Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

"ANTIGOLD" ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ ΣΤΙΣ... #SKOURIES

Αν τις απογευματινές ώρες είδατε ένα μεγάλο σύννεφο πάνω από τις Σκουριές, μη δίνετε σημασία... 

Είναι ένα από τα γνωστά σύννεφα προπαγάνδας, που πηγαινοέρχονται στην περιοχή, αλλά φεύγουν σχετικά γρήγορα,  λόγω έλλειψης σοβαρότητας... 

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Παρά τα όσα διαδίδονται, οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι καμία εργασία απ’ αυτές που προβάλλονται ως «παράνομες» στις Σκουριές από αντιμεταλλευτικά ιστολόγια δεν έχει σταματήσει από κανέναν και από καμία εντολή.

Μάλιστα, καμία εισαγγελική εντολή δεν επιδόθηκε εγγράφως κατά τη διάρκεια της ημέρας προς τους υπευθύνους της Ελληνικός Χρυσός. Αν κάτι τέτοιο προκύψει αργότερα ή αύριο μένει να το δούμε.

Επιπλέον, οι εργασίες, για τις οποίες αδίκως κραυγάζουν οι "antigold", δεν έχουν καμία σχέση με τη δόμηση του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές. Γι’ αυτό το έργο δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική οικοδομική άδεια επι της τεχνικής μελέτης, που ‘χει κατατεθεί από την Ελληνικός Χρυσός.

Οι εργασίες που αποθανατίστηκαν με πολύ ωραίες φωτογραφίες και κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αφορούν την έδραση, δηλαδή τις βάσεις τοποθέτησης των μηχανημάτων εμπλουτισμού.  Έργο για το οποίο έχει δοθεί τόσο έγκριση από το ΥΠΕΚΑ, όσο και επικύρωση από το ΣτΕ.
Γι' αυτές τις εργασίες, όπως μάθαμε θα γίνει και ενδελεχής έλεγχος από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος την προσεχή Τρίτη. Βέβαια, αυτές οι εργασίες έχουν σταματήσει από το απόγευμα, λόγω παρέλευσης ωραρίου, ενώ μεσολαβεί και η τριήμερη αργία του Αγ. Πνεύματος. 

Το λέμε αυτό προς αποφυγή... μεταφράσεων, γιατί κάποιοι έχουν τη συνήθεια να ερμηνεύουν τα πράγματα όπως τους συμφέρει.

Επομένως, δεν υπάρχει καμία περίπτωση, ούτε καν με την παρέμβαση ή την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος να είναι έτοιμο και κατασκευασμένο προκάτ εργοστάσιο μέσα στην επόμενη εβδομάδα... Το λέμε αυτό κυρίως για την κ. Ιγγλέζη η οποία εξέφρασε αυτό το... φόβο στον Ρ/Σ «Κόκκινο».

Κατά τη γνώμη μας, πρόκειται για μετεκλογική αναβίωση των γνωστών και χιλιοπαιγμένων επικοινωνιακών επινοήσεων των "antigold", έτσι ώστε να σηκώσουν σκόνη και βεβαίως θόρυβο, που δύναται να προσελκύσει κόσμο ενόψει της προγραμματισμένης Κυριακάτικης βόλτας τους στις... #Skouries.

ΥΓ. Ακούγεται πολύ έντονα από Ιερισσό, ότι κάποιοι έχουν τάξει στον κόσμο που έχει μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, ότι θα αθωωθούν με σιγουριά... Μακάρι να συμβεί κάτι τετοιο, αν επιβεβαιωθεί και με τη σφραγίδα της δικαιοσύνης.

 Αναρωτιόμαστε όμως, αν αυτή η σιγουριά εκπορεύεται ή έχει κάποια σχέση και με τις τρέχουσες επικοινωνιακές εφευρέσεις, που βλέπουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα από τους  "antigold"

Το λέμε αυτό γιατι κάποιοι επιχειρούν να εξισώσουν τις εφευρέσεις τους στις... #Skouries με τις ποινικές διώξεις όσων εμπλέκονται με τις δικογραφίες του εμπρησμού και των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που ζήσαμε σήμερα στις Σκουριές όσοι εργαζόμαστε εκεί πάνω είναι ένα προμήνυμα των αθλιοτήτων που θα περάσουμε σαν κοινωνία.
Οι χυδαίες βρισιές προς την Έμυ Γαζέα και τους εργαζόμενους δεν περιγράφονται και ούτε θα τις αναφέρω γιατι θα το κοψετε το σχόλιο μου. Ένα θα πω.Εμετός με πρωταγωνιστή καθηγητή πανεπιστημίου που εκλέχτηκε και δημοτικός σύμβουλος τρομάρα μας.
Αυτό που κατάλαβα σήμερα είναι ένα πράγμα. Για αυτά τα άτομα το κλείσιμο του Μεταλλείου είναι σκοπός ζωής και θανάτου. Μην τρέφετε ελπίδες για ενότητα συμπολίτες. Αυτοί οι άνθρωποι το έχουν πάρει απόφαση. Αν δε γίνει το δικό τους γαια πυρί μιχθήτω.
Δεν βλέπω πως μπορεί να αλλάξει αυτή η αρρωστημένη κατάσταση.
Δεν είμαι απαισιόδοξος, αλλα αυτό το θηρίο δεν αντιμετωπίζεται πια.
Ο θεός να βάλει το χέρι του.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δικιο11:44μμ.Αυτοι ειναι αποφασισμενοι και ετοιμοι για ολα.Και ασε τον Μιχο να μιλαει για ενοτητα.Αυτοι θα μας το κλεισουν.

Ανώνυμος είπε...

Όταν μιλάνε για ενότητα εννοούν ότι θα σας επιτρέψουν να αναπνέετε αν κάνετε ότι σας λένε. Αυτή τη στιγμή θέλουν να κλείσουν όλα τα μεταλλεία στην Ελλάδα. Αύριο ίσως θέλουν κάτι άλλο. Η μέθοδος δεν έχει σημασία, ο πραγματικός σκοπός είναι ένας. Η αριστερά στην εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς σας δεν ξέρει να χειρίζεται το κινητό; Κανείς σας δεν ξέρει να τραβάει βίντεο;

Χάσατε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία να δείξετε τι τύποι είναι αυτοί που λένε ότι πάνε να σώσουν την Χαλκιδική.

Ανώνυμος είπε...

11:44 και 1:57
Επειδή με φαίνεστε βαλτοί εσις οι δύο. Ξεχνάτε ότι σε αυτό το εργοστάσιο δουλεύουν κοντά 2000 άνθρωποι.Πως θα κλείσει;Μη ξεγράφετε τους μεταλλωρύχους γιατί θα τους βρείτε μπροστά σας.Αφηστε τα καλαμπούρια κατά μέρος.

Ανώνυμος είπε...

Εσυ 7:07 αν γνωριζες μερικους απο αυτους δεν θα τα ελεγες αυτα.Γιατι πρωτη φορα κλεινει εργοστασιο με τοσους ανθρωπους;Στην ελλαδα εισαι.

Ανώνυμος είπε...

Με μια διαφορά 9:00 επειδή την εχουμε πάθει τη ζημιά και ξέρουμε πως είναι και επειδή τώρα δεν υπάρχει Πάχτας για να βγάλει προγράμματα δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συμβεί. Στο τέλος αν χρειαστεί οι εργαζόμενοι θα έχουμε τον τελευταίο λόγο. Και πίστεψε με θα είναι αυτός που θα μετρήσει.

Ανώνυμος είπε...

Μας λέτε ότι οι εργασίες δεν είχαν σχέση με το εργοστάσιο εμπλουτισμού αλλά με την έδραση των μηχανημάτων εμπλουτισμού!
Μήπως μας τα μπερδεύετε λίγο τα πράγματα?
Η έγκριση της Τεχνικής Μελέτης από το ΥΠΕΚΑ δεν απαλλάσει τον εκμεταλλευτή από την έκδοση λοιπών απαιτούμενων αδειών όπως π΄χ. πολεοδομική άδεια....