Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η κ. ΙΓΓΛΕΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" ΤΩΝ 2.000 ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ?

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Διαβάζουμε στην Εφημερίδα των Συντακτών μια «καταγγελία» της Κατερίνας Ιγγλέζη, σύμφωνα με την οποία «Έντονες πιέσεις προς τον προϊστάμενο Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη ασκεί η Ελληνικός Χρυσός, προκειμένου να εκδώσει την άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές πριν από τις εκλογές».

Τη σχετική καταγγελία κάνει η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική, ύστερα από προεκλογική περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στις υπηρεσίες του Δήμου Αριστοτέλη, όπου διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, μεγάλος φόρτος εργασίας και πιέσεις προς τον προϊστάμενο της πολεοδομίας να υπογράψει την άδεια δόμησης του εργοστασίου, το οποίο άλλωστε ήδη κατασκευάζεται με ταχείς ρυθμούς. 

Σύμφωνα με την κ. Ιγγλέζη, ο προϊστάμενος Πολεοδομίας είναι μόνος στην υπηρεσία αυτές τις μέρες, καθώς οι δύο υπάλληλοι απουσιάζουν, η μία με άδεια ανατροφής παιδιών και η άλλη με αναρρωτική άδεια. Ωστόσο, ο προϊστάμενος δέχεται πιέσεις, ακόμα και απειλές, ότι το θέμα θα φτάσει στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στον εισαγγελέα Διαφθοράς αν δεν εκδοθεί η άδεια μέχρι τις εκλογές.

Η κα Ιγγλέζη προχωρά ακόμα ένα βήμα: Δηλώνει πως «η απαίτηση της εταιρείας βασίζεται σε νόμο που έχουμε καταψηφίσει και σε διάταξη που έχουμε καταγγείλει ως φωτογραφική. Θεωρούμε τουλάχιστον αντιδεοντολογικό και στα όρια της νομιμότητας να υπογραφεί η έκδοση οικοδομικής άδειας λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές για μια επένδυση, για την οποία είναι δεδομένη η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα την ακυρώσει»!!!

Η ίδια η κυρία Ιγγλέζη παραδέχεται λοιπόν πως η απαίτηση της εταιρείας είναι νόμιμη, αλλά αφού δεν συμφωνεί και δεν τον ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται εκλογές και «θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα ακυρώσει την επένδυση», γιατί να βγάζουμε τώρα άδειες… Μπράβο…

Κάποια πουλάκια στο Δήμο, όμως, ήρθαν και μου είπαν στο αυτί, πως στην antigold πολεοδομία οι δύο υπάλληλοι δεν απουσιάζουν τυχαία με άδεια. Πρόκειται για άλλο ένα σχέδιο αποτροπής της επένδυσης. Η υπόθεση ελέγχεται δημοσιογραφικά και αν ισχύει κάτι τέτοιο θα γίνει μεγάλος ντόρος με τις επακόλουθες συνέπειες για τους εμπλεκόμενους… 

Όσο για την κα Ιγγλέζη, μόνο ένα σχόλιο: Έχουμε τους βουλευτές που μας αξίζουν, αφού εμείς τους ψηφίζουμε…

Να σημειώσουμε πως το ανωτέρω θέμα το έχουν σήμερα τυχαία η ΑΥΓΗ και η Εφημερίδα των Συντακτών… Για κοίτα κάτι συμπτώσεις βρε παιδί μου… 

Αναδημοσίευση από www.metalleiachalkidikis.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Όσο ενδιαφέρον παρουσιάζει η καταγγελία της κ. Ιγγλέζη (γι' αυτό άλλωστε και αναδημοσιεύουμε το σχετική είδηση), άλλο τόσο νομίζουμε ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον και ο μεταξύ άλλων ισχυρισμός της ότι μόλις γίνει κυβέρνηση το κόμμα της η μεταλλευτική επένδυση θα ακυρωθεί.

Και επειδή μάλιστα βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, νομίζουμε ότι θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο και υπεύθυνο η κ. Ιγγλέζη να ενημερώσει η ίδια προσωπικά, το τι έχει σχεδιαστεί για το κρίσιμο ζήτημα της επαγγελματική αποκατάσταση των 2.000 εργαζομένων που θα μείνουν χωρίς εργασία από τη στιγμή που θα ακυρωθεί η επένδυση.

Γνωρίζουμε βέβαια, ότι ο προεκλογικός κώδικας δεοντολογίας που εξέδωσε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ιδιαιτέρως αυστηρώς και δεν επιτρέπει σε υποψήφιους βουλευτές να κάνουν προσωπικές ανοιχτές συγκεντρώσεις. 

Ωστόσο, βλέπουμε ότι γίνονται συγκεντρώσεις υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε καφετέριες, όπως έγιναν για παράδειγμα σε Ιερισσό και Ορμύλια. 

Γιατί να μην γίνει και μια τέτοια συγκέντρωση στο Παλαιοχώρι, τη Στρατονίκη, το Νεοχώρι, τα Στάγειρα, το Στρατώνι, την Ολυμπιάδα, τη Μ. Παναγία, τη Βαρβάρα ή την Αρναία αποκλειστικά για νυν εργαζομένους για να εξηγήσει η υποψήφια βουλεύτρια μας, τι θα σημαίνει πρακτικά γι' αυτόν τον κόσμο το κλείσιμο των μεταλλείων και αν έχει λύσεις γα την επόμενη μέρα της ακύρωσης της επένδυσης.

Νομίζουμε ότι αυτό το θέμα είναι ιδιαιτέρως λεπτό και η κ. Ιγγλέζη, όπως και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική θα επιδείξουν και την ανάλογη ευαισθησία και υπευθυνότητα απέναντι στο μεταλλευτικό κόσμο της ΒΑ Χαλκιδικής, που έχει πολλά ερωτήματα και για τα οποία περιμένει απαντήσεις 12 μέρες πριν τις εκλογές.


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ιγγλέζη δεν πρόκειται να κάνει τέτοια κίνηση.
Ξέρει πολύ καλά ότι εκτός απο το ανύπαρκτο πολιτικό και ηθικό ανάστημα δεν έχει πειστικές απαντήσεις να δώσει στους Μαδεμοχωρίτες.
Είναι ένα μασίφ προιόν του Τόλη που δεν έχει μάθει να λέει τίποτα άλλο πέρα από την κασέτα που έχει καταπιεί.
Είναι εκπαιδευμένη για διχασμό και προπαγάνδα και τίποτα περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

8:03μμ
Αυτά που λές ισχύουν για την Ιγγλέζη. Δεν είναι γνωστά μόνο στην κοινωνία είναι και στην ίδια γι' αυτό και αποφεύγει τα Μαδεμοχώρια, όπως ο διάολος το λιβάνι. Είναι όμως και κάτι άλλο. Η Ιγγλέζη μεγαλοπιάστηκε πια. Είναι σε άλλο κοινωνικό επίπεδο. Εδώ δε μιλάει σε anti αν δεν της είναι αρεστοί, όχι τώρα να κάτσει να συζητήσει με ειλικρίνεια και ανοιχτά χαρτιά με μουτζούρηδες μεταλλωρύχους.
Δεν καταδέχεται...

Ανώνυμος είπε...

πολίτες..
τις απαντήσεις τις περιμένουν οι εργαζόμενοι ή η εταιρεία???
πάλι τους μεταλλωρύχους βάζει η εταιρεία μπροστά να βγάλουν το φίδι από την τρύπα???
Παράλληλα το σχόλιο του blog σας είναι και έμμεσος εκβιασμός στους εργαζόμενους να ψηφίσουν άλλο κόμμα και όχι το ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό δε αποδεικνύει πόσο αδίστακτοι είστε μπροστά στα κέρδη σας.
Γνωρίζεται ότι αυτά τα χρήματα που παίρνουν από την εργασία τους τα δίνουν στις φορολογίες που έχει επιβάλει το καθεστώς Σαμαρά??
Δουλεύουν τσάμπα για σας και για τον Σαμαρά και οι ίδιοι δεν μπορούν να έχουν απολαβές για την οικογένεια τους.
Βέβαια αυτό, εσάς με τους παχυλούς μισθούς δεν σας απασχολεί καθόλου, αρκεί να γίνει η δουλειά σας και η δουλειά της eldorado.
Αν μη τι άλλο είναι ανήθικο να εκβιάζεται έμμεσα ακόμη και για τις πολιτικές επιλογές των εργαζομένων σας.
Ελπίζω ότι το σχόλιο μου δεν θα κοπεί για λόγους προπαγάνδας...


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

και κάτι ακόμη πολίτες..
ΚΑΝΕΝΑΣ εργαζόμενος δεν θα μείνει άνεργος ούτε για μια ώρα όταν θα κλείσουν οι σκουριές.
υπάρχει έτοιμο πρόγραμμα από το ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει αυτή την κατάσταση.
Ρωτήστε εσείς οι ίδιοι τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ να σας απαντήσουν, γιατί βάζετε τους εργαζόμενους μπροστά για άλλη μια φορά??

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

O Τσιπρας ανεφερε οτι οι εργαζομενοι του εργου θα μπουνε στο ΕΣΠΑ.Υπαρχει plan B για την εταιρεια;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @15 Ιανουαρίου 2015 - 10:51 π.μ.

Αγαπητέ αυτό το ερώτημα να το απευθύνεις στην εταιρεία. Εμείς δεν έχουμε καμία απάντηση να σου δώσουμε.

Απάντηση στον @15 Ιανουαρίου 2015 - 1:21 π.μ. & 15 Ιανουαρίου 2015 - 1:29 π.μ.

Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο απ' ότι ισχυρίζεσαι. Επιχειρούμε ως blog να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι δεν πρέπει να είναι αρνητικός σε όσα ακούγονται ως λύσεις πχ χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ για μελισσοκομία, καλλιέργειες αρωματικών φυτών και άλλα συναφή.

Χρειάζεται όμως και κάποια ενημέρωση και από εσάς. Όλο με τα μεταλλεία ασχολείστε και μάλιστα με το γνωστό αρνητικό και αποκρουστικό τρόπο.
Δεν λειτουργείτε με θετικό τρόπ,ο από την άλλη για να προβάλλετε αυτά που εσείς θεωρείτε ως την βέλτιστη λύση για το μέλλον του τόπου.

Ξεκολλάτε λίγο...!

Ανώνυμος είπε...

πολίτες..
όπως βλέπετε από το σχόλιο μου
15 Ιανουαρίου 2015 - 1:29 π.μ.
προηγήθηκα λίγη ώρα του Τσίπρα.
Πράγμα που σημαίνει ότι το θέμα των εργαζομένων κομματικά το έχουμε πάρει πολύ σοβαρά και έχει βρεθεί ο τρόπος για την αποκατάσταση τους όταν κλείσουν οι σκουριές.
Στην πορεία θα μάθετε και άλλα γι αυτό το θέμα.
Ναι είναι γεγονός ότι ασχολούμαστε με τα μεταλλεία γιατί είναι ο μεγάλος πόνος της περιοχής μας.
Δεν νομίζω ότι είναι κακό να νοιάζεται κάποιος για τον τόπο του και την υγεία του.
Έτσι δεν είναι??
Ο αποκρουστικός τρόπος δεν είναι μονομερές <> της μιας πλευράς άλλα ταυτόχρονα και της άλλης.
Μην μπαίνεις στην διαδικασία της πόλωσης του κλίματος στην περιοχή, είναι λάθος!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 15 Ιανουαρίου 2015 - 10:15 μ.μ.

Τρέχετε εδώ και πολύ καιρό την διαδικασία πόλωσης του κλίματος στην περιοχή.
Και ευτυχώς για πολλοστή ο μεταλλευτικος κόσμος της ΒΑ Χαλκιδικής τον οποίο ειλικρινώς δεν το σέβεστε δεν πέφτει στις αλλεπάλληλες παγίδες που στήνετε.

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ το φιλαράκι σου ο αρχεγονίξ όταν πριν 2 ή 3 χρόνια έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν για τους εργαζόμενους πουθα δουλέψουν για την αποκατάσταση του μεταλλείου αυτά εννοούσε; Τα χρήματα από το ΕΣΠΑ; Αν είναι είναι έτσι ρε αστερίξ μήπως είστε εκεί στο σύριζα κακοί αντιγραφείς του "επενδυτικού" προγράμματος του αρχεγονίξ που θέλει το τρίτο πόδι και μέχρι τη μονή ζυγού στο όρος να γεμίσουμε μεζονέτες και τροχοβίλες για τους μπαχαλοαγωνιστές;

Ανώνυμος είπε...

Προς 1:21 πμ
Έχετε σκεφτεί εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις ανοησίες που λέτε και κάνετε όλοι ανεξαιρέτως από τον Τσίπρα μέχρι και τη δική μας την Κατίγκω στέλνετε τον κόσμο στην αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας;