Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ "ΕΡΓΑ" ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ... ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ #SKOURIES (Φωτογραφίες)

Σε ανάρτηση που κάναμε παραμονή πρωτοχρονιάς δημοσιεύσαμε φωτογραφίες από τις ζημιές που προκάλεσαν στις 28 Δεκεμβρίου "οικολόγοι" στον κόμβο του Χοντρού Δέντρου αλλά και κατά μήκος του δασικού δρόμου που οδηγεί στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Αναγνώστης του blog μας έστειλε νέες φωτογραφίες στις οποίες είναι ευδιάκριτα και στο φως της ημέρας τα κατώτερα αισθήματα και ένστικτα που τρέφουν και ενεργοποιούν οι "antigold" για τη μεταλλευτική δραστηριότητα και τα εκτονώνουν σε λάμπες ηλεκτροφωτισμού και ταμπέλες οδοσήμανσης καταστρέφοντας τα στην κυριολεξία.

Αντικείμενα τα οποία, ως γνωστόν, είναι απολύτως αναγκαία στην καθημερινότητα επαγγελματιών οδηγών φορτηγών Δ.Χ., που κινούνται στο συγκεκριμένο δρόμο χωρίς αυτό να' χει γίνει ποτέ σεβαστό όπως και πολλά άλλα ζητήματα από τους επαγγελματίες της οικολογίας. 

Επαγγελματίες που φαινομενικά νοιάζονται για το περιβάλλον. αλλά ταυτόχρονα αδιαφορούν προκλητικά για τις ανάγκες του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κινούνται και εκείνοι.


Το πιο τραγελαφικό όλων είναι ότι οι "antigold" τα τέλη του 2013 είχαν κάθε μέρα καραούλι μαζί με την αστυνομία στο Χοντρό Δέντρο για να πιάσουν επ' αυτοφώρω εκείνους τους οδηγούς που αναγκάζονταν να υποπέσουν στην τροχονομική παράβαση της "διπλής γραμμής", εξαιτίας της γωνίας κλίσης του δρόμου που οδηγούσε στο εργοτάξιο. 

Ένα ζήτημα που λύθηκε οριστικά με την ολοκλήρωση και την παράδοση του ισόπεδου κόμβου την κατασκευή του οποίου καθυστερούσε να εγκρίνει η ίδια η πολιτεία επί δύο ολόκληρα χρόνια.

Οι "antigold" ήταν μάλιστα που σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ακούγονταν να λένε ποικίλα σενάρια προς τους αστυνομικούς για να γίνει πειστική και πιο καταπιεστική η παρουσία τους.

Τότε... Γιατί από τότε μέχρι σήμερα κανείς τους δεν έχει αντιδράσει για τις φθορές που οι θερμοκέφαλοι που ανήκουν στις τάξεις τους προκαλούν σε ταμπέλες και κολώνες του καλύτερου δρόμου της Χαλκιδικής, όπως παραδέχθηκε δημοσίως και η βουλεύτρια μας κ. Ιγγλέζη. Ούτε βέβαια τους απασχόλησε "οικολογικά" το γεγονός, ότι κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να κάψουν ένα αυτοκίνητο επάνω σε δασικό δρόμο για να δημιουργήσουν επικοινωνιακό εφέ...


Αυτό το διάστημα βέβαια οι... φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις τους έχουν παγώσει. Όχι, εξαιτίας του πολικού ψύχους που επικρατεί, αλλά κυρίως λόγο της προεκλογικής περιόδου, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Είναι η χρονική περίοδος που οι "antigold" συνηθίζουν να φορούν το φίλο - κοινωνικό προσωπείο τους και να γίνονται πιο ζεστοί και ανθρώπινοι. Το ζήσαμε και κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών του περασμένου Μαϊου.

Να που η πολιτική έχει και κανόνες...



   

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε με το καλό στις 25 του μηνός να τελειώνουμε με τον φασισμό των ντεμεκ οικολόγων!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΡΑΜΠΌΥΚΟΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ" ΑΠΌ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑΖΕΙ???

Ανώνυμος είπε...

Απο τη μια πλευρα οι ευαισθητοι Καναδοι αποικιοκρατες της ElDorado, το ΠΑΣΟΚικο ΣΥΡΙΖΑ που θελει να γινει χαλιφης στη θεση του χαλιφη, το antigold παρατηρητηριο που θελει να σπρωξει αλλη εταιρια εξορυξης με οχημα τους επισης φιλεσπλαχνους Ολλανδους αποικιοκρατες, η καινουργια δημοτικη αρχη δουρειος ιππος της εταιριας και απ την αλλη η φεουδαρχια του Α. Ορους...ειναι πολλα τα λεφτα Αρη...

Ανώνυμος είπε...

Οταν μετά από 5-10 χρόνια αρχίσουν οι αντλήσεις πετρελαίου και αερίου στο Αιγαίο και στο Ιόνιο,τότε να δούμε το ηθικό ανάστημα των ψευτοοικολόγων.Πρέπει να καταλάβουνε ότι δεν μπορούν να εμποδίσουν την εξέλιξη των πραγμάτων.Από μόνοι τους θα παραμείνουνε στο περιθώριο.Ο χρόνος (και ο καιρός δεν είναι με το μέρος τους.

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

οβελίξ..
μην στενοχωριέσαι αγόρι μου..
15 και σήμερα..
θα τα δείτε τα αποτελέσματα σύντομα για την εξέλιξη των πραγμάτων όπως λες.
πραγματικά ο χρόνος δεν ήταν υπέρ σας....
καταλαβαίνεις τι εννοώ έτσι??

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

μικρούλι αστερίξ ξεφεύγεις.
Ούτε το αγόρι σου είμαι ,ούτε καταλαβαίνω τι εννοείς γιατι η βιασύνη σου να ενταχθείς στους εν δυνάμει υποψήφιους συριζικούς κυβερνώντες δεν έχει καμμία σχέση με την παραβατική ,από μιά χούφτα ντεμέκ μάγκες, συμπεριφορά στην άσφαλτο στο Χοντρό Δένδρο.Αυτές οι συμπεριφορές θυμίζουν γήπεδο και όχι το τι συμβαίνει στην πολιτική(όπου ίσως θα σας εκφράζανε παρόμοιες συμπεριφορές).
Και λίγα λόγια μικρούλι για τον ΠΑΟΚ.

ΟΒΕΛΙΞ