Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΡΗΞΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ KAI "ANTIGOLD"

Τις τελευταίες ημέρες τα βλέμματα της τοπικής κοινωνίας είναι στραμμένα στα πυρά που εκτοξεύουν οι "antigold" προς τη νέα δημοτική αρχή και το δήμαρχο Αριστοτέλη προσωπικά για όσα δεν έγιναν ή δεν διατυπώθηκαν στο τελευταίο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, όπως ορίζει το προεκλογικό "κείμενο αρχών", που ενώνει και δεσμεύει τις δυο πλευρές.

Κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει να πιστεύουν πως άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση του "antigold" συνασπισμού απότοκος της ρήξης και της σοβαρής κρίσης που φαίνεται να σοβεί στους κόλπους τους. Μάλιστα, ακούγονται ή δείχνουν και πολύ ικανοποιημένοι επειδή συμβαίνει ό,τι συμβαίνει.

Κατά τη γνώμη μας, αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη για όλο το δήμο, καθώς έτσι το εξαγγελθέν πρόγραμμα αποκατάστασης της κοινωνικής συμφιλίωσης της νέας δημοτικής αρχής θα πάρει αναβολή, καθώς δεν το ευνοούν οι "κλιματολογικές" συνθήκες.

Αυτό όπως αντιλαμβάνεται ένας ψύχραιμος νους διευκολύνει τη συνέχιση της ομηρίας αυτού του τόπου και της κοινωνίας του από τις ακραίες αντιμεταλλευτικές απόψεις και πρακτικές.

Επιπλέον, η ατζέντα των ουσιαστικών προβλημάτων της περιοχής παραμένει κλειστή και παγωμένη μέχρι νεωτέρας, ενώ παράλληλα απαξιώνεται ουσιαστικά ο θεσμικά κρίσιμος ρόλος της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς αντιπολίτευση στο δήμο μένει να κάνει το εξωθεσμικό "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" και ο αρχιμανδρίτης Αγγελόγλου ως εκπρόσωπος ή επικεφαλής μια ομάδας κατοίκων της Μ. Παναγίας.

Για όλες αυτές τις παρενέργειες που φαίνονται δια γυμνού, πλην όμως ψύχραιμου οφθαλμού,  θα συνιστούσαμε χωρίς καμία διάθεση επιβολής της άποψης μας, κάποιες δεύτερες σκέψεις σε όσους πιστεύουν ότι αυτές οι εξελίξεις δύναται να έχουν θετικό αντίκτυπο στον τόπο και την κοινωνία...

Μέτα απ όλα όσα έχουν συμβεί να μας επιτρέψουν οι φίλοι αναγνώστες, εμείς τουλάχιστον να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τους "antigold"...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν καταλαβαίνω σωστά αφήνετε να εννοηθεί ότι η κόντρα μεταξύ δήμου και anti είναι στημένη;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 25 Νοεμβρίου 2014 - 3:26 μ.μ.

Στημένη δεν ξέρουμε. Περίεργη ναι! Καθώς εμείς οι αφελείς καυαλαβαίνουμε που το πάει ο δήμος.

Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν οι "antigold" τις προθέσεις του δήμου, πριν αυτές γίνουν εξαγγελίες.

Με τη λογική δε συμβαδίζουν αυτές οι συμπεριφορές.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους! Ξυπνήσατε! Άντε μπας και ξυπνήσουν και τα πρόβατα στα μαδεμοχώρια που κάθονται ακόμη καικαυεβάζουν αμάσητα τα παραμύθια του δημάρχου της καρδιάς του, του αρχέγονου νταβατζή και του τράγου!

Ανώνυμος είπε...

Το σκεπτικό σας όσον αφορά τις συνέπειες αυτής της ρήξης έχει βάση και θα πω οτι έτσι το σκηνικό έρχεται στα μέτρα των αντίθετων στην επένδυση.
Αν όμως βαδίζουν έτσι βάσει σχεδίου, τότε πολύ φοβαμαι ότι έχουμε να κάνουμε με μια σπείρα, που για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται ενιαίο μέτωπο από όλους τους κατοίκους που αγαπούν και ζουν απο τα μεταλλεία. Οι προσωπικές διαφορές πρέπει να παραμεριστούν,

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα έχουν βρει στα λεφτά μεταξύ τους και ξεκατινιάζοντα... Δεν υπάρχουν αλλες διαφορές.

Ανώνυμος είπε...

αναρωτιέμαι πόσο πίσω είναι ο Φώσκολος από σας....
το κοινό μέτωπο που έχουμε δήμος και αντιδρώντες στα καταστροφικά σας σχέδια δεν θα μπορέσετε να το διασπάσετε με τέτοιου είδους φτηνές προπαγάνδες.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Φανταστειτε,λεμε τωρα,οι Δημαρχοι αντιστοιχα Κοζανης - Πτολεμαιδας να ζητουσανε την απομακρυνση των ορυχειων της ΔΕΗ για τους ιδιους ακριβως λογους που ζητουν και οι αυτοκλητοι παρατηρητες.(αληθεια γιατι δεν πανε προς τα 'κει να γελασει ο καθε πικραμενος).Εκει σκονη και μολυνση δεν μπορει να παρατηρηθει? Αλλα ειπαμε ,φυγε κακο απο μενα και πανε στον γειτονα.Τσαμπα μαγκες.
ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

26 Νοεμβρίου 2014 - 12:22 μ.μ
καμία σχέση η σύγκριση που κάνεις.
εκεί μιλάμε για κοινωφελή πανελλαδικό σκοπό κι εδώ για τα κέρδη μιας ιδιωτικής εταιρείας..

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @26 Νοεμβρίου 2014 - 9:51 π.μ.

Επιχειρείς να μας παρερμηνεύσεις. Δε ενδιαφέρει τον μέσο κάτοικο του δήμου το "κίνημα" σας. Αυτό ενδιαφέρει εσάς και τα συμφέροντα που εκπροσωπείτε.

Τον κόσμο τον απασχολούν οι υποσχέσεις Μίχου περι επαναφοράς της κοινωνικής ειρήνης και ενότητας.

Υποσχέσεις που προς το παρόν έχουν βαλτώσει έξω από το δημαρχείο της Ιερισσού.


Ανώνυμος είπε...

πολίτες..
δεν παρερμηνεύω κακεναν.
έχω κρίση και σκέψη δόξα τον θεό μέχρι στιγμής πολύ καλή.
οι υποσχέσεις είναι καλύτερα να βαλτώσουν παρά να έχουμε τεταμένη κατάσταση και διχόνοια στην περιοχή.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @28 Νοεμβρίου 2014 - 1:23 π.μ.

Σε τίνος και ποιές υποσχέσεις αναφέρεσαι κι οι οποίες κατά τη γνώμη σου πρέπει να βαλτώσουν για να μην έχουμε ένταση στην περιοχή;