Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙ - "ΑNTIGOLD" ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ?

Η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τα μεταλλεία έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο δημαρχείο της Ιερισσού.

Η συνεδρίαση αφορά τη συζήτηση της προσφυγής του αρχιμανδρίτη Αγγέλογλου στο ΣτΕ με αίτημα την διακοπή της μεταλλευτικής επένδυσης.

Στην επίσημη πρόσκληση που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, το αξιοπερίεργο είναι πως δεν υπάρχει καμία κοινοποίηση προς τα σωματεία εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας.

Αυτή η παράλειψη μπορεί να έγινε συνειδητά μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα έπρεπε να κληθούν και οι εκπρόσωποι 2.000 εργαζομένων στη συνεδρίαση για να ακούσουν τα όσα ειπωθούν, αλλα και για να πάρουν το λόγο σε ζητήματα που τους αφορούν άμεσα;


Βέβαια, προκύπτει ένα επιπλέον ερώτημα...

Αν η "antigold δημοκρατία" που έχει επιβληθεί στην Ιερισσό επιτρέπει την παρουσία προσώπων με διαφορετική άποψη από τη δική τους, καθώς μεταξύ άλλων είναι προσκεκλημμένοι πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" και το ΥΠΕΚΑ.

Όπως ακούγεται οι ντόπιοι "antigold" έχουν απευθυνθεί ήδη στο δίκτυο επαφών που έχουν αναπτύξει εκτός Χαλκιδικής, έτσι ώστε την προσεχή Πέμπτη να υπάρχει αντιμεταλλευτική μαζική παρουσία εντός και εκτός δημαρχείου, όπως αντίστοιχα υπήρξε κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου, που έγινε την 1η Σεπτεμβρίου στην Ιερισσό, χωρίς την παρουσία της αντιπολίτευσης...

Ευχόμαστε για πολλοστή φορά να πρυτανεύσει επιτέλους η λογική και η σύνεση και η νέα δημοτική αρχή να γίνει ο εγγυητής μιας ομαλής και κινούμενης εντός δημοκρατικών πλαισίων διαδικασίας, όπως ορίζει το σύνταγμα της χώρας και οι νόμοι.


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι ηρθε η ωρα του κ.Μιχου να αποδειξει την δεδηλωμενη ανεση να χειριζεται τα δυσκολα.Πρεπει ολοι να σταθουν στο υψος των περιστασεων. Φθανει πια ο κομματικος(συριζα)σκοταδισμος, αλλα ο καθενας να αναλαβει τις ευθυνες που τον αντιστοιχουν μακρια απο υποπτες φατριες.

Ανώνυμος είπε...

είναι ελεύθεροι να κατέβουν σαν πολίτες του δήμου Αριστοτέλη και να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όλοι οι εργαζόμενοι.
οι αρμόδιοι φορείς σύμφωνα με το πρωτόκολλο που έπρεπε να κληθούν κλήθηκαν.
κοίτα πως αντιστρέφονται οι όροι καμιά φορά στην ζωή...
θυμάμαι ακόμη την που έγινε στον Πολύγυρο.....
για να μην πω για όλες τις συνεδριάσεις του πάχτα που ήταν αποφασίζομεν και διατάσσομεν υπέρ της εταιρείας....
σαφώς και η λογική του δήμου είναι αντικειμενικά σωστή.
κατά συνέπεια η λογική θα πρέπει να πρυτανεύσει από την πλευρά σας και να μην δυναμιτίζετε το κλίμα όπως κάνατε πάντα με τον πάχτα.

Ανώνυμος είπε...

οι εργαζόμενοι όπως λένε οι πληροφορίες μου διαμαρτυρήθηκαν στον δήμαρχο, και δικαίως, για το ότι δεν κλήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο.
ο δήμαρχος εκτέλεσε την επιθυμία τους και τους κάλεσε προφορικά.
κατά συνέπεια θα εκπροσωπήσουν τους εργαζόμενους.
το θέμα όμως είναι άλλο.
η εταιρεία που είναι και άμεσα εμπλεκόμενη στο ζήτημα θα παραβρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο ή θα αφήσει τους εργαζόμενους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα??
προσωπικά θεωρώ ότι θα συμπλεύσει με τον πάχτα που όπως μαθαίνω δεν θα παραστεί.


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστέριξ
αν δεν βάλετε μπλόκα στο δρόμο προς Ιερισσό.
Αν δεν βάλετε μαυροκουκουλάδες και μπαχαλάκηδες να φυλάνε τις εισόδους του δημαρχείου με καδρόνια, πέτρες και άλλά...
Αν δεν τους βάλετε να κάνουν θόρυβο έξω από το δημαρχείο τη στιγμή που θα έχουν τον λόγο ο Πάχτας, η εταιρεία, οι εργαζόμενοι, το ΥΠΕΚΑ.
Αν ο Ζουμπάς έρθει κανονικά ντυμένος και όχι σαν μέλος του συντονιστικού τότε γιατί να μην έρθουν όλοι αυτοί που δεν θέλεις εσύ στην πραγματικότητα και οι αντίθετοι στην επένδυση να ερθουν και να μην γίνει μια πολύ καλή συζήτηση, που θα γίνει η αφορμή να αλλάξει το κλίμα στο δήμο;

Ανώνυμος είπε...

19 Νοεμβρίου 2014 - 5:58 μ.μ.

κανένα απ όλα αυτά που μας προσάπτεις δεν πρόκειται να γίνει.
είστε ευπρόσδεκτοι όλοι σας.
άλλωστε είναι δικαίωμα σας που δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να σας το αφαιρέσει κανένας, κάτι που μέχρι τον Αύγουστο το έκανε ο πάχτας σε μας.
σε ένα μόνο απ όλα αυτά που λες θα σταματήσω, αυτό για τον Ζουμπά.
δεν έχεις κανένα δικαίωμα κι εσύ, να πιάνεις στο στόμα σου σε προσωπικό επίπεδο κανέναν, πόσο μάλλον τον Ζουμπά που είναι το πιο αξιοσέβαστο άτομο του δήμου. Αν και δεν κατάλαβα καλά τι ακριβώς εννοείς όταν λες κανονικά ντυμένος.
Αν το εννοείς κυριολεκτικά
δεν νομίζω ότι οι ενδυματολογικές επιλογές του Ζουμπά σε εμποδίζουν να παραβρεθείς.
εκτός και αν είναι τόσο σοβαρός αυτός ο λόγος που προβάλεις για να δικαιολογίσετε την απουσία σας εσείς και ο παχτας στο δημοτικό συμβούλιο.
Σ αυτή την περίπτωση θα είστε πραγματικά για γέλια.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ δεν τον σώζεις τον Ζουμπά. Περισσότερο τον ξεφτιλίζεις. Εκτός και αν είσαι βαλτός του για να νομιμοποιήσει τις απαράδεκτες εμφανίσεις του με τα σοσούδικα μπλουζάκια σαν πρόεδρος του Δ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Ωστε έτσι,ε?Τους εργαζόμενους τους κάλεσε προφορικά (!) ο Μίχος-ενώ οΛΟΥΣ τους άλλους με κανονική-γραπτή πρόσκληση!Που τα πουλάς αυτά-και άλλα πολλά,κωμικοτραγικά ρε Αστεριξ!Κουτόχορτο ΔΕΝ τρώμε-μόνο εσείς μασάτε και καταπίνετε ό,τι σας σερβίρουν οι αρχέγονοι οικολόγοι και οι συν αυτοίς!Δλδ για να καταλάβω,οι εργαζόμενοι να ε΄ρθουν ως πολίτες του δήμ ου ,ε?Χεχεχε!Ωραίος είσαι!Μα καλά,εδώ αυτοί είναι το μεγαλύτερο συγκροτημένο τμήμα του εργατικού δυναμικού του δήμου-αλλά και του νομού Χαλκιδικής και θα έρθουν με προφορική π΄ροσκληση!Και το Εργατικό Κέντρο,πού είναι ρε!Κι αυτό το έφαγε η μαρμάγκα του (ασυντόνιστου) Συντονιστικού!ρε αει πάιξε παραπέρα,κουτοπόνηρε!

Ανώνυμος είπε...

20 Νοεμβρίου 2014 - 5:38 μ.μ.

κοίταξε να δεις παλληκαρι...
αν είσαι ανενημέρωτος για το θέμα δεν φταίω εγώ.
καλά θα κάνεις να φροντίσεις να σε ενημερώνει το σωματείο σου καλύτερα.
βέβαια που χρόνος στο προεδρείο να σας ενημερώσει!!!
ενημερώνει μόνο την εταιρεία που παίρνει και τις κατευθύνσεις του για τον τρόπο λειτουργίας του.
να χαίρεστε το σωματείο σας!!!!!
το ποιος τρώει κουτόχορτο το διαπίστωσα περίτρανα με το σχόλιο σου αλλά και ποιος σου το ταΐζει.


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

20 Νοεμβρίου 2014 - 2:31 μ.μ.

δεν νομίζω να σου απαγορεύσαμε εμείς να πηγαίνεις στις συνεδριάσεις του σωματείου σου με το μπλουζάκι σας

keep calm and save METALLEIO...

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ τι είναι δηλαδή το δημοτικό συμβούλιο του Αριστοτέλη; Η νέα κλαδική του σωματείου "οικολόγων ιερισσού";