Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ή ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ? (ΒΙΝΤΕΟ)

Επί τη ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, θυμηθήκαμε έναν υπέροχο μονόλογο του αείμνηστου Αμερικανού ηθοποιού και συγγραφέα Τζόρτζ Καρλίν.

Έναν θεατρικό μονόλογο με διαχρονικές αλήθειες, που όταν ειπώθηκαν ενόχλησαν πάρα πολύ, αλλά και μετά το θάνατο του συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να ενοχλούν τους έχοντες το μονοπώλιο ή την κληρονομική αποκλειστικότητα στην περιβαλλοντική ευαισθησία. Δηλαδή την παγκόσμια οικολογική ελίτ.

Όσοι δείτε το βίντεο που ακολουθεί θα καταλάβετε, ότι ο Τζορτζ Καρλίν μιλούσε για την υποκρισία και την απύθμενη αλαζονεία που διαθέτει αυτός ο χώρος, πολύ πριν γίνουν...  μόδα, ρεύμα, ή #...., οι κατά τόπους επίγειοι "σωτήρες". Ας θυμηθούμε μερικά από τα πάντα επίκαιρα λόγια του...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όπως βλέπω τον Τζορτζ Καρλίν διαπιστώνω πως είναι ένας πολύ επιπόλαιος εκφραστής του αδηφάγου καπιταλιστικού συστήματος.
Αυτά που λέει δεν έχουν καμία βάση.
Δεν μπορούμε να εξομοιώνουμε έναν ηθοποιό με τους επιστήμονες που κάνουν τις τοποθετήσεις τους για την καταστροφή του πλανήτη.
όλοι μας έχουμε διαπιστώσει την καταστροφή που έχει φέρει η βιομηχανία και ο άνθρωπος, με χιλιάδες παραδείγματα κάθε μέρα δίπλα μας, χωρίς να είμαστε μάλιστα ειδικοί. Με τον σημερινό ρυθμό καταστροφής, τα εγγόνια μας θα βλέπουν μόνο σε φωτογραφίες και θα θαυμάζουν πως ήταν ο πλανήτης μας κάποτε.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ, τώρα το παίζεις οικολόγος; Τα προβλήματα από την υπερκατανάλωση τα ξέρουμε. Στις λύσεις δεν συμφωνούμε αλλά εσύ είσαι πρωτότυπος. Δεν προτείνεις καμία λύση. Μόνο ψηφίστε το Σύριζα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αστερίξ, απαρνήσου τα προϊόντα της καταστροφικής βιομηχανίας και εγώ θα σε ακολουθήσω! Ξεκίνα απο το νούμερο 1 ρυπαντή της ατμόσφαιρας στην Ελλάδα (ΔΕΗ) και έπειτα απαρνήσου τα προϊόντα του μεγαλύτερου καταναλωτή χρυσού παγκοσμίως, δηλαδή όλα τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και όχι μόνο. Έπειτα και εγώ και εκατομμύρια ακόμη, θα αγωνιστούμε μαζί σου. Αλλά οικολογία με smartphone και tablet δεν πάει!

Χαιρετισμούς ΚΓ

Ανώνυμος είπε...

αστεριξ τώρα σε ενοχλεί και ο Καρλίν; Όταν ο Λαζόπουλος βγαίνει με τα sosakia σας και μας πουλάει πολιτική ,ηθική και οικολογία γιατί δεν ενοχλείσαι; Εκείνος τι σχέση έχει μ' όλα αυτά και δεν είχε ο τρισμέγιστος Καρλίν;
Ασε την ιστορία με τους επιστήμονες της καπιταλιστικής αριστερας. Η υπόθεση βρωμάει...

http://greeklignite.blogspot.gr/2014/05/blog-post_28.html

Ανώνυμος είπε...

Η κυρία ΑΣΤΕΡΙΞ (τέως caesar) διαπίστωσε ότι την καταστροφή την φέρνει η βιομηχανία.
Είναι γνωστό ότι τη βιομηχανία πρέπει να την εξαφανίσουμε και να επιστρέψουμε όλοι μας σε soft δουλειές, φιλικές στο περιβάλλον και με μεγάλη προστιθέμενη αξία, όπως γκαρσόνια, καθαρίστριες, σουβλατζήδες.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ ΚΓ...

εδώ μπορείς να διαβάσεις για τα αποθέματα του χρυσού παγκοσμίως και πως ακριβώς διατίθενται.

http://www.iefimerida.gr/news/135194/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%AC%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%B7-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1


επιγραμματικά λέει...

Υπολογίζεται ότι, από την αρχή της καταγεγραμμένης ανθρώπινης ιστορίας μέχρι και το 2009, εξορύχθηκαν συνολικά 165.000 τόννοι ή περίπου 8.500 m3 χρυσού. Η παγκόσμια κατανάλωση του εξορυσώμενου χρυσού είναι περίπου 50% σε κοσμήματα, 40% σε επενδυτικά αποθέματα, και 10% σε βιομηχανικές εφαρμογές.

άρα το επιχείρημα σου για τα smartphone και tablet καταρρίπτεται.
για την ΔΕΗ δεν θα διαφωνήσω μαζί σου άλλα η ηλεκτρική ενέργεια είναι είδος πρώτης ανάγκης κατά συνέπεια σ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να παρθούν μέτρα για τον νούμερο 1 ρυπαντή όπως λες κι εσύ στην Ελλάδα. ΜΕΤΡΑ ΟΜΩΣ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟς ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΗΣΗ.
Απ όσο γνωρίζω μάλιστα έχουν επιβληθεί πρόστιμα στην ΔΕΗ τα έχει πληρώσει και συνεχίζει κανονικά να ρυπαίνει το περιβάλλον γιατί τα πρόστιμα μπροστά στην κερδοφορία της είναι αμελητέα.
Τώρα αν από μένα εξαρτάτε η οικολογία και η σωτηρία του πλανήτη για να με ακολουθήσετε όπως λες, ε ναι λοιπόν είμαι διατιθεμένος να ζήσω και με την γκαζόλαμπα αλλά και χωρίς υπολογιστή.
εσείς όμως είστε διατιθεμένοι να με ακολουθήσετε πραγματικά ή κάνετε απλά λογοπαίγνια?????

ΑΣΤΕΡΙΞ