Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

"ΨΗΦΟΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Διχασμός σε όλο του το μεγαλείο στη βορειοανατολική Χαλκιδική. Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε όσους αντιδρούν στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές και σε μια μεγάλη μερίδα της τοπικής κοινωνίας, που εργάζεται και ζει από τη μεταλλευτική δραστηριότητα, μεταφέρθηκε με πολύ γλαφυρό τρόπο στα αποτελέσματα της κάλπης, στις προχθεσινές εκλογές, στον Δήμο Αριστοτέλη και στα 16 χωριά του.

Έτσι, 11 χωριά μεταξύ των οποίων τα Μαντεμοχώρια, γνωστά για τη σχέση τους με τα μεταλλεία, που στηρίζουν την επένδυση και τροφοδοτούν μάλιστα την εταιρία με εργαζομένους ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ενώ πέντε χωριά, με την Ιερισσό στην κεφαλή, ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στη μεταλλουργία χρυσού.


Συνολικά στον Δήμο Αριστοτέλη επικράτησε η Ν.Δ. με 37,38% (5.500 ψήφοι) έναντι 32,51% (4.783 ψήφοι) του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι ο διχασμός για τις Σκουριές έχει περάσει και στις πολιτικές επιλογές.

Η ακτινογραφία της ψήφου της περιοχής έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το Παλαιοχώρι, το Νεοχώρι, η Μεγάλη Παναγία (όπου υπάρχει διάσπαση, αλλά και πολλοί εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός), η Βαρβάρα, η Ολυμπιάδα, η Στρατονίκη, τα Στάγειρα και το Στρατώνι, τα λεγόμενα Μαντεμοχώρια κι από κοντά η Αρναία, τα Πυργαδίκια και ο Στανός βάφτηκαν γαλάζια.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειονότητα των εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός προέρχεται από τα χωριά αυτά, που ουσιαστικά ζουν και αναπνέουν στους ρυθμούς της επένδυσης. Ενδεικτικό είναι ότι στο Στρατώνι, όπου υπάρχει μεταλλείο, η Ν.Δ. συγκέντρωσε ποσοστό 52,12%, στον Στανό, που στηρίζει την επένδυση, ένα 54,26% ψήφισε γαλάζια, ενώ στο Παλαιοχώρι το 47,16% επέλεξε Σαμαρά.

Από την άλλη πλευρά η Ιερισσός, μαζί με τα Νέα Ρόδα, την Αμμουλιανή, την Ουρανούπολη και το Γομάτι, που έχουν κάνει εδώ και καιρό σημαία την αντίθεσή τους στην επένδυση και πρωτοστατούν στις αντιδράσεις κατά της μεταλλουργίας χρυσού, ανέδειξαν πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Ιερισσό ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 55,05% και η Ν.Δ. μόλις 14,78%, ενώ στα Νέα Ρόδα 44,17%, έναντι του 21,55% της Ν.Δ.


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 27/01/2015

Αναδημοσίευση από www.ellinikoschrysos.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Πραγματικά δεν έχει λογική εξήγηση η αδυναμία των ανθρώπων των ΜΜΕ να κατανοήσουν το μεταλλευτικό ζήτημα ως έχει στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής.

Γράφουν κατεβατά ολόκληρα, άλλοτε κοντά και άλλοτε πολύ μακριά από την πραγματικότητα σ' ότι αφορά το πραγματικό θέλω της τοπικής κοινωνίας σε σχέση με τα μεταλλεία και την τρέχουσα επένδυση.

Ποτέ όμως μέχρι σήμερα οι δημοσιογραφικές έρευνες και προσεγγίσεις δεν βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της πραγματικότητας, που θέλει την ηχηρή μειοψηφία των νότιων χωριών να επιχειρεί να επιβληθεί με κάθε τρόπο στη σιωπηρή πλειοψηφία των Μαδεμοχωρίων.

Κατά την προσωπική άποψη μας, στις προχθεσινές εκλογές οι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων στην πλειονότητα τους ψήφισαν υπό το καθεστώς του φόβου τερματισμού της μεταλλευτικής επένδυσης, αφού η συγκεκριμένη ρητορική κορυφώθηκε τις τελευταίες 10 μέρες.

Μια προεκλογική καμπάνια σκληρά αντιμεταλλευτική και τελείως διαφορετική απ' αυτή που ακολούθησε ο κ. Μίχος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014, ο οποίος αν και εκλεγμένος από τους "antigold" καλούσε τον κόσμο των Μαδεμοχωρίων να στηρίξει την υποψηφιότητα του για να φέρει τη συμφιλίωση στο δήμο, με αποτέλεσμα να καταφέρει να πείσει όσους παραπάνω χρειαζόταν (περίπου 540 ψήφους) για να εκλεγεί.

Στους πρώτους 5 μήνες της νέας δημοτικής αρχής ο μεταλλευτικός κόσμος της ΒΑ Χαλκιδικής έδειξε και συνεχίζει να δείχνει κατανόηση, καθώς το διάστημα είναι πολύ μικρό για να υπάρξουν σοβαρά και σταθερά αποτελέσματα στο θέμα της επαναφοράς της κοινωνικής ειρήνης.

Υπήρξαν βέβαια κάποια πρόσφατα δείγματα αρνητικής γραφής αναφορικά με την υπόθεση της αξιοπερίεργης καθυστέρησης της χορήγησης αδείας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού των Σκουριών,  που ενώ είχε εγκριθεί από το ΥΠΕΚΑ, στην πολεοδομία της Αρναίας "συνωμότησε το σύμπαν" για να μην ολοκληρώνεται για περισσότερους από δυο μήνες η χορήγηση άδειας, μέσω της πολύ απλής διαδικασίας ελέγχου πληρότητας του φακέλου, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τη σκληρή ρητορική του λουκέτου την επομένη κιόλας των εκλογών στα μεταλλεία γέννησε και έστειλε, κατά τη γνώμη μας, αυτό το κοινωνικό - πολιτικό μήνυμα από τις κάλπες των Μαδεμοχωρίων της ΒΑ Χαλκιδικής προς όλη τη χώρα.

Μένει να δούμε, αν η νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε πριν λίγη ώρα θα ακούσει και αυτό το μήνυμα, μεταξύ των πολλών άλλων που σίγουρα έχει να ακούσει και φυσικά τι θα επιλέξει να πράξει σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της.   




16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολίτες..
στις εκλογές του 2007, τότε που δεν υφίστατο τέτοιο θέμα με τα μεταλλεία στην περιοχή. Δείτε τα αποτελέσματα του δήμου Αρναίας που είναι σχεδόν όλα τα μεταλλευτικά χωριά όπως τα χαρακτηρίζετε.
Τα αποτελέσματα είναι από το υπουργείο εσωτερικών.

http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2007/pages/

η Ν.Δ τότε είχε βγάλει ένα ποσοστό 55.ο4%
Σ αυτές τις εκλογές πήρε 37.38.
Μιλάμε για μια διαφορά 17.66%

Ας προβληματιστούμε λίγο με το αποτέλεσμα.
1)Η πτώση αυτή της Ν.Δ. μήπως οφείλετε στις μεταλλευτικές δραστηριότητες???
2) μήπως αυτό το ποσοστό που έβγαλε η Ν.Δ είναι προϊόν εκβιασμού των εργαζομένων στα μεταλλεία από συγκεκριμένο βουλευτή της Ν.Δ.????
3) μήπως αν δεν υπήρχε ο εκβιασμός αυτός το ποσοστό αυτό θα ήταν πολύ μικρότερο???
Άλλωστε το ομολογείτε στο σχόλιο σας ακόμη κι εσείς..

Κατά την προσωπική άποψη μας, στις προχθεσινές εκλογές οι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων στην πλειονότητα τους ψήφισαν υπό το καθεστώς του φόβου τερματισμού της μεταλλευτικής επένδυσης,

Άραγε αυτός ο φόβος από που έγινε εκβιασμός???
Σίγουρα όχι από την πλευρά μας!!!
Οι θέσεις μας ήταν ξεκάθαρες και γνωστές ανέκαθεν όσον αφορά τις σκουριές!!!!
4)Η Χαλκιδική ανέκαθεν ψήφιζε συντηρητικά,άρα το ποσοστό αυτό που πήρε και πάλι σ αυτές τις εκλογές δεν είναι έκπληξη και δεν είναι αποτέλεσμα των όσων υποστηρίζετε εσείς.
Μάλιστα θα μπορούσα να πω ότι ακόμη και μεταλλωρύχοι ψήφισαν άλλο κόμμα απ αυτό της Ν.Δ. διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της λιτότητας και αδιαφορώντας για τα μεταλλεία.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες,
δεν είναι μόνο ο φόβος είναι και η συσσωρευμένη αγάνακτηση για την δίμηνη ομηρία που μας έχει το συντονιστικό και οι δορυφόροι του.
Εκατοντάδες άτομα και φίλοι περιμένουν σήμερα αύριο την υπογραφή αυτής της άδειας για να προσληφθούν και έχουν γίνει όμηροι αυτών τυρανικών ανθρώπων που παίζουν με τις ζωές μας.
Ως πότε ρε παιδιά;

Ανώνυμος είπε...

27 Ιανουαρίου 2015 - 9:40 μ.

φίλε μου κανένα συντονιστικό δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει σε υπηρεσίες.
Τους κανονισμούς και τους νόμους τους τηρούν οι υπηρεσίες από μόνες τους.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @27 Ιανουαρίου 2015 - 9:40 μ.μ.

Η δική μας προσέγγιση υστερεί σε σχέση με τη δική σου στα κομματικά κριτήρια που θέτεις.

Εμείς δεν έχουμε τέτοια κριτήρια παρά μόνο κοινωνικά.

Η αλήθεια είναι αυτή που γράφουμε. Σε σχέση με τις δημοτικές τρομάξατε τον κόσμο με τη "βιασύνη" σας να κλείσετε το μεταλλείο από χθές...

Στις δημοτικές μιλούσατε για ενότητα. Μέσα σε 5 μήνες αυτή η προσπάθεια μάλλον σας κούρασε και είπατε να το γυρίσετε σε σκληρό ροκ.

Η μετεκλογική επινόηση σας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αντί για "δημοψήφισμα ενότητας" "δημοψήφισμα κατά της επένδυσης" ανατράπηκε από το προχθεσινό αποτέλεσμα. Το ξέρετε και ψάχνετε δικαιολογίες.

Τις δικές σου αιτιολογίες μπορεί να τις κρίνει και ο κόσμος, όπως και τις δικές μας.

Στο μόνο που θα συμφωνήσουμε μαζί σου είναι οτι πολλοί μεταλλωρύχοι ψήφισαν και άλλα κόμματα εκτός της ΝΔ.

Κόμματα όπως για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ που δε βγήκαν προεκλογικά με τη δική σας μπαντιέρα που έχει σήμα το λουκέτο στο μεταλλείο.

Η κοινωνία μας είναι πολύ μικρή. Αν είχε συμβεί αυτό που λές με εκφοβισμούς και τα λοιπά, νομίζουμε ότι θα είχαν ακουστεί και καταγγελθεί επώνυμα.

Η μεταλλευτική κοινότητα είναι μια ελεύθερη κοινωνία ανθρώπων που κανένας δεν μπορεί να επιβάλει πρέπει ή κάποιους άλλους περιορισμούς, όπως κάνετε εσείς στην Ιερισσό.

Ευχόμαστε καλούς και γόνιμους προβληματισμούς με συμπεράσματα χρήσιμα και δημιουργικά για το κοινό καλό όλης της κοινωνίας.


Ανώνυμος είπε...

10:59μμ
Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι.
10 μέρες πριν τις εκλογές δεν τον αφήσατε να πάει στο γραφείο τον διευθυντή της πολεοδομίας.
Τον κρατούσατε στην Ιερισσό χωνιασμένο στα γραφεία των αντιδημάρχων.
Τον αφήσατε να πάει χθές μετά την εκλογική νίκη και συνεχίζετε αθεόφοβοι να τον απειλείτε για να μην χορηγήσει την άδεια.
Τον έχετε κάνει ψυχολογικό ράκος τον άνθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο που χρησιμοποιεί πλέον απροκάλυπτα ο αστερίξ(σύριζα-antigold) καταδεικνύει τις αγωνιώδεις προσπάθειες τους να υπερκεράσουν και να διαμορφώσουνε μιά κοινή ελλειματική αντίληψη για το μέλλον της μεταλλευτικής επένδυσης.Η προπαγάνδα ήταν και θα είναι χαρακτηριστικό των αριστερών ώστε σιγά σιγά να μας επιβάλλουν τις αρτηριοσκληρωτικές-παλαιολιθικές απόψεις τους.Ας ελπίσουμε ότι το σύνολο των υγειώς σκεπτομένων Ελλήνων θα απομονώσει παρόμοιες επιδιώξεις που μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω.Εδώ πάντως δεν έχουν απήχηση και μας αφήνουν παγερά αδιάφορους τα λεγόμενα του.

ΟΒΕΛΙΞ
ΥΣ.για να μην ξεχνίομαστε καμία σχέση,πέρα της φιλίας στα cartoοns, με τον αστερίξ.

Ανώνυμος είπε...

πολίτες..
Η προσέγγιση σας και μόνο με ποσοστιαίες μονάδες και συνδυάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα με τα μεταλλεία , το καθιστάται μόνοι σας πολιτικό θέμα και όχι κοινωνικό.
Η κομματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ανέκαθεν ότι αυτό το έργο πρέπει να σταματήσει.
Μην μπερδεύεις τα κομματικά του ΣΥΡΙΖΑ με τα δημοτικά.
Ο δήμος δεν είναι κατευθυνόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως επίσης και ο δήμαρχος.
Για το ΠΑΣΟΚ που πήρε ενα 6.5% είναι γνωστές οι θέσεις του.
Ο Παπακωνσταντίνου ήταν υπουργός του, όπως επίσης και ο Πάχτας.
Η θέση του ποταμιού που πήρε ένα 4%, για τα μεταλλεία δεν είναι γνωστή γιατί απλά δεν έχει πάρει θέση.
Όπως τα υπολογίζεις στο ρεπορτάζ σου τα νούμερα και πάλι δεν βγαίνουν για να κάνεις ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος ότι είναι υπέρ των μεταλλείων όπως το παρουσιάζεις ο λαός του δήμου Αριστοτέλη.
Θα σε απογοητεύσω για τους εκφοβισμούς που λες ότι δεν ακούστηκαν.
Είναι αυτό που λένε ο κόσμος το χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι...
Αυτοί οι εκβιασμοί φίλε μου ποτέ στην ιστορία δεν καταγγέλονται.
Οι λόγοι είναι προφανείς..!!!
Τις αιτιολογίες και τα επιχειρήματα συμφωνώ απόλυτα κι εγώ μαζί σου ότι τα κρίνει ο κόσμος.
Η κρίση βέβαια ΠΟΤΕ δεν είναι αντικειμενική δυστυχώς όπως θα έπρεπε.
Ο καθένας κρίνει με τα συμφέροντα του και το επίπεδο του μυαλού του.

Ευχές για δημιουργικό διάλογο..!!!


ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @28 Ιανουαρίου 2015 - 12:27 π.μ.

Εμείς δεν προσεγγίσαμε το θέμα με ποσοστιαίες μονάδες.

Εμείς κάναμε ένα σχόλιο επάνω στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία", που ο συντάκτης της έδειξε εμμέσως πλην σαφώς να ξαφνιάζεται από το αποτέλεσμα των εκλογών, έχοντας προφανώς στο μυαλό του δυο δεδομένα.

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε με 0,5 μονάδα το νομό, ενώ και στις δημοτικές είχε κερδίσει η παράταξη του Μίχου στο δήμο, που δεν είναι κρυφό και ούτε επιλήψιμο ότι τον στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και άλλοι.

Θα θέλαμε και εμείς και η κοινωνία να συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι τα κομματικά σας δεν έχουν σχέση με τα δημοτικά, όμως οι τελευταίες εξελίξεις έχουν κλονίσει πολλών κατοίκων την πίστη.

Ξέρετε πολύ καλά που οφείλεται η ζημιά που πάθατε με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Βιαστήκατε πάρα πολύ να τελειώσετε το θέμα μεταλλεία δίχως να δώσετε πειστικές απαντήσεις για το εργασιακό μέλλον όσων μείνουν χωρίς δουλειά από χθες..., ενώ παράλληλα δείξατε και αδιαφορία και περιφρόνηση στην αγάπη και το δέσιμο που έχει η κοινωνία μας με τα μεταλλεία.

Σε ότι αφορά τους εκφοβισμούς που εξακολουθείς να ισχυρίζεσαι, νομίζουμε ότι αποτελεί μια από τις περίφημες "antigold" εφευρέσεις, γιατί αν υπήρχαν δεν είστε απ' αυτούς. Θα το είχατε αξιοποιήσει επικοινωνιακά, κυρίως μάλιστα μέσα σε προεκλογικό περίοδο. Φημίζεστε άλλωστε για αυτού του τύπου σπορά και διάχυση φημών και διαρροών σε φιλικές εφημερίδες και ιστολόγια.

Είναι δικαίωμα σου να το συνεχίζεις στην προσπάθεια σου να πιαστείς από κάπου. Εσύ ξέρεις...

Μακάρι η ευχή για δημιουργικό διάλογο να πιάσει τόπο! Το ευχόμαστε ολόψυχα!

Ανώνυμος είπε...

πολίτες..
Ναι μεν δεν προσεγγίσατε το θέμα με ποσοστιαίες μονάδες άλλα υιοθετήσατε το δημοσίευμα της εφημερίδας προς όφελος σας.
Και όχι μόνο το υιοθετήσατε αλλά σχολιάσατε σαν blog και πάνω σ αυτό.

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω που βλέπεις την εκλογική ζημιά που πάθαμε όπως λες.
τα συγκριτικά στοιχεία μπορείς να τα δεις στο λινκ του υπουργείου εσωτερικών.

http://ekloges.ypes.gr/current/v/public/#{"cls":"level","params":{"level":"dhm","id":9056}}

Δεν βιαστήκαμε καθόλου να τελειώσουμε κανένα θέμα.
Αυτή ήταν και είναι η επίσημη θέση μας για τα μεταλλεία.
Τις λεπτομέρειες οι εργαζόμενοι θα τις μάθουν όταν έρθει η ώρα.
εκείνο που έχω μόνο να πω, είναι ότι η εργασία τους και ο μισθός τους δεν θα χαθούν.

Για τους εκφοβισμούς που λες άστο αυτό το θέμα.
Αν βγουν τα στοιχεία στον αέρα θα γίνει μεγάλος χαμός.
Θα πέσουν κεφάλια πολιτευτών και στελεχών.

Σου εγγυώμαι πως υπάρχουν εργαζόμενοι στην εταιρεία που καταλαβαίνουν και αντιδρούν μ αυτές τις τακτικές.
Είναι όμως σε δύσκολη θέση για ευνόητους λόγους να ανοίξουν επίσημα το στόμα τους.

Δεν θέλω να το συνεχίσω περισσότερο το θέμα, αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το ξέρεις εσύ.
Μπορείς να γίνεις πιο σαφής???
Τα υπονοούμενα ποτέ στην ζωή μου δεν τα συμπάθησα.


ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @28 Ιανουαρίου 2015 - 10:33 μ.μ.

Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα σχολιάσαμε πόσο απέχουν από την πραγματικότητα που βιώνει η ΒΑ Χαλκιδική οι δημοσιογραφικές προσεγγίσεις, που δε βλέπουν ή φοβούνται να γράψουν ότι μια ηχηρή μειοψηφία επιχειρεί να επιβάλει τα θέλω της σε μια σιωπηλή πλειοψηφία.

Επομένως δεν το υιοθετήσαμε όπως λανθασμένα αναφέρεις. Απλά το σχολιάσαμε. Νομίζουμε ότι δεν κάναμε κάτι που να εμπίπτει στον κώδικα ποινικής δικονομίας.

Αν δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις είναι δικό σου θέμα. Αυτό που γράψαμε χθες συζητιόταν στην Ιερισσό από την Κυριακή το βράδυ.

Κανένα υποννοούμενο με το "εσύ ξέρεις". Κυριολεκτήσαμε. Από τη στιγμή που ξέρεις τόσα φοβερά πράγματα βοήθησε να έρθουν στο φως.



Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ αν κέρδιζε το κόμμα σου το δήμο θα γράφατε παπάδες και θα λέγατε για νέο νικηφόρο δημοψηφισμα στο δήμο αριστοτέλη.
Το μόνο τώρα που στέκεστε για να περηφανεύεστε είναι το ποσοστό του συριζα στην Ιερισσό που ήταν 55%.Δε λέτε όμως πουθενά ότι στο Στρατώνι ο συριζα πήρε το χαμηλότερο ποσοστό του στη χώρα με 18% και η ΝΔ 54% σέ να χωριό που ήταν βαμμένο ΠΑΣΟΚ.
Δε σας συμφέρει γιατί σας χαλάει την επικοινωνιακή εικόνα υπεροχής που έχετε φτιάξει.
Ο πολίτης έχει απόλυτο δίκιο. Έχετε αγριέψει τον κόσμο με την αλαζονεία σας.

Ανώνυμος είπε...

πολίτες..
Σαφώς και δεν εμπίπτει στον κώδικα της ποινικής δικονομίας μια αναδημοσίευση.
είναι θεμιτό κάτι τέτοιο.
Εκείνο όμως που προκαλεί αίσθηση είναι το σχόλιο το δικό σας.
Γι αυτό λέω και ότι το υιοθετήσατε.
Αυτό που λέτε ότι συζητιόταν στην Ιερισσό συζητιόταν παντού σε όλο τον δήμο.
Το άκουσα κι εγώ και γέλασα.
Ο λόγος που γέλασα ήταν ότι το πιο πιθανό ήταν ότι δεν γνώριζαν τα νούμερα, για αυτό και σας τα έδωσα.
Η πιο απόλυτη γλώσσα είναι η γλώσσα των αριθμών.
Δεν την αλλάζει τίποτα και δεν σηκώνει παρερμηνείες.
Επιβάλλεται να έρθει στο φως αυτή η κατάσταση, αλλά αυτή την βοήθεια δεν μπορώ να την προσφέρω εγώ. Μακάρι να μπορούσα.
Αυτή την βοήθεια θα σας την δώσουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι σας και σαν αντικειμενικό blog που είστε όπως ισχυρίζεστε, ελπίζω πως θα αναρτήσετε την έρευνά σας.
Καλό μεσημέρι.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

29 Ιανουαρίου 2015 - 1:06 π.μ.

φίλε μου ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.
Όταν μιλάμε για επίπεδο δήμου δεν πιάνουμε ένα προς ένα τα χωριά.
Κοιτάμε το σύνολο.
Μην ξεχνάς ότι η Ιερισσός είναι και η έδρα του δήμου.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξ ο δήμος στο σύνολο του ψήφισε ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Στα 11 από τα 16 χωριά το κόμμα σου καταποντίστηκε σε σχέση με τα κάτω χωριά και το γομάτι.
Α και το Στρατώνι έχει ηλεκτρικό ρεύμα από το 1957 όταν στην υπόλοιπη Χαλκιδική υπήρχαν μόνο γκαζόλαμπες και κεριά.

Ανώνυμος είπε...

29 Ιανουαρίου 2015 - 10:56 μ.μ.

Αυτό το σκεφτόσουν πολύ ώρα για να το πεις???

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Δε γράφω κάποιο ψέμα.
Είναι η απόλυτη αλήθεια.
Εσύ κάνε αυτό που ξέρεις και μπορείς. Ειρωνεύσου.