Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥ... #SKOURIES ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γομάτι 5/8/2012. Όταν ο... αγώνας για τη ζωή, τη φύση και τη δημοκρατία
έχει και παράπλευρες απώλειες...
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρων- Ακάνθου εκτός της δικαιολογημένης απογοήτευσης που ξεχείλιζε για την ψήφιση του άρθρου 36 του νέου δασικού νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ, περιείχε μια θλιβερή σε αναμνήσεις ημερομηνία και ένα χοντροκομμένο αστείο.

Το χοντροκομμένο αστείο που αγγίζει τα όρια της ανατριχίλας είναι στο τέλος της ανακοίνωσης, όπου αναφέρεται το εξής;: "Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας, για τις ζωές μας, για τη δημοκρατία."...
  
Λίγες γραμμές πιο πάνω το Συντονιστικό θυμάται την 5η Αυγούστου 2012, λόγω των επεισοδίων που έγιναν στην Ιερισσό με την αστυνομία, που ήταν η κατάληξη όσων είχαν προηγηθεί στις #skouries, αλλά και όσων δεινών άφησαν στο πέρασμα τους οι αυτόκλητοι προστάτες της ΒΑ Χαλκιδικής.

Αυτό που κάνει πως δε θυμάται το Συντονιστικό είναι ότι στις 5/8/2012 κάποιοι στο όνομα αυτού του "αγώνα"  κατάφεραν ένα καίριο πλήγμα στην κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία.

Λογικό είναι να μη θέλουν να θυμούνται τι έγινε εκείνη τη μέρα, αν και ποτέ δε διαβάσαμε ή ακούσαμε μια συγνώμη από την πλευρά τους για:
#Skouries 5/8/2012....
  • τη βροχή μολότοφ και φωτοβολίδων που έπεσαν μέσα στο δάσος από χέρια... ακτιβιστών της "οικολογίας", με αποτέλεσμα να προκληθούν εστίες πυρκαγιάς.


  • τον άγριο ξυλοδαρμό ενός νεαρού κατοίκου της Μ. Παναγίας από "αγωνιστές", επειδή προσπάθησε να προστατεύσει έναν συνταξιούχο από τις άγριες διαθέσεις τους. Να σημειώσουμε εδώ ότι αυτός ο κάτοικος τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί του μάτι και επί μήνες ταλαιπωρούνταν με αλλεπάλληληλες χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης, που προκάλεσαν σοβαρές ανατροπές τόσο στην προσωπική ζωή του, όσο και των οικείων του.
  • το ολοσχερές κάψιμο της περιουσίας ενός αυτοκινητιστή στο Γομάτι, που είδε το λεωφορείο του να παραδίδεται στις φλόγες από ρίψεις μολότοφ μέσα σ' αυτό. Το "αδίκημα" αυτού του επαγγελματία; Η ανάληψη εργολαβίας μεταφοράς εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Αν ο σκοπός αυτής της ανακοίνωσης ήταν να ρίξει αλάτι σε πληγές που ακόμη δεν έχουν κλείσει, οι  ιθύνοντες του συντονιστικού να είναι βέβαιοι ότι το πέτυχαν. Αυτό που δεν πέτυχαν σίγουρα είναι να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους με τη δημοκρατία, για τις οποίες δεν πρέπει να είναι καθόλου υπερήφανοι.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μισαλλοδοξία,ο φθόνος,η λαγνεία για αυτοπροβολή,ο μισανθρωπισμός και ο επικίδυνα ακραίος τοπικισμός,είναι πνευματικά απόβλητα που δεν συνάδουν με έννοιες όπως ο περιβαλλοντισμός , και η οικολογία.Πόσοι μεταλλωρύχοι ακτιβιστές θα έπρεπε να αλυσοδεθούν έξω από τα σπίτια και τα χωριά των δήθεν οικολόγων;Πόσες συναυλίες θα έπρεπε να γίνουν κατά της υποκρισίας των καπηλευτών του περιβαλλοντισμού;Όλα εδώ πληρώνονται και πολύ σύντομα οι μάσκες σας θα πέσουν.Λίγη υπομονή και όλοι θα δουν ποιοι είναι οι χρηματοδότες,εντός και εκτός εισαγωγικών ,του κατευθυνόμενου και εντεταλμένου αγώνα σας.Λίγη υπομονή……
Το σχόλιο αυτό δημοσιεύθηκε σε γνωστό αντιμεταλλευτικό site.Η απάντηση ήταν:Ότι πεις, άντε τρέχα να πάρεις το μισθουλάκο σου τώρα.Η δική μου ανταπάντηση η οποία δεν δημοσιεύθηκε ποτέ ήταν:όπως τρέχεις κι εσύ να πάρεις τον δικό σου...Τα σχόλια δικά σας