Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ #SKOURIES ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ...

Η είδηση της σύλληψης ενός πολύ γνωστού πολέμιου της μεταλλευτικής στην κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής με 53 δενδρύλλια ινδικής κάναβης στην κατοχή του προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα. 

Μεγάλη στεναχώρια και ένα αξεπέραστο σφίξιμο στεναχώριας στο στομάχι των οικείων και των φίλων του συλληφθέντος, ενώ ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους άλλους από την... αντίπερα όχθη να προβούν σε πικρόχολα και επικριτικά σχόλια.

Αυτονόητα πράγματα σε μια «σύγχρονη» κοινωνία ανθρώπων όπου ο καημός, η δυστυχία, ο θάνατος της κατσίκας του γείτονα γίνεται μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ακόμη και για καζούρα. 

Δηλαδή για λησμονιά, αποφυγή και κουκούλωμα των προσωπικών προβλημάτων, που τις περισσότερες φορές είναι παρόμοια με εκείνα του γείτονα.

Και μετά εκ του ασφαλούς και με ύφος χιλίων καρδιναλίων λέμε όλοι μας με απύθμενη υποκριτική σοβαροφάνεια: «που πάει η κοινωνία και τι κόσμο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;».

Αν υπάρχει μέσα μας έστω και ένα απομεινάρι ίχνους της απολεσθείσας ανθρωπιάς μας πρέπει με αφορμή αυτό το δυσάρεστο συμβάν, ως κοινωνία να ανασκουμπωθούμε και να αναλογιστούμε πολύ σοβαρά για πόσο ακόμη θα συμπεριφερόμαστε ως κτήνη χωρίς αισθήματα και συναισθήματα; Όπως επίσης για πόσο ακόμη θα επιτρέπουμε η καθημερινότητα μας να διεξάγεται με όρους πυγμαχικής αρένας;

Η χρήση, η διακίνηση και η εμπορία ναρκωτικών και όλων των παρελκομένων δυσμενών συνεπειών που προκαλούν δεν είναι αποκλειστικό «προνόμιο» ή «κατάκτηση» μόνο της μια πλευράς...

Είναι μια μάστιγα που οι ρίζες της έχουν εξαπλωθεί παντού. Μαζί παράλληλα με την αδιαφορία και την ανασθησία, που μας έχουν κυριεύσει. Ίσως μάλιστα αυτές οι συμπεριφορές να είναι από μόνες τους και οι τροφοδότριες ρίζες αυτού του μεγάλου κακού που κατατρώει τους νέους βλαστούς μας, που είναι οι νέοι και οι νέες μας.

Πρόκειται για ένα τεράστιο καρκίνωμα που οι μεταστάσεις του δεν πρόκειται να αφήσουν απρόσβλητα ούτε την Ολυμπιάδα, ούτε το Στρατώνι, ούτε την Ιερισσό, ούτε τα Ν. Ρόδα, ούτε την Ουρανούπολη. Αν βέβαια αυτές οι μεταστάσεις δεν έχουν ήδη συμβεί...

Ας γίνει λοιπόν αυτο το πολύ δυσάρεστο γεγονός  αφορμή για να πέσουν ακλόνητες γέφυρες συμφιλίωσης ανάμεσα μας. Ας κάνουμε την υπέρβαση για την οποία όλοι μιλούν, αλλά δεν ξέρουν ή ψάχνουν τον τρόπο για να γίνει.

Τόσοι σύλλογοι αθλητικοί, πολιτιστικοί, γυναικών και επαγγελματικών κλάδων υπάρχουν σ’ όλα τα χωριά. Δεν μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους αυτοί οι σύλλογοι και παράλληλα με τις όποιες άλλες δραστηριότητες τους να κάνουν όσες καμπάνιες ενημέρωσης χρειαστεί κατά της βλαβερής παραμύθας των ναρκωτικών; 
   
Το έχουν αποδείξει με τόσα άλλα θέματα που τους απασχολούν...

Ή δε μπορούν με τη στήριξη του δήμου να γίνουν και δομές απεξάρτησης και ομαλής ένταξης όσων ατόμων έπεσαν στα δίχτυα της;

Όλα μπορούν να γίνουν. Με μια βασική προυπόθεση. Να ξαναγίνουμε άνθρωποι και κοινωνία. Το πως θα γίνει αυτό; Δεν είναι δύσκολο. Αληθινή θέληση να υπάρχει απαλλαγμένη από ψευτοεγωισμό και ψευτουπερηφάνεια.

Τέλος, θέλουμε να προσθέσουμε το εξής: Αυτές οι σκέψεις δεν δημοσιεύονται για να γίνουν αντικείμενο επιβράβευσης ή μή στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Δεν έχουν τέτοιες βλέψεις ή προθέσεις... 

Καλό λοιπόν θα ήταν όποιος συμφωνεί ή διαφωνεί μ’ αυτές, μερικώς ή και στο σύνολο τους, να τις προσπεράσει προβαίνοντας, αν μπορεί και είναι στο χέρι του, σε δραστικές ενέργειες.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και που θα συμβάλλουν σταδιακά στην ανακούφιση απ' αυτή τη μάστιγα.Είναι απείρως ουσιαστικότερο από τα like, τα dislike, τα retweet και τα favourite...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πράσινο με "πράσινο" έχει διάφορά!
οι antigold αυτό το "πράσινο" αγαπούν περισσότερο.

Thanos είπε...

Απλά ΕΥΓΕ για το άρθρο το οποίο φυσικά με την άδεια σας θα αναδημοσιεύσουμε

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Η ΧΟΝΤΡΙΕΙΔΕΣΤΑΤΗ ΚΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ.
ΕΙΔΑΤΕ Η ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ "ΣΥΝΤΟΙΝΙΣΤΙΚΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ;
ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΕΝΟΙ...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @8 Αυγούστου 2014 - 11:13 μ.μ.

Ευχαριστούμε για τη φιλοφφρόνηση και για το γεγονός ότι μπήκατε στη διαδικασία να ερμηνευσετε τις... προθέσεις αυτής.

Είναι απόλυτα κατανοητή τόσο η αμφιβολία όσο και η δυσπιστία που γεννήθηκε μέσα σας. Και εμείς στη θέση σας ίσως να λειτουργούσαμε κατά τον ίδιο τρόπο.

Όμως αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν μπορεί να υλοποιηθεί η κοινωνική γεφύρωση όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά σ' ολόκληρη την Ελλάδα.

Κρίνουμε τους πάντες χωρίς να κάνουμε αυτοκριτική πρώτα στον εαυτό μας.

Αυτή είναι όμως η άποψη σου και η ερμηνεία σου και είναι δσεβαστή, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα ελατήρια αυτής της ανάρτησης.
Καλούμε τους φίλους αναγνώστες να μπούνε στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

http://volvipress.gr/volvi/%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9-gold-%CE%BF%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81-gold-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%86%CF%8D%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86/

volvipress είπε...

Πολίτες Αριστοτέλη
Ας αφήσουμε την κοινωνική γεφύρωση σ ολόκληρη την Ελλάδα και ας ασχοληθούμε λίγο με την περιοχή μας.
Το γνωρίζουν όλοι πως οι κάτοικοι της περιοχής μας τεχνηέντως ή όχι έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Κάποιοι δεν γνωρίζουν τον λόγο αλλά και κάποιοι φανατίζουν ώστε να υπάρχει αυτή η διαμάχη και ο διαχωρισμός για διάφορους λόγους.
Νομίζω πως όλοι μας θέλουμε μια κοινωνία ενωμένη και αγαπημένη αλλά αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε μέσα από άρθρα ούτε μέσα από σχόλια τα οποία κυρίως δυναμιτίζουν το κλίμα.
Μία σκέψη λοιπόν είναι να γίνει μια συγκέντρωση σε ουδέτερο έδαφος και με διάφορους ομιλητές την οποία θα επιμεληθούν εκπρόσωποι και των δύο πλευρών. Σκοπός να είναι η πλήρη ενημέρωση και οι τρόποι ή οι λόγοι που δεν θα ζημιώσει κανένας επαγγελματικά.
Το σχόλιο αυτό δημοσιεύθηκε και εδώ
http://volvipress.gr/volvi/ο-αντι-gold-οι-υπερ-gold-και-το-γιοφύρι-της-συμφ/#comment-1425

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση προς volvipress @10 Αυγούστου 2014 - 6:11 μ.μ.

Με χαρά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο πρώτο ερμηνευτικό σχόλιο σας επι της αναρτήσεως μας και το δευτερο που απαντά επί του σχολίου μας.

Κατά τη γνώμη μας, η ειδοποιός διαφορά έγκειται στη χρήση αυτοκριτικού λόγου, από τη μεριά σας. Ένός λόγου που αν εδραιωθεί εκατέρωθεν θα συμβάλλει τα μέγιστα έτσι ώστε σκέψεις και προθέσεις με στόχο την επίτευξη μιας μίνιμουμ προσέγγισης να γίνουν σύντομα πράξεις για μια βιώσιμη κοινωνική συμφιλίωση στην ευρύτερη περιοχή συμπεριλαμβανομένης και της δικής σας, αν και δεν την αφορά άμεσα το ζήτημα, αλλά έμμεσα.

Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με το μεταλλευτικό, που όλοι ευχόμαστε να αμβλυνθούν οι χρόνιες οξύτητες με καλή πίστη και διάθεση, νομίζουμε ότι θα συμφωνήσετε και εσείς ότι τα ναρκωτικά και η καταπόλεμηση τους είτε σε τοπικό είτε πανελλαδικό επίπεδο είναι ένα θέμα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης καθώς εξαιτίας των καταστρέφονται καθημερινά εκατοντάδες νέοι άνθρωποι μαζί με τις οικογένειες τους.

Αλίμονο μας ως κοινωνία αν ένωση των δυνάμεων μας για την καταπολέμηση αυτού του δεινού εξαρτάται από τις πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές...

Αν αυτό αποτελεί αναγκαία προυπόθεση τότε συγνώμη που θα το πούμε, αλλά δε μας σώζει τίποτα ως κοινωνία.

Η πορεία μας προς την αυτοκαταστροφή μας δεν επιδέχεται βελτιωτικών αλλαγών και παρεμβάσεων... καθ'ότι είναι το πιθανότερο και αυτές οι προσπάθειες να εκληφθούν από εκείνους που αγαπούν τις διαιρέσεις ως απόπειρες αποπροσανατολισμού. Επομένως, το μόνο πράγμα που θα επωφεληθεί από τέτοιες συνθήκες είναι το προυπάρχον και αγεφύρωτο κοινωνικό χάσμα.

Σε ευχαριστούμε volvipress για το σχόλιο σου.