Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΙΣ... #SKOURIES ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Φώτο απο παλαιότερη "antigold" κινητοποίηση  στις #skouries
Η βροχή που ξεκίνησε να ρίχνει πριν από ώρα στις #skouries, έβαλε του τίτλους τέλους της κινητοποίησης της "antigold community", που αντιδρά στην κατάθεση του δασικού νομοσχεδίου και την τροπολογία εντός αυτού για κατασκευές σε μεταλλευτικούς χώρους, όπως είναι για παράδειγμα οι Σκουριές.

Περίπου 150 άτομα από Ιερισσό και Μ. Παναγία ήταν αυτά που ανέβηκαν μέχρι την είσοδο του εργοταξίου των Σκουριών. Ανάμεσα τους και πάρα πολλά νέα παιδιά, όπως μάθαμε.

Την παράσταση πήγε να κλέψει γνωστός ακτιβιστής της περιοχής με ροπή στις κραυγές... Όμως η παρουσία ψυχραιμοτέρων δεν επέτρεψε την κορύφωση του happening του ακτιβιστή.

Στη συνέχεια μέλη της "antigold community" μεταξύ αυτών και νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αριστοτέλη μετέβησαν στην εισαγγελεία Πολύγυρου απαιτώντας τη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου όσων εργάζονται στις Σκουριές και φυλούν, όπως ισχυρίζονται τον... παράνομο και υπό κατασκευή χώρο έδρασης του μύλου στο εργοστάσιο εμπλουτισμού.

Το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό από την εισαγγελεία. Έκαναν μια συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια αποχώρησαν. 

Τέλο ορίστηκε για τις 5 Αυγούστου στις 7 μ.μ. έπειτα από πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ η ονομαστική ψηφοφορία επί του άρθρου 36 του δασικού νομοσχεδίου και της τροπολογίας που αφορά παρεμβάσεις σε δασικές εκτάσεις.