Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ" ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ" ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ...

Ακούγεται πολύ έντονα, ότι στην απογευματινή λαϊκή συνέλευση που έχει οριστεί να γίνει το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο της Ιερισσού αναμένεται μεταξύ άλλων να συνταχθεί και να κατατεθεί υπό μορφή... ψηφίσματος η απαίτηση των "συντονιστών" προς το δήμαρχο και το νέο δημοτικό συμβούλιο, του να παρίστανται από κοινού σ' όλες τις δράσεις, που διοργανώνονται ενάντια στα μεταλλεία για ευνόητους λόγους, πολιτικούς και επικοινωνιακούς. 

Όπως μαθαίνουμε, η ενέργεια αυτή έχει σαν στόχο να γίνει άμεσα ορατή η "ενότητα" μεταξύ της νέας διοίκησης του δήμου και του συντονιστικού στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί από το συγκοινωνούν δοχείο των συντονιστών, παρατηρητών και ΜΚΟ για τις 23 Νοεμβρίου στις Σκουριές. 

Κατά την άποψη των συντονιστών της Ιερισσού η παρουσία μερικών μελών της πλειοψηφίας του νέου δημοτικού συμβουλίου, πχ σε μια συναυλία, δεν αρκεί πια για να δώσει την γεμάτη επικοινωνιακή εικόνα με τον έντονο πολιτικό συμβολισμό της "αγωνιστικής" σύμπνοιας των πολέμιων της μεταλλευτικής, τόσο εντός όσο και εκτός Ιερισσού.

Αν ισχύουν όλα αυτά που ακούγονται, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η νέα δημοτική αρχή θα ανταποκριθεί και σ' αυτή την απαίτηση των "antigold".

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν βλεπω πουθενα κανενα κακο σ αυτο που θελει το συντονιστικο.
εσεις μεχρι πριν λιγο καιρο ειχατε το παχτα

Ανώνυμος είπε...

Ποιός κάνει κουμάντο τελικά στο δήμο; Ο επιχειρηματίας δήμαρχος που ψήφισε ο κόσμος ή οι κάθε λογης ΜΚΟ που σέρνουν το συντονιστικό από τη μύτη;

Ανώνυμος είπε...

16 Νοεμβρίου 2014 - 2:07 π.μ.

ο λαος. αυτος που ψηφισε και εβγαλε τον δημαρχο.

Ανώνυμος είπε...

1:21
Ο λαός είναι στην απέξω. οΙ συντονιστές είναι στην απο μέσα... Για τη μαρμίτα μιλάμε...
Το λαό τον έχετε για χρησιμοποιήση. Στρατό για τα δύσκολα που έρχονται!

Ανώνυμος είπε...

Προς @12:28
Δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα σε Πάχτα και Μίχο. Ο Πάχτας ήταν ξεκάθαρος σε όλα του και απέναντι σ' όλους.
Το μοναδικό λάθος του που του κόστισε κιόλας τις εκλογες ήταν οι μηνύσεις που έκανε σε βάρος των κατοίκων της Ιερισσού μεταά τα γεγονότα στο δημαρχείο. Οχι ότι δεν είχε δίκιο για ότι έγινε, αλλα έπρεπε να δείξει ανωτερότητα απέναντι στους βάρβαρους.
Απο την άλλη ο Μίχος έχει πει ΝΑΙ σ΄όλο τον κόσμο. Έχει υποσχθεί ενότητα και ότι δεν κλείνουν τα μεταλλεία και το μόνο που κάνει 2,5 μήνες τώρα είναι να τον σέρνουν απο τα μπατζάκια ο Τόλης και η παρέα του συντονιστικού.
Πολύ φοβάμαι ότι αυτά που θα δούμε επι δημαρχίας Μίχου θα είναι πολύ πιο επώδυνα για την κοινωνία σε σχέση μ' αυτά που ζήσαμε επι Πάχτα.
Να μην ξεχνού κάποιοι ότι η Αρναία εδωσε 400 ψήφους στο Μίχο. Το Παλαιοχώρι 200 ψήφους. Ούτε λάμπα δεν πρόκειται να αλλάξει ο Μίχος εκεί. τΟ χώριο του θα κοιτάξει μόνο και απο εκεί και πέρα Ιερισσός και μόνο.

Ανώνυμος είπε...

ο παχτας ήταν ξεκάθαρος μόνο για όσους εργάζονταν στην ελληνικός χρυσός και στην eldorado.
για τους υπόλοιπους δημότες δεν υπήρχε!!!
συνήθως οι βάρβαροι είναι οι εισβολείς κατακτητές και στην προκειμένη οι βάρβαροι είστε εσείς, εσείς κατακτήσατε το βουνό με τις αλητείες του παχτα και με τους 400 μεταλλωρυχους που έκαναν το ντου στο καταφύγιο μας σαν μαινόμενοι ταύροι.
αυτό το επώδυνα ομολογουμενως με ανησυχεί.
Σας έδωσε εντολές ο παχτας να δημιουργισετε επεισόδια???
άλλωστε ο ίδιος το δήλωσε σε δημοτικό συμβούλιο ότι θα καούν χωριά.
Αν ο μίχος δεν κάνει αυτά που υποσχέθηκε, που θα τα κάνει, να είσαι σίγουρος, αν λοιπόν δεν τα κάνει θα πει στο σπιτάκι του και αυτός όπως και ο παχτας.

Ανώνυμος είπε...

@12:02
1.Να είσαι σίγουρος ότι ο Μίχος θα πάει γρηγορότερα στο σπίτι α[΄οτι ο Πάχτας αν δεν φέρει την ενότητα που μας υποσχέθηκε χωρίς να πειράξει τα μεταλλεία.
2.Στις Σκουριές εισβολή κάνατε εσείς οι antigold χτίζοντας μια καλύβα που και δεν είχε καμία άδεια και την είχατε μετατρέψεισε χωρο διακίνησης ναρκωτικών και άλλων παρανομιών. Οι σκουριές είναι από την αρχαιότητα γνωστές για το πορφυριτικό κοιτάσμα χαλκού χρυσού γι' αυτό και έχουν ονομαστεί Σκουριές.
3. Εκεινη τη μέρα οι μεταλλωρύχοι ήρθαν με γυμνά τα χέρια. Εσείς εισασταν που είχατε ρόπαλα και άλλα εφόδια μέσα στην καλύβα. Υπάρχουν φωτογραφίες που τα έχουν δείξει όλα αυτά και εσείς είσασταν που πήγατε να κουνηθείτε με τα ρόπαλα κατ΄'οπιν εντολής του αρχέγονου που την είχε κάνει ήδη για Ιερισσό.
4.Ο Πάχτας δεν έδωσε ποτέ εντολή για επεισόδια. Ο Παχτας είπε προεκλογικά αυτό που εκτιμεί οτι θα γίνει αν κλείσουν τα μεταλλεία. Το αν είχε δίκιο ή άδικο θα δείξει.

videakias είπε...

Στο βίντεο από το ξύλο που έριξαν 200 μεταλλωρύχοι σε 30 μεσήλικες έχω μια απορία.
Μέχρι ένα σημείο συναντιούνται όλοι μαζί και η αστυνομία, δίνουν διαβεβαιώσεις ότι θα φύγουν όλοι, συγκατανεύουν όλοι μαζί και ξαφνικά το καρέ αλλάζει και δείχνει ένα πλήθος να δέρνεται.
Τι είχε μεσολαβήσει; Ξέρει κανείς; Γιατί το βίντεο είναι κομμένο και ραμμένο.

Ανώνυμος είπε...

17 Νοεμβρίου 2014 - 2:07 π.μ.

στο επόμενο μάθημα έλα πιο διαβασμένος αυτά που λες είναι
ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ..!!

Ανώνυμος είπε...

@17 Νοεμβρίου 2014 - 2:56 π.μ.
Δεν θυμάσαι καλά ή δεν έχει καλή πληροφόρηση.
Εκείνη τη μέρα 4 μεταλλωρύχοι τραυματίστηκαν από τις κοτρώνες που πετούσαν τα "γυναικόπαιδα".Έτσι ξεκίνησαν και τα επεισόδια από τις πέτρες και τις καδρονιές που έριξαν πρώτο.
Κάμερες επίσης είχαν τα "γυναικόπαιδα" μαζί τους. Η άλλη κάμερα ήταν από το tv Χαλκιδική το οποίο ήταν πίσω ακριβώς από τους μεταλλωρύχους.
Το κομμένα και ραμμένα που λές άστο καλύτερα γιατί την κοπτοραπτική στα πλάνα την έχετε κάνει επιστήμη.

videakias είπε...

@6:08
Μην με χαρακτηρίζεις ούτε antigold ούτε gold. Δεν έπεσες μέσα.
Δεν έγραψα πουθενά για γυναικόπαιδα. Μεσήλικες έγραψα και έτσι φαίνονται στο βίντεο. Επίσης το κομμένο κ ραμμένο πάει στο βίντεο του Iosifsk. Μην σε πειράζει η περιγραφή των γεγονότων αυτό έγινε, 200 που δαρθήκανε με 30. Ποιος έφαγε πέτρες κτλ δεν είναι το δικό μου ερώτημα.

Ξαναδιατυπώνω την ερώτηση προς όλους. Στο βίντεο των antigold ας το πούμε έτσι, γίνεται η συνάντηση αντιδρώντων-μεταλλωρύχων-αστυνομίας και συμφωνούν να φύγουν όλοι. Αλλάζει καρέ και δείχνει ξύλο.
Οπότε μια εκδοχή είναι ότι καθώς έφευγαν όλοι μαζί κουβέντα στην κουβέντα αμόλησαν πέτρες οι αντιδρώντες και ξεκίνησε το ξύλο;

Ανώνυμος είπε...

@19 Νοεμβρίου 9:03
Που θες να καταλήξεις;

videakias είπε...

@8:43
Αυτό το γεγονός (Μάρτιος 2012) θεωρείται πρωταρχικής σημασίας από antigold και gold.
Από τα βίντεο, και τα κείμενα, δεν βγάζεις άκρη του τι έγινε. Τόσο απλό είναι ρε παιδιά αυτό που ρωτάω.
Ίσως η κοντινότερη εκδοχή είναι να φύγανε μαζί, στο δρόμο βρίστηκαν, σπάσανε το καλύβι και έγινε ό,τι έγινε; Δηλαδή και οι δυο πλευρές να φταίνε.