Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ "ANTIGOLD" ΨΕΜΑΤΑ ΨΑΧΝΟΥΝ... ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Διαβάζουμε στο kilkisnews.gr πως μέσω της ιστοσελίδας secure.avaaz.org συγκεντρώνονται υπογραφές για να σταματήσει κάθε μεταλλευτική δραστηριότητα στην Ελλάδα η Eldorado Gold και η Ελληνικός Χρυσός, οι οποίες υπογραφές θα αποσταλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι εδώ όλα καλά και θεμιτά… Δείτε όμως αυτούσιο το εξωφρενικό κείμενο που καλούνται να υπογράψουν οι υποστηρικτές της παύσης κάθε μεταλλευτικής δραστηριότητας:


"Περιοχές αγροτουριστικές γεμάτες πράσινο και ζωή κινδυνεύουν σε αφανισμό εξαιτίας των εξορύξεων. Με συνέπειες μη αναστρέψιμες για την λειτουργία του οικοσυστήματος και της ίδιας μας της ζωής! 

Για να γίνει εξόρυξη ανατινάζουν τα πετρώματα με δυναμίτη δημιουργώντας ΤΟΞΙΚΗ ΣΚΟΝΗ που κατακάθεται στα φυτά και στις καλλιέργειες ή μεταφέρετε με τον αέρα και έτσι χιλιάδες άνθρωποι και ζώα γίνονται αποδέκτες (είτε μέσω της τροφής ή του αέρα) και κινδυνεύουν από καρκίνο.

 Για να απομονώσουν το χρυσό που είναι αναμεμειγμένος με άλλα πετρώματα τα ξεπλένουν με ΚΥΑΝΙΟ σε μεγάλους ανοιχτούς κρατήρες. Οι περιοχές μας είναι σεισμογενείς, διαρρέοντας το κυάνιο μολύνει και δηλητηριάζει λίμνες , ποτάμια ,θάλασσες και υπόγεια νερά. Καταπατούν τον τόπο μας και τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. 

Μας αφαιρούν το δικαίωμα της επιλογής να ζούμε στην γη των γονιών μας , αναπνέοντας καθαρό αέρα , πίνοντας καθαρό νερό και τρώγοντας αυτά που παράγει η γη μας. Ήδη έγιναν ατυχήματα κοντά στη Βόλβη μεταφέροντας τοξικά απόβλητα που περιείχαν συμπύκνωμα γαλανίτη , θειούχου μολύβδου. Πρέπει να τους σταματήσουμε πριν είναι αργά. Χιλιάδες στρέμματα αρχέγονου δάσους στις Σκουριές έχει καταστραφεί, ….μπλα μπλα".

Εκτός από κινδυνολόγοι λένε και ψέμματα. Προβάλλουν πάλι τους μύθους περί καρκίνου, κυανίου και βέβαια δεν λείπει το «αρχέγονο δάσος»…, αλλά και ο… ‘γαλανίτης’[sic]! Το δυστύχημα είναι πως αυτοί οι άνθρωποι δρουν ανεξέλεγκτα και μας κάνουν και ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη. Τι να πει κανείς…

Αναδημοσίευση από www.metalleiachalkidikis.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Κατά τη γνώμη μας, αυτές οι... δράσεις, έστω και να στηρίζονται επάνω σε τερατώδη ψέματα, προκαλούν ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον!

Μαλιστα, αυτό το ενδιαφέρον αναμένεται να κορυφωθεί, όταν θα πληροφορηθούμε ως κοινωνία ποιοι από τον τόπο μας θα επικαλεστούν ή θα κάνουν χρήση του αποτελέσματος αυτής της "ενωτικής" ψηφοφορίας.

Από περιέργεια και μόνο, καθώς αρκετοί αντιμεταλλευτικοί παράγοντες επικαλέστηκαν την ενότητα...προεκλογικά.

Θα ήταν λοιπόν πολύ χρήσιμο με αφορμή και αυτή τη διαδικασία, να δούμε και ποιοι ή πως την εννοούσαν ή την φαντάζονταν κιόλας...Την ενότητα!


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα έχετε ελπίδες για ενωτική πρωτοβουλία; Οι άνθρωποι αυτοί δεν δρουν ανεξέλεγκτα όπως λετε. Δρουν οργανωμένα και ο σκοπός τους δεν είναι η σωτηρία της Χαλκιδικής ή η οικολογία όπως πιστεύετε. Ο σκοπός τους είναι το πολιτικό κέρδος του Σύριζα.

Η εκδρομή τους στις Σκουριές οργανώνεται από την νεολαία του Σύριζα. Γιατί δεν το λετε;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον σχολιαστή @6 Ιουνίου 2014 - 4:20 μ.μ.

Αγαπητέ εμείς δεν στηρίζουμε μέχρι αποδείξεως του αντίθετου που δε νομίζουμε ότι θα αργήσει χρονικά θα είμαστε υπέρ όλων όσων προσπαθειών γίνουν για την επαναφορά της κοινωνικής συμφιλίωσης.

Απο εκεί και πέρα αυτο το θέμα (ηλεκτρονική ψηφοφορία) δεν έχει κάποια φανερή σύνδεση με το ΣΥΡΙΖΑ ή την εκδρομή που κάνει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για τις Σκουριές.

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο μυρίζει από μακριά Δημητριάδη+Tριανταφυλλίδη.
Πέρα από τα παραμύθια, πρέπει να καταλάβετε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διάχυτη ημιμάθεια που το χαρακτηρίζει.
Ο κοσμάκης δεν είναι ειδικός στα μεταλλεία και στη μεταλλουργία.
Ακούει κυάνιο και γαλανίτη και νομίζει ότι κείμενο το συνέταξαν ειδικοί.