πλήρη εικόνα καλά θα κάνουν να αφιερώσουν 7 λεπτά από το χρόνο τους για να δουν το βίντεο που ακολουθεί.

Αν θέλουν και το επιθυμούν, ας ακούσουν τη γνώμη που εκφράζουν οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου για τη μεταλλευτική επένδυση και πως αυτή έχει επιδράσει ευεργετικά στην κοινωνία και την οικονομία της περιοχής.

Αν το δουν, θα μάθουν για τα χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο μαζί με τον κόσμο που είχε φύγει από τα Μαδεμοχώρια, αλλά επιστρέφει σ' αυτά εξαιτίας της αναγέννησης της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Ξέρουμε, ότι αυτοί που κακολογούν τα μεταλλεία και τους ανθρώπους τους δεν αισθάνονται πολύ ευχάριστα όταν βγαίνουν στη δημοσιότητα οι αλήθειες που διαστρεβλώνουν ή κρύβουν επιμελώς.

 Ωστόσο, αν τους ενδιαφέρει πραγματικά αυτή η κοινωνία να μπορέσει να επουλώσει τις πληγές που προκάλεσε ο 3ος κατά σειρά τεχνητός διχασμός μετά τα όσα έγιναν διαδοχικά σε Ολυμπιάδα και Στρατονίκη, ας τις λάβουν υπόψη τους και ας δείξουν επιτέλους το πρέποντα σεβασμό σ΄ενα κόσμο που έχει δίψα και διάθεση να εργαστεί για να δημιουργήσει με πλάνο και σοβαρότητα το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου και των γενεών που ακολουθούν.