Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ... ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ"

Μ. Παναγία Χαλκιδικής. Χοροστάσι. Σάββατο 2 Αυγούστου. Η ώρα είναι 11.30 μ.μ. και ελάχιστος κόσμος (περίπου 50 άτομα) βρίσκεται στη βραδιά που διοργανώνουν από κοινού οι "antigold" σύλλογοι πολιτισμού και γυναικών της Μ. Παναγίας.

Αυτή η εικόνα με τα άδεια τραπεζοκαθίσματα προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στους διοργανωτές, καθώς "οι κάτοικοι των Σκουριών", όπως λανθασμένα γράφουν κάποιες εφημερίδες συνήθως δεν αφήνουν τέτοιες εκδηλώσεις χωρίς τη μαζική παρουσία τους.

Πολλές δικαιολογίες ακούστηκαν όπως μάθαμε και θα σας παραθέσουμε μερικές απ' αυτές.

Η πρώτη δικαιολογία ήθελε να παίρνει κόσμο από την εκδήλωση ο φιλικός αγώνας που έδινε την ίδια περίπου ώρα ο ΠΑΟΚ στη Νάπολη της Ιταλίας με την ομώνυμη ομάδα.

Μια άλλη εξήγηση που ακούστηκε είχε να κάνει με το γεγονός, ότι πάλι την ίδια ώρα το κανάλι της ΝΕΡΙΤ έδειχνε αγώνες στίβου με αποτέλεσμα πολλοί πάλι "κάτοικοι των Σκουριών" να προτιμήσουν αυτούς τους αγώνες, θέλοντας έτσι να αποκτήσουν ιδέα και γνώση, καθώς στις αρχές του φθινοπώρου ο πολιτιστικός σύλλογος της Μ. Παναγίας έχει προαναγγείλει τη διοργάνωση αγώνα τρεξίματος στον Κάκαβο με τίτλο: "ΞΕ ΣΚΟΥΡΙΑ ΖΩ"...

Μια επιπλέον δικαιολογία που έφτασε στα αυτιά μας είναι ίσως και η πιο τραβηγμένη.

Λέγεται λοιπόν ότι γύρω στις 11 από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις της εκδήλωσης ακούστηκε το ανεπανάληπτο άσμα της Μαρινέλας "συμβιβαζόμαστε... πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες". 

Κάποιοι μυημένοι στο Δευτεριάτικο ακτιβιστικό δρώμενο στο εργοτάξιο των Σκουριών, μάλλον απο κεκτημένη "αγωνιστική" ταχύτητα θεώρησαν ότι αυτό είναι το... συνθηματικό για έκτακτη συνέλευση και αποχώρησαν αμέσως για το "antigold" στέκι της Μ. Παναγίας. Όταν αντιλήφθηκαν, γύρω στη 1, ότι επρόκειτο για άκυρο συναγερμό οι παρέες τους είχαν φύγει και η εκδήλωση είχε τελειώσει.

Απ΄όλα αυτά εμείς δεν υιοθετούμε τίποτα. Το μόνο που κρατάμε είναι το πολύ ωραίο τραγούδι της Μαρινέλλας και το οποίο είναι ευκαρία να το ξαναθυμηθούμε.