Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΤΑ ΞΥΛΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΕΞΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ "ANTIGOLD" ΦΑΝΤΑΣΙΑ...

*Ακολουθεί σχόλιο του blog 
Όποτε διαβάζω την Φυλλάδα των Συντακτών βρίσκομαι μεταξύ στο να αρχίζω να γελάω ή να την πετάξω για προσάναμμα στην σόμπα, αδιάβαστη. 

Στο σημερινό μεγαλειώδες «ρεπορτάζ» για την πορεία στις Σκουριές και τα επεισόδια που προκάλεσαν οι εισαγόμενοι με πούλμαν μπαχαλάκηδες, μεταξύ άλλων, έχει μια φωτογραφία από έναν δασικό δρόμο με στοιβαγμένα αριστερά-δεξιά ξύλα, και την εξής απίστευτη λεζάντα:

«Κομμένα δέντρα, στοίβες ατέλειωτες, όσο πάει το μάτι. Τα περισσότερα έχουν ήδη που πουληθεί για να γίνουν παρανάλωμα στα τζάκια των αδιάφορων αστών».!!!

Συνάδελφοι, πρώτον να σας ξαναθυμίσω πως το… «αρχέγονο» δάσος είναι διαχειριζόμενο, πράγμα που σημαίνει πως κάθε χρόνο κάποιο τμήμα του ξυλεύεται ούτως ή άλλως, και η εικόνα με τα στοιβαγμένα ξύλα είναι η πλέον αναγνωρίσιμη εικόνα σε όλα τα βουνά της Ελλάδας….

Δεύτερον, τα χρησιμοποιούν κυρίως οι τοπικοί πληθυσμοί και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό τα προμηθεύονται δωρεάν. Αυτοί είναι οι «αδιάφοροι αστοί»;.

Τρίτον, καλή η κομματική προπαγάνδα, αλλά υπάρχουν και όρια… Και τα όρια μεταξύ υπερβολής και γελοιότητας είναι δυσδιάκριτα…

Αναδημοσίευση από www.metalleiachalkidikis.gr 

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Τέταρτον, θα θέλαμε απλά να υπενθυμίσουμε στην ενδιαφερόμενη για την τύχη των ξύλων των Σκουριών "Εφημερίδα των Συντακτών", ότι αυτά τα ξύλα ακριβώς πριν από δυο μήνες, είχαν την... τύχη να  χρησιμοποιηθούν ως "σκάλες" προβολής και δημοσιότητας εκπροσώπων του star system του καθεστωτικού ακτιβισμού. 

Ο αγαπητός στο αντίστοιχο κοινό τσολιάς της "Ελληνοφρένειας" έκρινε χρήσιμο να κάνει... πασαρέλα επάνω σ' αυτούς τους κομμένους κορμούς, προφανώς όχι από αδιαφορία στον κόπο και των ιδρώτα αυτών που τα έκοψαν και τα στοίβαξαν ή εκείνων που θα τα χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν στο δήμο μας, μεταξύ αυτών και αρκετοί πολέμιοι της μεταλλευτικής, αλλά από καλλιτεχνική άποψη....  
Φώτο από την εμπειρία του τσολιά της 'Ελληνοφρένειας" στις #skouries
Θα είχε λοιπόν ένα ενδιαφέρον, αν η "Εφημερίδα των Συντακτών" έπαιρνε συνέντευξη από τον τσολιά της "Ελληνοφρένειας" γι' αυτή την καλλιτεχνική - ακτιβιστική εμπειρία του και τον ρωτούσε, αν από εκείνη τη μέρα έχει σταματήσει να κάθεται δίπλα σε τζάκι από ανασφάλεια...., μήπως και μέσα σ' αυτό καίγονται ξύλα από το βωμό του καθεστωτικού ακτιβισμού, δηλαδή τις... #skouries, ή αν πριν καθίσει δίπλα σε τζάκι ρωτάει για την προέλευση των ξύλων που καίγονται μέσα σ' αυτό.

Θεωρούμε βέβαιο, ότι κάτι έχει αλλάξει στη ζωή αυτού του καλλιτέχνη - ακτιβιστή από εκείνη την ημέρα που διέσχισε με τα τσαρούχια του και από... ψηλά τις ντάνες των κομμένων ξύλων στις παραγωγικές από κάθε άποψη Σκουριές.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα ήταν ο τσολιάς της Ελληνοφρένειας; Δεν ήταν ο Τόλης ντυμένος τσολιάς;

Ανώνυμος είπε...

κρά κάνουν οι anti κόρακες και οι ξυλέμποροι της Ιερισσού γι' αυτά τα ξύλα!