Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΙΣ... #SKOURIES ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ

Οι υπέρμαχοι της αποανάπτυξης υποστηρίζουν ότι στον Κάκαβο μυρίζει ακόμη δακρυγόνο μετά τις χθεσινές συγκρούσεις ανάμεσα σε φίλιες και αστυνομικές δυνάμεις έξω από την είσοδο του εργοταξίου στις Σκουριές.

Θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Δύσοσμες και αποπνικτικές οι συνθήκες που επικράτησαν χθες κυριολεκτικά και καθόλου μεταφορικά. Αν και κάποιοι νεαροί "antigold" ακτιβιστές, είδαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας να αντιμετωπίζουν τις ρίψεις χημικών, όπως απολαμβάνει η έρημος τη βροχή...

Μήπως όμως μυρίζει και τίποτα άλλο στον Κάκαβο; Μήπως για παράδειγμα μυρίζει και βενζίνη από ρίψεις βομβών μολότοφ;

Στη φωτογραφία βλέπουμε μια απ' αυτές τις αυτοσχέδιες βόμβες που εκσφενδόνισαν "ειρηνικοί" διαδηλωτές να σκάει στην οροφή ενός κοντέινερ που βρίσκεται στην είσοδο του εργοταξίου.

Αν γράψεις "Σκουριές" στη  μηχανή αναζήτησης εικόνων της google σου βγάζει ένα ολόκληρο κατεβατό από τέτοιες... στιγμές. Γι' αυτές όμως τις... στιγμές το "antigold - οικολογικό" κίνημα ποτέ δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα. Όχι να απολογηθεί. Προς θεού! Να δώσει μια λογική εξήγηση για το ποιες ανάγκες εξυπηρετεί η χρήση μολότοφ στις δράσεις του.

Ο κοινός νους δύσκολα μπορεί να αντιληφθεί τι είδους αγώνας για την "προστασία της φύσης" ολόκληρης  είναι αυτός που "φωτίζεται" από ρίψεις βομβών μολότοφ και άλλων εύφλεκτων υλικών μέσα στο δάσος.

Όχι από τυχαίους, αλλά από εκείνους που δεν επιτρέπουν σε κανένα άλλο, πλην αυτών να υπερηφανεύονται για την αφοσίωση τους σ' αυτόν τον σκοπό.

Και δεν είναι μόνο αυτό στο οποίο αναζητάει εξήγηση ο κοινός νους.

Τόσοι άνθρωποι έχουν χάσει η κινδυνεύσει να χάσουν τη ζωή τους από τέτοιες βόμβες. Αυτή η παράμετρος πως γίνεται να μην αγγίζει ανθρώπους με τόσες ξεχωριστές και ιδιαίτερες ευαισθησίες, όταν πρόκειται να πετάξουν μολότοφ προς αλλήλους ή βλέπουν απαθείς άλλους να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις;

Αναμφίβολα τα δέντρα έχουν την αξία τους και οι άνθρωποι όμως εξίσου, αν όχι και μεγαλύτερη. Και στο χώρο αυτό των Σκουριών εργάζονται άνθρωποι που οι οικογένειες τους κάθε φορά που έχει κινητοποίηση "antigold" στις Σκουριές αγωνιούν μέχρι να τους δουν να γυρίζουν σώοι και αβλαβείς σπίτια τους

Μήπως το "antigold - οικολογικό" κίνημα εκτός του ιδεολογικού προσανατολισμού του τείνει να χάσει και την ανθρωπιά του;








6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΒΕΛΙΞ......
ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ-ΚΑΦΕΔΑΚΙΑ-ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ-ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ-ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΘΑ ΧΡΕΩΘΟΥΝΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑ Η ΣΕ ΟΡΝΙΘΟΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ? ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Που είναι ο δήμος να βγάλει μια ανκοίνωση καταδίκης γι αυτά τα αίσχη που προκαλούν οι ξενόφερτοι anti με τη στήριξη των ντόπιων.
Δεν μας έλεγαν προχθές οτι είναι αναφαίρετο δικαιωμα των ρτγαζομένων στην εργασία;
Πως επιτρέπει η συνείδηση τους τέτοιες εικόνες σε χωρο εργασίας εκατοντάδων κατοίκων και δημοτών του Αριστοτέλη;

Ανώνυμος είπε...

Και μουχλα που σαπιζει τις ψυχες σας.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=MgjGulo7jj8

για να δειτε τι πραγματικα εγινε

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @25 Νοεμβρίου 2014 - 11:25 π.μ.

Το μόνο πράγμα που σαπίζει η υγρασία (μούχλα) των Σκουριών είναι τα κινδυνολογικά επιχειρήματα σας για τη σκόνη που θα ταξιδεύει και θα πνίγει ακόμη και την έρημο Σαχάρα!

Ανώνυμος είπε...

3:21 Έγινε ότι κάνετε κάθε φορά.
Βγήκατε στη ζητιανιά για λίγα δακρυγόνα για να το παίζετε ήρωες μεταξύ σας στην Ιερισσό.
Τη γιαγιάκα και τα μάτια σας! Είναι το συμπαθητικό "εργαλείο" που έχει να επιδείξει το φασιστικό μόρφωμα σας.
Ψωνάκια!