Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει στιγμιότυπα και καταγράφει απόψεις από την επίσκεψη που έκαναν στις 7 Ιουνίου 100 κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης στα εργοτάξια της "Ελληνικός Χρυσός".

Μπορεί να φαντάζει κοινότυπο πλέον, αλλά και αυτοί οι πολίτες έμειναν άκρως εντυπωσιασμένοι μ' αυτά που αντίκρισαν στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής, σε σχέση πάντα μ' αυτά που έχουν ακούσει από φωνές που είναι κατά της αξιοποίησης των ορυκτών πόρων και στη Θράκη.


Οι συγκρίσεις που μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν αναπόφευκτες και ο προβληματισμός επίσης. Μέγιστος. Για όλους εκείνους τους δήθεν οικολόγους, που με ποικίλες προφάσεις και ακραίες συμπεριφορές κρατούν σε ομηρία επί 2 δεκαετίες τουλάχιστον τοπικές κοινωνίες σ' όλη την Ελληνική επικράτεια.

Κοινωνίες που για να "σπάσουν" τα μέλη τους τα δεσμά της ομηρίας, έχουν μια επιλογή. Της αναγκαστικής μετανάστευσης από τον τόπο τους. Εσωτερικής ή εξωτερικής...

Ευχόμαστε ολόψυχα στους ακρίτες μας το σκηνικό της στείρας άρνησης που βιώνουν στον τόπο τους να αλλάξει το συντομότερο δυνατόν προς το καλύτερο.



 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελληνικός Χρυσός. Με την φιλοξενία που παρέχουν οι άνθρωποι τις στους επισκέπτες προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τουριστικό πακέτο του Δήμου Αριστοτέλη.

Ανώνυμος είπε...

και αυτοί που "θεωρητικά" υποστηρίζουν τον τουρισμό γέμισαν όλον τον κόσμο με νεκροκεφαλές ... με αποτέλεσμα όλοι να νομίζουν ότι το ποιο πράσινο με διαφορά κομμάτι της Χαλκιδικής είναι και το ποιο κατεστραμμένο ...