Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΥΠΟΓΕΙΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: "ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ"

Μ. Παναγία 23 Ιανουαρίου 2015

Στο ίδιο έργο θεατές γινόμαστε για άλλη μια φορά και μάλιστα από αυτούς που κρατούν την τύχη της Χαλκιδικής στα χέρια τους. Δεν φτάνουν τα παιχνίδια, οι εξαγγελίες οι αποφάσεις για μας χωρίς εμάς χθες μέσα στο χωριό μας στην Μεγάλη Παναγία είδαμε και την συνέχεια.

Με μοναδικό στόχο να δηλώσουμε παρόντες σε όσα γίνονται και θα γίνουν στον τόπο μας, αποφασίσαμε να πάμε και να δηλώσουμε ανοιχτά τις θέσεις μας σε προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Μεγάλη Παναγία.


Αφού ακούσαμε τις εξαγγελίες των στελεχών για εμάς και τις ζωές μας, είχαμε την υποχρέωση εκπροσωπώντας όλους τους εργαζόμενους στα Μεταλλεία Κασσάνδρας να αντιδράσουμε. Να δηλώσουμε παρόντες. Να δηλώσουμε ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Και να διεκδικήσουμε να μάθουμε τι σχεδιάζουν για την επόμενη μέρα τι σχεδιάζουν για το έργο μας, για τις δουλειές μας για τον τόπο μας.

Και αυτό που λάβαμε ως απάντηση ήταν ένα βίντεο κομμένο και ραμμένο. Ένα βίντεο που βγήκε όχι απλά χωρίς την αντίδραση, τις θέσεις και τις ερωτήσεις μας, αλλά πολύ χειρότερα με ένα και μόνο απόσπασμα που δημιουργεί ψεύτικες εντυπώσεις και παραποιεί 100% ότι είπαμε και κάναμε.

Δεν πήραμε απαντήσεις. Και αυτό είναι το λιγότερο.

Δεν είδαμε την αντίδραση μας στα λόγια των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είδαμε και δεν είδε κανείς την αντίδραση στα σχέδια τους για τα Μεταλλεία, για τις οικογένειές μας, για τα χωριά μας.

Είδαμε την λογοκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Ακόμη και σε ένα απλό βίντεο από ένα καφενείο στην Μεγάλη Παναγία. Ακόμη και στην απλή αντίδραση δυο μεταλλωρύχων σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.

Και καταλάβαμε πόσο «δυνατοί» είναι αυτοί απέναντι στον καθαρό λόγο δυο απλών μεταλλωρύχων που αγωνίζονται χωρίς μονταζιέρες και σποτάκια για να σώσουν τον τόπο τους.

Θα μας βρουν μπροστά τους. Για έναν και απλό λόγο. Γιατί εμείς όπως πάντα δεν πρόκειται να αφήσουμε τον δίκαιο αγώνα μας να πάει χαμένος, για να κερδίσουν οι εντυπώσεις.

Γιατί σ' αυτό το παιχνίδι παίζονται οι τύχες μας.



Οι εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Σωματείου Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεταλλωρύχοι..
Σ αυτό το ίδιο το παιχνίδι παιζόταν και οι δικές μας ζωές, με τον Πάχτα τον Ακη, τον Παπακωνσταντίνου, την Καραβασίλη και τόσους άλλους θεσμικούς και μη παράγοντες, πριν ακόμα προσληφθείτε εσείς στην εταιρεία. Κανένας όμως δεν έδωσε σημασία σε όσα λέγαμε.
Το γιατί??
Γιατί το κεφάλαιο ήταν πάνω από τα όργανα του κράτους και ο εθνικός μας εργολάβος ήταν αυτός που ήθελε να ορίζει τις δικές μας και δικές σας τύχες με αποκλειστικό γνώμονα το κέρδος του.
Σας καλώ να είστε ώριμοι στις σκέψεις και στις αποφάσεις σας.
Επίσης σας καλώ να βουτάτε την γλώσσα στο μυαλό πριν ξεστομίσετε ξανά τις λέξεις περί δικαίου αγώνα σας, λαμβάνοντας στα υπ όψιν όσα μεσολάβησαν μέχρι τώρα και για ποιο λόγο έγιναν.
Η μονόπλευρη στείρα αντίληψη σας δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

αστερηξ 7:47 τα μαθήματα για στείρη αντιληψη να τα κανις στα κακομαθημένα και πληρωμενα ακτιβιστάκια που μας φέρνετε απ αλλού.
Οι πλάκες τελειώσαν.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο-η αστεριξ ανέλαβε εργολαβικά το διαφωτιστικό και καθοδηγητικό ρόλο της ομαλής? μετάβασης σε μονοδρομικές καταστάσεις ,εκφράζοντας απροκάλυπτα κομματικές γραμμές.Δεν χρειάζονται οι υποδείξεις ανεύθυνων και βαθειά νυχτωμένων εγκάθετων βολεμένων,ίσως,δημόσιων υπαλλήλων σε ανθρώπους που ρισκάρουν αιώνες τώρα την ζωή τους μέσα στις υπόγειες στοές, Λίγος σεβασμός,χωρίς ίχνος έπαρσης νεοκόπων εκλεχθέντων,δεν βλάπτει.

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ η δουλειά σου είναι να προκαλείς την εργατιά;
Μπράβο! Πολύ καλή δουλεία.Να εισαι περήφανος.

Ανώνυμος είπε...

ΟΒΕΛΙΞ

θέλεις να μου υποδείξεις το σημείο της έπαρσης???
Σέβομαι ΑΠΟΛΥΤΑ την εργασία των μεταλλωρύχων αλλά στην προκειμένη δεν σας το επιβάλαμε εμείς αυτό το ρίσκο για να το επικαλείσαι αλλά η ίδια η ζωή.
Βολεμένος ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ οπως και εκλεγμένος, αν με γνώριζες θα συμφωνούσες απόλυτα χωρίς ενδοιασμούς σ αυτό.
Λυπάμαι πολύ για τα αυθαίρετα συμπεράσματα σου για να δημιουργήσεις αποκλειστικά και μόνο εντυπώσεις στους συναδέλφους σου.
Πρέπει επίσης να σου επισημάνω πως νυχτωμένος είναι αυτός που εμμένει να φοράει παρωπίδες και που ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα μιας εταιρείας!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ (11:05 μ.μ.) αν εσύ είσαι κρατιστής και κρατικοδίαιτος δε σημαίνει ότι όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να τους στείλετε εσείς οι ελιτιστές στο γκρεμό.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να προασπίζονται τα συμφέροντα της εταιρείας που εργάζονται. Αν πηγαίνει καλά η εταιρεία ζουν και αυτοί καλά και αυτό θέλουμε και εμείς και θα παλέψουμε και εμείς με νύχια και με δόντια χωρίς πληρωμένους αναρχομπαχαλάκηδες και ακτιβιστές.
Και εσείς του συντονιστικού παρόλο που έχετε το κράτος γραμμένο σε φορολογικά θέματα εταιρεία είστε. Θυμήσου πόσο τρέχετε για να πάνε καλά οι συναυλίες, τα κάμπινγκ; Μπορεί να έπεσε πολύ ξένο χρήμα και κομματικό από σύριζα και οικολόγους θέλατε όμως να βγεί το κάτι παραπάνω και γι' αυτό πουλούσατε σουβλάκια, μπύρες κρασιά, μπλουζάκια, φούτερ, μπουφάν και ότι έπαιρνε επάνω το ΣΟΣ.
Επομένως μην κρίνεις άδικα κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό, νόμιμο και φορολογημένο.
Εσείς αυτό το χρήμα που είχατε μέσα στην κρίση από που το βρήκατε;Έχεις το θάρρος να πείς την αλήθεια; Η αλληλεγγύη δεν έπεισε ποτέ κανένα και εσάς ακόμη...

Ανώνυμος είπε...

27 Ιανουαρίου 2015 - 7:11 π.μ.

φίλε μου πρέπει εξ αρχής να σου διευκρινίσω ότι δεν είμαι κρατικοδίαιτος και δεν ανήκω σε καμία ελίτ.
Είμαι εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα όπως κι εσείς.
Κανένας υπάλληλος όμως δεν πρέπει να υιοθετεί τις παρανομίες της κάθε εταιρείας για την δική του επιβίωση.
Αν δηλαδή η εφορία έβαζε ένα υπέρογκο πρόστιμο για την παρανομία του εργοδότη σας εσείς θα πηγαίνατε στην εφορία και θα ζητούσατε την διαγραφή του???
Αν οι εταιρείες πηγαίνουν καλά και τηρούν τους νόμους είμαι μαζί σας για να αμείβεστε κι εσείς σωστά.
Αν όμως συμβαίνει το αντίθετο εσείς θα είστε αυτοί που θα γίνεται στο τέλος τα θύματα της και θα μετανιώσετε για τις ενέργειες σας αργότερα.
Δεν μπορείτε εσείς να είστε βασιλικότεροι του βασιλέως.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ υπάρχει και είναι πραγματική όταν πρόκειται για αγώνες ζωής.
Ίσως να μην έχεις κάνει τέτοιο αγώνα για να μπορέσεις να πιστέψεις στην αλληλεγγύη.!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

12:49 ΠΜ
ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΙΤΙΣΤΗΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ, ΟΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΣΤΑ 40 ΦΕΥΓΑ ΜΑΣ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΡΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ. ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ.