Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Αναπόσπαστο τμήμα του προγράμματος σπουδών των περισσοτέρων ευρωπαϊκών και ελληνικών πανεπιστημίων αποτελούν οι εκπαιδευτικές εκδρομές σε εταιρίες και βιομηχανίες, με συναφείς με το αντικείμενο σπουδών τους δραστηριότητες.  Οι υποχρεωτικές ημερήσιες επισκέψεις, όπως οι ίδιοι οι σπουδαστές ομολογούν, είναι από τα πιο ενδιαφέροντα και ουσιαστικά μέρη της φοιτητικής τους πορείας.

Στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, το τμήμα Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, και το τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ., άνοιξαν  τον Νοέμβριο, τον κύκλο των ημερήσιων εκδρομών για εφέτος.

Το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 που διανύουμε, θα φέρει στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός, για άλλη μια φορά, εκατοντάδες φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων από όλη την Ελλάδα.


Κάθε χρόνο εξάλλου, φοιτητές επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις ανά μικρές ομάδες, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, με σκοπό την ομαλότερη μετάβαση τους από το χώρο της θεωρητικής γνώσης στο χώρο της εφαρμογής. Έρχονται σε επαφή με τις ανάλογες ειδικότητες και ενημερώνονται αναλυτικά για τις διαδικασίες που αφορούν στον κλάδο τους.

Οι συνεργάτες της Ελληνικός Χρυσός υποδέχονται πάντα με χαρά στο χώρο εργασίας τους, τους νεαρούς συναδέλφους τους και τους εξηγούν τη σημασία της επιστημονικής κατάρτισης σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, τις δυσκολίες που οι ίδιοι αντιμετώπισαν και τους σύγχρονους τρόπους εφαρμογής των νέων μεθόδων και τεχνικών στη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Για κάθε νέο άνθρωπο που ξεκινάει τις σπουδές τους σε έναν κλάδο, αποτελεί όνειρο ζωής να δει την επιστήμη του να εφαρμόζεται στην πράξη, σε μια επαγγελματική δραστηριότητα. 

Η μεταλλευτική μπορεί να προσφέρει αυτό το «δώρο» σε ειδικότητες όπως, Μεταλλειολόγοι, Γεωλόγοι, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Ορυκτών Πόρων, Δασολόγοι κ.α.

Αναδημοσίευση από hellas-gold.com