Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Οι Αλεξανδρουπολίτες στο εργοτάξιο των Σκουριών
Αν κάτι έμεινε ως κεντρική εντύπωση στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης που επισκέφτηκαν σήμερα τις εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Κασσάνδρας ήταν η εξής:

Πόσο βαθιά παραπληροφορημένοι ήταν μέχρι χθες, σ' ότι αφορά τη μεταλλευτική δραστηριότητα εν γένει και ειδικότερα για την επένδυση χρυσή που εξελίσσεται στη ΒΑ Χαλκιδική.

Οι 100 κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης συνοδευόμενοι από το Γενικό Διευθυντή των "Χρυσωρυχείων Θράκης" κ. Γιώργο Μαρκόπουλο και με "οδηγό" τον Γενικό Διευθυντή των Μεταλλείων Κασσάνδρας κ. Μιχάλη Θεοδωρακόπουλο ξεναγήθηκαν στα εργοτάξια της Ολυμπιάδας, του Μάντεμ Λάκκου και των Σκουριών.
Οι Αλεξανδρουπολίτες στο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας
Αντιλήφθηκαν, ότι η πλέον μακραίωνη παραγωγική δραστηριότητα αυτής της περιοχής δεν έχει ουδεμία σχέση με τις κινδυνολογίες και τις καταστροφολογίες που ακούγονται και λέγονται από τους αντίστοιχους "antigold" της Θράκης...

Ευχήθηκαν και αυτοί με τη σειρά τους, όπως και οι κάτοικοι των Σαππών Ροδόπης, όταν βρέθηκαν εδώ πριν 1 μήνα περίπου, να μην αργήσει η μέρα που ο antigold παραλογισμός, έπαρση και διαστρέβλωση να δώσουν τη θέση τους στη λογική, τη μετριοπάθεια και την ειλικρίνεια για να ξεκινήσει και εκεί η διαδικασία αξιοποίησης των πλούσιων μεταλλευτικών κοιτασμάτων και αυτής της πολύ σημαντικής περιφέρειας της Ελληνικής επικράτειας, προσφέροντας παράλληλα θέσεις εργασίας, τόνωση της τοπικής οικονομίας και όχι μόνο...