Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΤΩΡΑ - ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ ΟΙ 30 "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Πριν από λίγη ώρα οι 30 περίπου "οικολόγοι" αποχώρησαν από την είσοδο του εργοταξίου των Σκουριών και κατέβηκαν προς το Χοντρό Δέντρο.

Ρόλο σ' αυτη την υποχώρηση έπαιξε και η παρουσία της αστυνομίας, που έκανε και αυτή την εμφάνιση της νωρίτερα στο χώρο.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση μας είναι η 3η Παρασκευή βράδυ μέσα στο Νοέμβριο, όπου αυτή η ομάδα των 30 ατόμων από την Ιερισσό ανεβαίνει στις παραγωγικές Σκουριές για να εκφοβίσει και να απειλήσει εργαζόμενους στο χώρο εργασίας τους.

Επίσης, είναι η πρώτη φορά που αυτή η νυχτερινή επίσκεψη προβάλλεται και από αντιμεταλλευτικά ιστολόγια με φουσκωμένα νούμερα "συμμετοχής" (όπως συνηθίζεται άλλωστε), ενδεικτικό της επικοινωνιακής απήχησης που θέλουν να δώσουν οι "antigold" σ' αυτές τις δράσεις τους, καθώς η τοπική κοινωνία τους έχει θέσει στο περιθώριο.

Βέβαια, αυτοι θα συνεχίζουν τη δουλειά τους που δεν είναι άλλη από την πρόκληση εντάσεων μέσα στους κόλπους της κοινωνίας και σε όπου... κακό τους βγεί, καθώς αυτό επιδιώκουν οι ιθύνοντες νόες που τους κατευθύνουν.

Η ιώβεια υπομονή που έχει επιδείξει η μεταλλευτική κοινότητα των Μαδεμοχωρίων είναι η καλύτερη απάντηση σ' αυτές τις προκλήσεις και πρέπει να συνεχιστεί. Καλό θα ήταν μάλιστα να εμπλουτιστεί με περισσότερη αγάπη.

 Γι΄αυτό προτείνουμε την επόμενη Παρασκευή οι εργαζόμενοι να είναι προετοιμασμένοι να υποδεχτούν τους επαγγελματίες "οικολόγους" με ζεστό τσάι και διπλοβρασμένο τσίπουρο για να ζεστάνουν τις παγωμένες καρδιές τους.