Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Την περασμένη Πέμπτη μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος γεωλογίας του ΑΠΘ επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Ενημερώθηκαν εκτενώς για το επενδυτικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και στη συνέχεια κάποιοι εξ αυτών έκαναν τη δική τους αξιολόγηση των όσων είδαν και άκουσαν μπροστά στην κάμερα.

Οι απόψεις των φοιτητών έτσι όπως κατατέθηκαν στο video που ακολουθεί είναι κατά... παράβαση της "antigold" λογικής και αντίληψης.

Μάλιστα, ένας μεταπτυχιακός γεωλόγος εμφανώς... παρασυρμένος από τον ενθουσιασμό του, για τα όσα είδε, χαρακτήρισε το μεταλλευτικό έργο στο σύνολο του μια "επαγγελματική όαση" για το υπάρχον και το νέο επιστημονικό δυναμικό της χώρας!!!

Ενω άλλη μια φοιτήτρια κάνει λόγο για "περιβαλλοντική και όχι μόνο αναβάθμιση της περιοχής"...!!!

Όλα αυτά τα... περίεργα και... πρωτάκουστα δείτε τα στο βίντεο που ακολουθεί...




12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολίτες...
οι φοιτητές αυτοί που μιλάνε για οάσεις και περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις έκαναν ταυτόχρονα και αίτηση πρόσληψης στην εταιρεία????

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

δεν μας ενημέρωσες τι έγινε τελικά σήμερα με τους επιθεωρητές μεταλλείων.....
είμαι πολύ περίεργος για την ενημέρωση που θα κάνεις...

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ, σε τι εξυπηρετούν αυτές οι φασαρίες που κάνετε; Αν εκκρεμεί κάποια άδεια, που δεν νομίζω ότι εκκρεμεί, αλλά αν εκκρεμεί θα βγει εσπευσμένα. Δεν είναι δυνατόν να δίνεις μεταλλευτική άδεια σε κάποιον και όταν πάει να κάνει μεταλλευτικές εγκαταστάσεις δεν του δίνεις άδεια να στήσει ούτε κοντέινερ. Ίσως θα έπρεπε να υπάρξουν κυρώσεις για αυτούς που κάνουν ψεύτικε καταγγελίες ακόμη και αν είναι βουλευτές.

Η ΜΠΕ εγκρίθηκε και ξαναεγκρίθηκε. Καταφύγατε στο ΣτΕ και χάσατε την δίκη. Πάρτε το απόφαση. Δεν είναι δυνατόν να ακυρώσουν μια επένδυση τέτοιου μεγέθους επειδή ένα φορτηγό πάτησε τη διπλή γραμμή.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @11 Ιουνίου 2014 - 12:00 π.μ. & 12:03 π.μ.

Αγαπητέ χώρια του ότι δεν ασχολούμαστε με τις επικοινωνιακές σαπουνόπερες που επινοεί το συντονιστικό και συν αυτώ δεν υπάρχει κάτι ως εξέλιξη για να ενημερώσουμε. Οι επιθεωρητές ήλθον, είδον και απήλθον. Αναμένουμε το πόρισμα. Οταν θα βγεί το πόρισμα θα κάνουμε μια σχετική αναρτηση.

Πέραν τούτου δεν είμαστε και χαιρέκακοι για να παίζουμε με τα στραπάτσα των άλλων. Όπως αντιλαμβάνεσαι οι μέχρι τώρα εξελίξεις μας έχουν δικαιώσει απόλυτα. Εισαγγελική γραπτή εντολή δεν υπάρχει. Άσε δε που και γι' αυτή την προφορική έχει ήδη αρχίσει ένα όργιο φημών στο οποίο όμως απο σεβασμό στους εαυτούς και τους αναγνώστες μας δεν πρόκειται να εμπλακούμε.

Εμείς ασχολούμαστε με γεγονότα και όχι με εικασίες, επινοήσεις και μυθοπλασίες.

Σ΄ότι αφορά τώρα τους φοιτητές δεν γνωρίζουμε αν έχουν κάνει αίτηση πρόσληψης. Ειλικρινά όμως το ευχόμαστε και μακάρι κάποιοι απ' αυτούς αν όχι όλοι να βρούν αντικείμενο εργασίας σ' αυτή την επένδυση.

Ανεξάρτητα απο τις πεποιθήσεις του καθενός νομίζουμε ότι είναι απείρως προτιμότερο να μένουν οι νέοι επιστήμονες στη χώρα απο το να μεταναστέυουν στο εξωτερικό.

Με διαδηλωσάκηδες και καφενόβειους μόνο δε γίνεται να σταθει στα πόδια της αυτή η χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες, κάποια έρευνα θα έπρεπε να κάνετε. Όχι εικασίες και φαντασιώσεις αλλά τουλάχιστον της απορίες που όλοι έχουμε. Γιατί επικοινώνησαν με τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης και όχι της Χαλκιδικής που είναι ο αρμόδιος; Ποιο το όνομα του εισαγγελέα και ποια η πολιτική του τοποθέτηση; Γιατί έδωσε προφορική εντολή και δεν την στήριξε με γραπτή;

Αν έγινε προσποίηση, ή παραπλάνηση εισαγγελέα είναι πολύ σοβαρό θέμα. Το ίδιο αν ασκήθηκε πίεση στον εισαγγελέα από βουλευτές. Αυτές είναι απαράδεκτες μεθοδεύσεις και θα έπρεπε να ερευνήσετε.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @11 Ιουνίου 2014 - 5:40 μ.μ.

Έρευνα για το αν υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα στην Ελλάδα δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε. Δε διαθέτουμε το μηχανισμό για κάτι τέτοιο.

Έρχονται όμως σε γνώση μας πληροφορίες που όσο δύσκολο είναι να τις διασταυρώσουμε γιατί αγγίζουν το σκληρό πυρήνα της δημόσιας διοίκησης και της δικαιοσύνης βέβαια, άλλο τόσο δύσκολο είναι να πιστέψουμε αυτά που μαθαίνουμε.

Υπομονή και αναμονή λοιπόν...!

Ανώνυμος είπε...

11 Ιουνίου 2014 - 12:13 μ.μ.

Η ΜΠΕ αγαπητέ μου δεν υποκαθιστά την άδεια δόμησης.
Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Το ότι εγκρίθηκε η ΜΠΕ αυτό δεν πάει να πει ότι εσείς θα κάνετε του κεφαλιού σας εκεί πάνω.


πολίτες..
η αστυνομία πήρε μια προφορική εντολή από τον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης.
εάν εσείς δεν έχετε την διάθεση να υπακούστε στην αστυνομία είναι άλλο θέμα.
κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να έχει συλλάβει η αστυνομία και να οδηγήσει στο αυτόφωρο ολους τους υπευθύνους και τους εμπλεκόμενους στην εργασία. Τουλάχιστον έτσι ορίζει ο νόμος όταν δεν υπάρχει άδεια δόμησης.
Η αστυνομία είναι εκτελεστικό όργανο και δεν παίρνει μόνη της αποφάσεις τέτοιου είδους για να πεις πως η αστυνομία έδωσε από μόνη της την εντολή εφόσον αμφισβητείς την προφορική εντολή του εισαγγελέα.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον 11 Ιουνίου 2014 - 10:52 μ.μ.

Αγαπητέ η ύπαρξη της προφορικής εντολή του εισαγγελέα αμφισβητείται πλέον από πολλούς, που ευλόγως κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις για την "πηγή" εκπόρευσης της...

Εμείς όπως είπαμε και σε προηγούμενο σχολιαστή έχουμε ακούσει πάρα πολλά τα οποία όμως επειδή ακόμη δεν τα έχουμε διασταυρώσει δεν προβαίνουμε σε καμία ανάρτηση όπως βλέπεις.

Σκέψου μόνο αν σε αντίστοιχη θέση βρισκόταν η πλευρά σας τι θα είχαμε ακούσει και διαβάσει από εσάς...

Τα ερωτήματα με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι δύο.
1. Γιατί αυτή η προφορική εντολή δεν μετατράπηκε σε γραπτή;
2. Γιατί ο αστυνομικός που έκανε την ανακοίνωση στις κάμερα για την παύση εργασιών δεν βεβαίωνε αρμοδίως με την υπογραφή του, όπως του ζητήθηκε, αυτή την εισαγγελική εντολή;

Επίσης, το ότι υπάρχει μια καταγγελία τίποτα δεν προεξοφλεί μέχρι να διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ότι οι αιτιάσεις αυτών των καταγγελιών ανταποκρίνονται εκ προοιμίου στην πραγματικότητα.

Το αναφέρουμε αυτό για την μακαριότητα που χαρακτηρίζει το λόγο σου,όταν αναφέρεσαι σε συλλήψεις εργαζομένων.

Θυμόμαστε πριν μια εβδομάδα να ζητάς να μην αναρτούνται σχόλια που κλυδωνίζουν την ενότητα που επιχειρείται να ξαναοικοδομηθεί.

Αυτή η ανακολουθία στο λόγο σου ευχόμαστε να είναι μια επιπολαιότητα της στιγμής και όχι κάτι μονιμότερο.

Τέλος, για την οικονομία της ανταλλαγής σχολίων ανάμεσα μας, απέφυγε να χρησιμοποιείς β πληθυντικό σε ότι μας αφορά. Το blog δεν έχει καμία σχέση με τις εργασίες, που μας αποδίδεις.

Κάνουμε έκκληση για απόδοση σεβασμού από την πλευρά σου προς όλες τις πλευρές της μεταλλευτικής κοινότητας, ασχέτως των επιδιώξεων και των συναισθημάτων που τρέφεις απέναντι της.

Ανώνυμος είπε...

Ο εισαγγελέας που υποτίθεται ότι έδωσε την προφορική διαταγή είναι ο γνωστός Παναγής Γιαννάκης. Γνωστός αντικυβερνητικός ο οποίος έχει εξυπηρετήσει το κίνημα στο παρελθόν. Είναι αυτός που ζήτησε να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής, που να αναλάβει την ποινική διερεύνηση της καταδρομικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της "Ελληνικός Χρυσός". http://www.opinionpost.gr/ellada/2013/11/126083
Είναι αυτός που έχει οργανώσει σύσκεψη για τις Σκουριές. http://www.egnatiapost.gr/thessaloniki/item/4241-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CE%B7-%CF%83%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C.html

Ανώνυμος είπε...

πολίτη..
τα ερωτήματα που θέτεις είναι προφάσεις εν αμαρτίες.
Τις προφορικές εντολές του εισαγγελέα μόνο προφορικά μπορεί να τις επιδώσει ο αστυνομικός.
το ξέρεις πολύ καλά αυτό και μην παίζεις με τις λέξεις.
στο θέμα των σχολίων τώρα, σαφώς και ζήτησα να μην αναρτάτε τέτοιου είδους σχόλια αλλά δυστυχώς διαπιστώνω ότι η πρόταση μου πέρασε στον << βρόντο >>.
κατά συνέπεια απαντώ στο ίδιο ύφος με τους σχολιαστές σας και φυσικά με σας τους ίδιους.
όταν θα διαπιστώσω λοιπόν την στροφή που θα κάνετε ΕΣΕΙΣ υπέρ της ενότητας θα χαμηλώσω κι εγώ τους τόνους μου.
δεν είναι ποτέ δυνατόν να είναι μονόπλευρη μια πρόταση ενωτική για την κοινωνία μας..
για να υπάρξει γάμος χρειάζονται πάντα δυο..!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστέρω, πήραν αέρα τα μυαλά σου με τους δήθεν ηρωισμούς και τέτοια. Πάρτο απόφαση η επένδυση προχωρά γατί η Ελλάδα την θέλει. Δεν πείθετε κανένα με την κινδυνολογία σας. Όταν αρχίσουν οι δίκες η αλήθεια θα φανεί.

C.S. είπε...

Τουλάχιστον προσβλητικά και υβριστικά τα περί αιτήσεων κτλ κτλ. Συγχαρητήρια για τον πολιτισμένο διάλογο γενικότερα που γίνεται στην Χαλκιδική και για τον φασισμό ορισμένων και αμφοτέρων! Όταν ο Έλληνας, αφαιρέσει από το γονιδίωμα του την προκατάληψη και μάθει να ακούει (και με αυτό δεν εννοώ το στείρο "ναι" σε όλα) θα πάει η χώρα μπροστά. Σχεδόν 3000 χρόνια η ίδια ιστορία! Πραγματικά εύχομαι τα καλύτερα και στις δυο πλευρές!

Με φιλικούς χαιρετισμούς, ένας από τους "ονειροβατούντες μεταπτυχιακούς φοιτητές".