Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς ή εν συντομία ΕΣΠΑ είναι αυτό που επιλέγει ως λύση η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για να απορροφηθούν οι 2.000 εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας, από τη στιγμή που ως κυβερνώσα παράταξη ακυρώσει την μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική.

Αυτό ειπώθηκε με τον πλέον επίσημο και σαφή τρόπο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια ερωτήσεων που δέχθηκε από χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα του twitter.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας η εξόρυξη είναι επιβλαβής για το περιβάλλον, αλλά σε καμία περίπτωση το κόμμα του δεν είναι απέναντι στους εργαζόμενους και ούτε επιθυμεί να διχάσει ακόμη περισσότερο την κοινωνία της περιοχής και γι’ αυτό το λόγο θα δοθεί προτεραιότητα στο ΕΣΠΑ για τους κατοίκους που εργάζονται στα μεταλλεία.

Βέβαια, λόγο της πληθώρας και της ποικιλίας των ερωτημάτων που δέχθηκε ο κ. Τσίπρας δεν πρόλαβε να ξεκαθαρίσει με ποια αξιολογικά κριτήρια θα γίνει η κατανομή των πόρων από το ΕΣΠΑ στο μεταλλευτικό δυναμικό, τη χρονική διάρκεια και το ύψος των πόρων που θα δοθούν για εκείνους συνολικά και ατομικά και αν αυτό το πρόγραμμα (το ΕΣΠΑ) θα περιλαμβάνει όλους όσους αυτή τη στιγμή εργάζονται άμεσα και έμμεσα στα μεταλλεία και στις εργολαβίες τους ή ένα μέρος αυτού του εργατικού πληθυσμού.

Ίσως αυτές οι αναγκαίες από κάθε άποψη εξηγήσεις να δοθούν από τους υποψήφιους βουλευτές Χαλκιδικής και ειδικότερα την κ. Ιγγλέζη που γνωρίζει πάρα πολύ καλά το μεταλλευτικό ζήτημα.

Πάντως από την απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία διάθεση να κινηθεί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρώ, καθώς μόνο έτσι μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα ΕΣΠΑ οι εν αναμονή άνεργοι εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με το Ελληνικό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για ολόκληρη την επικράτεια που ενέκρινε η κομισιόν για την επταετία 2014 – 2020 ο προϋπολογισμός για τους τομείς της απασχόλησης, της εκπαίδευσης και της κατάρτισης είναι περίπου 2,5 δις ευρώ.

Τι ποσό άραγε απ’ αυτό το συνολικό νούμερο των 2,5 δις θα μπορούσε από μια κυβέρνηση να διατεθεί για τον μεταλλευτικό κόσμο της ΒΑ Χαλκιδικής;

Έχει μεγάλη σημασία αυτή η λεπτομέρεια, γιατί αν για παράδειγμα τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ μπορούν να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ που έχουν επενδυθεί μόνο τα τελευταία δυο χρόνια στην περιοχή και στα μεταλλεία και να δημιουργήσουν τις συνθήκες επώασης πολλών περισσοτέρων εκατομμυρίων για την τοπική κοινωνία και οικονομία, ίσως όντως να συμφέρει καλύτερα το ΕΣΠΑ.


Κοστολογημένα όμως τα στοιχεία αυτά και χωρίς αοριστίες. Ακολουθεί η δήλωση του κ. Τσίπρα.


15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Nikolaos Arvanitidis πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.
3 λεπτά ·
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι εφόσον γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση θα κλείσει το μεταλλείο στις Σκουριές. Ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι πρόκειται ακόμη για εργοτάξιο και όχι μεταλλείο. Είναι λοιπόν πρωτοφανές για ένα υποψήφιο πρωθυπουργό να εξαγγέλνει πρόγραμμα και θέσεις αντιανάπτυξης και αύξησης της ανεργίας. Γιατί σε ποια άλλη χώρα κάποιος από την ίδια θέση θα καταδίκαζε με τον πρόχειρο αυτό τρόπο την αναπτυξιακή αξιοποίηση των όποιων συγκριτικών πλεονεκτημάτων έχει στην διάθεση του? Η Ελλάδα διαθέτει αξιόλογο ορυκτό πλούτο και στην περίπτωση των Σκουριών τα βεβαιωμένα αποθέματα ξεπερνούν το 1 εκ. μετάλλου χαλκού και 150 τόνων χρυσού, ενώ τα δυναμικά κοιτασματολογικά αποθέματα της περιοχής είναι πολλαπλάσια περισσότερα. Προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας είναι λάθος ενημερωμένος ή παραπλανημένος, ή ίσως διεξάγει προεκλογικό αγώνα σε άλλη χώρα. Οδηγεί έτσι στην ανεργία εργαζόμενους με σταθερή θέση εργασίας προτείνοντας αντ’αυτού την ένταξη τους σε πρόγραμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Δηλαδή ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο ή πιο απλά «πιάστο αυγό και κούρεψτο» ή το άλλο, «να σε κάψω Γιάννη να σ’αλείψω λάδι». Απίστευτα πράγματα, που μάλιστα λέγονται στο ανώτατο σκαλί μιας δημοκρατικής διαδικασίας όπως είναι η πορεία προς τις εκλογές. Πάντως θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κάποιος την εξέλιξη για να δει πως το κλείσιμο και η ακύρωση μιας παραγωγικής επένδυσης θα συμβεί στην πράξη.Και βέβαια ειναι και αυτός ένας από τους λόγους που θα ήθελε κανείς να δει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση. Να αναλάβουν με άλλα λόγια την ευθύνη των αποφάσεων ώστε να κλείσει έτσι ο κύκλος των των εξαγγελιών και υποσχέσεων με τα αναμενόμενα αποτελέσματα και πράξεις. Σε σχέση με όλα αυτά έχουν τη σημασία τους και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Φινλανδίας Alex Stubb, ότι δεν θα δεχθεί νέα μείωση του ελληνικού χρέους και άλλες διευκολύνσεις, κάτι που συνδέεται κυρίως με την καθοδική πορεία την φινλανδικής οικονομίας. Προκύπτει δηλαδή ακόμη πιο έντονα ότι η όποια απεξάρτηση της Ελλάδας συνδέεται απόλυτα με την αυτοδύναμη αναπτυξιακή της προποπτική στηριζόμενη στις δικές της πολυτοπαραγωγικές πηγές, όπως είναι οι Σκουριές και γενικότερα ο ορυκτός πλούτος.

Ανώνυμος είπε...

Χαραλαμπος Κοτσικοπουλος
1 ώρα · Xánthi ·
«Ο Γερμανός φορολογούμενος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανοιχτή επιστολή του προς τους αναγνώστες της Handelsblatt.
Και "ένας Γερμανός φορολογούμενος" του απαντάει με δική του επιστολή:
Αγαπητό μου παιδί Αλέξη.
Λέγομαι Χανς Φορολογούμενος.
Είμαι 67 ετών, έχω σαρανταπέντε χρόνια ένσημα ως μηχανοδηγός στα τρένα μας, δημόσιος υπάλληλος δηλαδή και μόλις μερικούς μήνες πριν βγήκα στη σύνταξη.
Διάβασα με ενδιαφέρον την επιστολή που μου έστειλες μέσω της Handelsblatt και θέλησα να σου απαντήσω γιατί (όπως και σένα φαντάζομαι) με ενοχλεί να με περνάει για αφελή ή άσχετο ένα παιδάκι που δεν έχει ακόμα κολλήσει (και ούτε προβλέπεται) ούτε ένα ένσημο.
Το 2010 λοιπόν Αλέξη, κάτι μήνες αφότου η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας σου ζήτησε από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους πολίτες να τη βοηθήσουν να μην γίνει Αργεντινή, διάβασα σε μία ελληνική εφημερίδα τους μισθούς που έπαιρναν μέχρι τότε οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι στα δικά σας τραίνα στον κρατικό ΟΣΕ, που σημειωτέον είναι πολύ πιο αργά και πολύ πιο βρώμικα από τα δικά μας.
Πιο συγκεκριμένα, επειδή δεν ξέρω ελληνικά, μου μετάφραζε ο μπατζανάκης μου, Έλληνας στην καταγωγή και συνάδελφος, όσα γράφτηκαν για το θέμα.
Και τι θέμα!
Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πώς ήταν δυνατόν εγώ (με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας με τον Έλληνα μηχανοδηγό) να παίρνω 52.000 ευρώ το χρόνο και εκείνος 65.000 ευρώ το χρόνο, τη στιγμή που η οικονομία μου πούλαγε σε όλον τον κόσμο, ενώ η δικιά σας αγόραζε από όλον τον κόσμο, με αποτέλεσμα το δικό μου κράτος να μοιράζει με μεγάλη φειδώ αυξήσεις από τα πλεονάσματά του και το δικό σου κράτος να μοιράζει απλόχερα αυξήσεις και απίστευτα επιδόματα από τα δανεικά του!
Ή δεν είναι έτσι;
Όταν λοιπόν διάβασα την επιστολή σου, είπα πως είναι μία καλή ευκαιρία να σου γράψω τα παραπάνω, γιατί παιδί του 4% και των καταλήψεων ήσουνα ακόμα, μπορεί και να μην τα ξέρεις -σκέφτηκα- αφού αυτά αρχίσανε στη χώρα σου πολλά χρόνια πριν ακόμα δώσεις την πρώτη σου συνέντευξη στην κυρία Παναγιωταρέα, γεμάτος εφηβική έπαρση λενινιστική πίστη και ΚουΚουΕδικη άγνοια.

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία των δανεικών είναι για τη χώρα σου Αλεξάκη μου, μία πολύ πονεμένη ιστορία που ξεκίνησε όταν προεστοί κι οπλαρχηγοί κατάφεραν να μοιραστούν την κρατική εξουσία με το επίσημο κράτος που πολέμαγε να στεριώσει ο Κοραής και φτάνει μέχρι τους δικαστικούς και τους ένστολους σύγχρονους προεστούς (τώρα πια τους λέτε συντεχνίες του δημοσίου) που κλέψανε από τους άνεργους του ιδιωτικού σας τομέα το πλεόνασμα που έχτισε η κυβέρνησή σας πάνω στην ανέχεια, τη φτώχεια και την ανεργία τους.
Γιατί Αλεξάκη μου, λιτότητα είχαμε κι εμείς εδώ στη Γερμανία και είχαμε να δούμε αύξηση κάπου δέκα χρόνια.
Αλλά όλοι, όχι όπως εσείς που τα παίρνατε από τον ιδιώτη για να τα δίνετε στους συντεχνιακούς στρατούς του δημοσίου και φτάσανε να παίρνουνε στις ΔΕΚΟ και στην ΟΤΟΕ οι συνταξιούχοι, σύνταξη μεγαλύτερη κι από το μεγαλύτερο μισθό τους, την ώρα που επιχειρήσεις έκλειναν, ασφαλιστικές εισφορές μειώνονταν και κάθε ένας συνταξιούχος από δαύτους χρειαζότανε τρείς να δουλεύουνε για να έχει το κράτος να του δίνει κάθε μήνα τη σύνταξη.
Και ό,τι περίσσευε Αλεξάκη μου, στη Μερσεντές και στην Όπελ, μπορεί οι μέτοχοι να τα παίρνανε για να τα παίξουνε στα παράγωγα της Γουώλ-Στρητ λόγω χαμηλού κόστους του δολαρίου, αλλά ένα μέρος τους φρόντιζαν πάντα να επενδύεται για να παραμένουνε ανταγωνιστικοί στον Ιάπωνα και στον Αμερικάνο και να πουλάνε πιο πολλές Μερσεντές και Όπελ απ’ αυτούς στις νέες αγορές, Κίνα και Ρωσία.
Όχι σαν τους δικούς σας τους ρεμπεσκέδες που ξέρανε να πουλάνε μόνο στο κράτος και μόλις σφίξανε τα γάλατα τα μεταφέρανε όλα στο Λουξεμβούργο και στις οφ-σόρ!
Και τι να πεις για όλη αυτή την Τσοχατζοπουλιάδα, που μόλις τους κουνάγανε το χαρτί οι αβανταδόροι της Ζήμενς, τρέχανε σα τζιχαντιστές να παραγγείλουνε ό,τι βρίσκανε μπροστά τους φωνάζοντας…έρχονται οι Τούρκοι!
Εκείνο λοιπόν που κάναμε εμείς, ήτανε να σας δανείσουμε λεφτά για να πληρώνετε τα χρέη σας και σεις έπρεπε (έτσι υπογράψατε) να πληρώνετε τα έξοδά σας και τους τόκους σας.
Δεν τα καταφέρατε, γιατί προτιμήσατε να αρμέξετε μισθούς συντάξεις και τζίρους επιχειρήσεων και να αφήσετε ανέγγιχτο το σύστημα που παράγει πελάτες, πατρωνίες, εξαρτήσεις, αδιαφάνεια, ρουσφέτι, αναξιοκρατία, ρεμούλα, σπατάλη και διαφθορά, δηλαδή ελλείμματα και χρέη και σου φταίνε όσοι συμβουλεύουνε τους ιδώτες δανειστές να μη δανείζουνε το κράτος σας, γιατί μάλλον θα χάσουνε τα λεφτά τους.
Δεν λέγανε τέτοια πράματα όμως οι συμφωνίες μας, παιδί μου.
Λέγανε ότι θα πρέπει να κάνετε μεγάλες περικοπές (αφού είχατε καραξεχειλώσει) ώστε να έχετε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, αλλά δεν λέγανε να καταστρέψετε τις επιχειρήσεις σας για να κρατήσετε ό,τι άχρηστο αντιπαραγωγικό, γραφειοκρατικό, αναχρονιστικό έχει το κράτος σας φορολογώντας τις.
Τα μνημόνια που υπογράψατε Αλεξάκη ήτανε τα ίδια η ρήτρα ανάπτυξης που πετάξατε στα σκουπίδια, εφαρμόζοντάς μόνο ό,τι σας βόλευε. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Και πουλάς τόσα χρόνια παρέα με τα Λαφαζάνια αγανάκτηση, ενώ είσαστε οι σκληρότερη φάρα που αντιστάθηκε ακόμα και στην παραμικρή αλλαγή, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνατε ότι αυτό πρακτικά σήμαινε τόση πολλή φορολόγηση σε τόσους πολλούς, για να περικοπούν όσο γινόταν λιγότερα από τόσους λίγους.

Ανώνυμος είπε...

Σ΄ αυτούς λοιπόν τους λίγους υπόσχεσαι αγόρι μου τα πιο πολλά κι εσύ, αλλά πετάς και τίποτα παρόλες για δημοκρατία, ευημερία και Ευρώπη για ξεκάρφωμα.
Και μου στέλνεις εμένανε επιστολή να μην ανησυχώ!
Γιατί να ανησυχώ ρε υπερφίαλε σαχλαμάρα, που μου 'μαθες να στέλνεις και ανοιχτές επιστολές στο Γερμανικό λαό;
Εγώ το πολύ-πολύ να κάνω γαργάρα τα 70 περίπου δις ευρώ φόρους, που αντί να τους πάρω αύξηση, τους δάνεισα σε σας για να μη γίνει στη χώρα σας το έλα να δεις!
Αλλά εσείς πώς θα ζήσετε; Τι θα τρώτε;
Tις ανοησίες του Βαρουφάκη και του Λαπαβίτσα, ο ένας να πουλάει ναρκισσευόμενος βαθυστόχαστες μπούρδες κι ό άλλος να οραματίζεται εκστασιαζόμενος ρήξεις και καπιταλιστικές ανατροπές;
Τι κι αν σας χαρίσουνε οι δικοί μας όλο το χρέος σας;
Σε πέντε χρονάκια θα το ‘χετε ξανακαλουπώσει όποιος κι αν είναι κυβέρνηση, όποιος κι αν είναι αντιπολίτευση, αφού σε κανέναν σας δεν φαίνεται να βάλανε μυαλό σαράντα χρόνια ασυδοσίας που βαφτίζατε δημοκρατία την πελατειοκρατία.
Τι να την κάνω εγώ την επιστολή σου παιδάκι μου; Στους δικούς σου βγες να μιλήσεις.
Αλλά τι να πεις!
Εδώ δε βγήκες να πεις ένα λόγο όταν οι αληταράδες χτίζανε τον καθηγητή στο γραφείο του, οι επιστολές σε μαράνανε!
Για να μη σου πω ότι έχεις μπλέξει άσχημα, γιατί είτε αυτοδύναμος, είτε με συνενόχους, θα βρεθείς γρήγορα, πολύ γρήγορα, αντιμέτωπος με αυτούς τους ίδιους αληταράδες που βάφτισες αγωνιστές όταν δεν πληρώνανε στα διόδια και στο μετρό, όταν προπηλακίζανε το ΣΔΟΕ στην Ύδρα που τους έπιασε να έχουνε μέχρι και ταμειακές μαϊμού, όταν καταστρέφανε ιδιωτικές περιουσίες στα μεταλλεία χρυσού και δημόσια περιουσία στην Κερατέα, όταν κάψανε και λεηλατήσανε την Αθήνα το 2008, όταν δολοφόνησαν τους τρείς εργαζόμενους της Μαρφίν.
Αυτή είναι η χειρότερη αδυναμία σου, η μαύρη τρύπα που δεν μπορείς πια να βγείς.
Άραγες μήπως όλοι αυτοί είναι και Charlie;
Μου αρέσει! · Κοινοποιήστε
Αρέσει σε 2 άτομα.

Χαραλαμπος Κοτσικοπουλος χαχαχα να και η απαντηση στον Τσιπρα απο το eyedoll.....και οποιος καταλαβε καταλαβε.....!

Ανώνυμος είπε...

Θα σας κάνουνε όλους εσάς τους μεταλλωρύχους δημόσιους υπαλλήλους. Τι θέλετε άλλο; Σύνταξη στα 45 και θα τα πληρώσει όλα το κράτος. Λεφτά υπάρχουν.

Και μια και ο επίδοξος πρωθυπουργός κλείνει εταιρίες να κλείσει ακόμη μερικές από τις λίγες κερδοφόρες της Ελλάδος. Να κλείσει και τα γουναράδικα για να μάθουν οι Καστοριανοί που ψηφίζουν τον αναρχικό.

Ανώνυμος είπε...

Αν η τοποθέτηση του Τσίπρα δεν έχει λίγο από το χαρακτήρα του δημάρχου της καρδιάς των anti τότε ο wannabe πρωθυπουργός της χώρας εκτός από άσχετος είναι και επικίνδυνος για το λαό. Είναι ποτέ δυνατόν να εννοεί σοβαρά ότι θα δεχθεί ένας εργαζόμενος από τα 1.200 ευρώ να πέσει στα 450 του ΕΣΠΑ? Και αυτά το πολύ για ένα χρόνο?
Είναι δυνατόν ένας πολιτικός ανεξαρτήτου ιδεολογίας να μην αναγνωρίζει ότι την ανάπτυξη στην οικονομία την κινεί η ιδιωτική πρωτοβουλία?
Είναι δυνατόν πριν καλά καλά βγεί να υπόσχεται ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ?
Ο Τσίπρας απο χθές μπήκε μόνος του στις μαύρες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Ανώνυμος είπε...

Πιθανο σεναριο...ο ΣΥΡΙΖΑ σταματαει το εργο...οι εργαζομενοι μπαινουν στο ΕΣΠΑ...το εργο επανερχετε με ελαχιστες επαναπροσληψεις,,,

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ο ανεπάγγελτος Αλέξης. Αντε να έρθει κι' αυτός να γλυκαθεί και στο εξάμηνο να τελειώνουμε και μ' αυτή τη ροζ μπαχαλί παρένθεση το ξεθωριασμένου ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ!ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ!
υγ το ίδιο και για Μιχο

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ εργαζόμενος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα για την δουλειά του.
μην ακούτε τι λένε τα μεγάλα συμφέροντα που νοιάζονται μόνο για τον χρυσό και την τσέπη τους.
Αυτό που είπε χθες βράδυ ο Τσίπρας για το ΕΣΠΑ το δήλωσα εγώ νωρίτερα απ αυτόν χθες.
δείξτε λίγο ενδιαφέρον σ αυτά που λέει ο Τσίπρας και χαμένοι δεν θα είστε.
Ο τόπος μας έχει ανάγκη από άλλου είδους επενδύσεις χωρίς να τον καταστρέφουμε.
Η δουλειά σας θα υπάρχει και χωρίς την καταστροφή.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ εσύ ποιός είσαι και πρέπει και μπορούμε να δείξουμε εμπιστοσύνη όπως λές στα λεγόμενα του.
Με την πραγματικότητα που ζούμε δηλαδή και είναι τελείως διαφορετική απ' αυτή που μας τσαμπουνάς τι να κάνουμε, να τη διαγράψουμε επειδή το λέει κάποιος με το ψευδώνυμο αστεριξ και φέρεται με αλαζονεία σαν κομματικός εντολοδόχος;

Ανώνυμος είπε...

15 Ιανουαρίου 2015 - 10:36 μ.μ.

είμαι ένας από το 38% του εκλογικού σώματος που εμπιστεύεται τον Τσίπρα γιατί η πορεία του έδειξε ότι στηρίζει την μεσαία τάξη και τον εργαζόμενο.
Αν κι εσύ παρακολουθούσες όλα τα δρώμενα της πολιτικής και δεν κοίταζες με παρωπίδες μόνο το προσωπικό σου συμφέρον θα καταλάβαινες ότι έχω δίκιο.
Στην δεύτερη παράγραφο σου δεν θα απαντήσω γιατί την θεωρώ ανυπόστατη.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ το συμφέρον το δικό μου είναι ίδιο με το συμφέρον 2000 εργαζομένων άμεσα και άλλων τόσων περίπου έμμεσα, χώρια τις οικογένειες τους. Το δικό σου το συμφέρον είναι προσωπικό και έγινε κομματικό, αφού είναι γνωστό ότι εσείς τα κομματόσκυλα της ελιτοκρατίας έχετε ασυλία και στήριξη στην πράξη. Στο λαό αυτοί οι αλήτες οι πολιτικοί μόνο υποσχέσεις μοιράζουν. Με το τρόπο που σχολιάζεις φαίνεται ξεκάθαρα ή ότι εκεί ανήκεις ή ότι για εκεί στοχεύεις και προορίζεσαι.

Ανώνυμος είπε...

19 Ιανουαρίου 2015 - 2:36 μ.μ.

φίλε μου ποτέ στην ζωή μου δεν υπήρξα ιδιοτελής.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΩ.
ίσως και να με χαρακτηρίσεις κάπως...αν πιστεύεις αυτό που σου λέω αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
πίστεψε με η μόνη μου επιθυμία είναι η ζωή και γι αυτήν αγωνίζομαι.
τέτοιους στόχους που λες δεν έχω και δεν πρόκειται να βάλω ποτέ στην ζωή μου.
Αν με γνώριζες, είμαι σίγουρος ότι θα επιβεβαίωνες αυτά που λέω.
ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη ιδεολόγοι...

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ ο 2:36 είμαι.
Δε σε ξέρω αλλά μυρίζεις κομματικό βόλεμα από χιλιόμετρα μακριά.