Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

"ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Κακώς κατηγορήθηκε η κα Ιγγλέζη όταν πρότεινε στους υποψήφιους ανέργους μεταλλωρύχους να γίνουν γεωργοί και μάλιστα να καλλιεργήσουν κάνναβη. Η κα… βουλεύτρια εννοούσε την κλωστική κάνναβη … Μόνο που ΚΑΙ ΠΑΛΙ δεν είναι πλήρως ενημερωμένη…

Πριν από ένα χρόνο περίπου, έπειτα από πιέσεις που δέχτηκε η Ελλάδα για την νομιμοποίηση της κλωστικής κάνναβης από την Ευρωπαική κοινότητα, ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ο οποίος εξαίρεσε από τις ουσίες που υπάγονται στα ναρκωτικά τα προϊόντα κλωστικής κάνναβης (Cannabis Sativa L.), ανοίγοντας θεωρητικά τον δρόμο για την ελεύθερη καλλιέργεια της. «Μάλιστα θεωρήθηκε ότι η χώρα έπρεπε να απολογηθεί που δεν το είχε επιτρέψει νωρίτερα», είπαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έκτοτε, τα δημοσιεύματα των εφημερίδων με θέμα την κλωστική κάνναβη άρχισαν σταδιακά να πληθαίνουν. Κάποιοι έκαναν λόγο για «βιώσιμη αγροτική ανάκαμψη» μέσω της καλλιέργειάς της, για την παρεξηγημένη κλωστική κάνναβη «που ανοίγει νέες δουλειές» και η οποία έρχεται «να αντικαταστήσει το βαμβάκι».

 Όμως όσο η έκδοση της κανονιστικής ΚΥΑ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία θα όριζε το θεσμικό πλαίσιο, π.χ. τον έλεγχο των καλλιεργειών και τη χωροθέτηση των ζωνών καλλιέργειας, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί ο αγρότης να καλλιεργήσει την κλωστική κάνναβη, καθυστερούσε, τα ΜΜΕ άρχισαν να κάνουν λόγο για αγανακτισμένους αγρότες, οι οποίοι ένα χρόνο μετά περιμένουν ακόμα να εκδοθεί η περιβόητη ΚΥΑ για να ξεκινήσουν να καλλιεργούν, μιλώντας για συνειδητή κυβερνητική ολιγωρία και για μπλοκάρισμα του δρόμου της κλωστικής κάνναβης.

Πηγές από τον ΕΛΓΟ επιβεβαιώνουν ότι αυτή τη στιγμή το θέμα της καλλιέργειας της κλωστικής κάνναβης δεν κινείται. Το σχέδιο της ΚΥΑ, το οποίο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, θέτει σαν βασική προϋπόθεση για την καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης την σύναψη σύμβασης με βιομηχανία επεξεργασίας, χωρίς την οποία ο παραγωγός δεν μπορεί να αγοράσει τον σπόρο. Αλλά, προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια βιομηχανία στην Ελλάδα, διότι η καλλιέργειά της είναι βασικά παράνομη ακόμη.

Αναδημοσίευση από www.ellinikoschrysos.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Το ότι η κ. Ιγγλέζη δεν είναι επαρκώς ενημερωμένη και σ' αυτό το θέμα και το οτι η κυβέρνηση φαίνεται να' χει υιοθετήσει άκριτα την "antigold" ρητορική χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, στο τι θα απογίνουν 2.000 εργαζόμενοι όταν κλείσουν τα μεταλλεία, ενισχύει την άποψη ότι αυτό το σκηνικό που πάει να στηθεί βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σ' ένα γινάτι, χωρίς να υπάρχει κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου των εργαζομένων από την ανεργία που πάει να τους επιβληθεί.

Νομίζουμε, ότι η ισχύς της δήλωσης που έκανε πριν τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη Θεσσαλονίκη το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας σύμφωνα με την οποία έλεγε: "ακόμη σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε και πως θα αξιοποιήσουμε αυτούς τους εργαζομένους" παραμένει διαρκής και ο νοών νοείτω...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΓΚΛΕΖΗ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες..
Από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουν περάσει 5 μήνες και κάτι που έκανε όπως λέτε αυτή την δήλωση ο Βίτσας.
Μέσα σ αυτό το διάστημα μεσολάβησαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκη,ς η εκλογή του ΠΔ, οι εκλογές με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, και οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.
Τεράστιας εμβελείας γεγονότα ομολογουμένως απ όλους.
Πιστεύεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σ αυτό το διάστημα δεν έχει λάβει στα υπ όψιν του αυτό το ζήτημα και ότι δεν έχει ασχοληθεί, αν και είναι πολύ μικρότερης σημασίας απ τα γεγονότα που ανέφερα???
Κάνετε ΛΑΘΟΣ!!!
Όλα είναι έτοιμα αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο που λένε.
Υπομονή σε λίγο καιρό θα γνωρίζεται τα πάντα.
Μην προσπαθείτε να ρίξετε λάδι στην φωτιά των μεταλλωρύχων μ αυτές τις αναρτήσεις.
Σταματήστε να τους ντοπάρετε!!!
Ο εκβιασμός από την εταιρεία είναι οφθαλμοφανής.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

.Αυτή η ιστορία τήρησης της προεκλογικής υποσχεσιολογιας του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται τραγική για τη χώρα. Με σλόγκαν "τηρούμε ότι υποσχέθηκαμε" δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Άσε που τα μισά που υποσχέθηκαν δεν ήταν αποτέλεσμα του ρόλου τους σαν αξιωματική αντιπολίτευση αλλά με τον ρόλο του ακτιβιστή που συχνά πυκνά χρησιμοποιούσαν. Για παράδειγμα για να τα βρουν με τους "εν γένει" ακτιβιζωντες δήλωσαν ότι θα κλείσουν τις Σκουριές. Κάτι δηλαδή σαν όπως, αφού υποσχέθηκαμε ότι θα γκρεμισουμε το Λευκό Πύργο τώρα που έχουμε την εξουσία θα το κάνουμε. Θα κλείσουν τις Σκουριές για να ικανοποιηθούν οι έτσι και αλλιώς βολεμενοι φίλοι μας. Δυο μονο πράγματα για αυτό. Το πρώτο είναι οι εργαζόμενοι που σήμερα πληρώνονται από την παραγωγή και αύριο, σύμφωνα με το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ, από τους Έλληνες φορολογούμενους. Δηλαδή οι μισθοί τους θα φορτωθούν στις πλάτες του ελληνικού λαού για να κάθονται. Αλήθεια σε ποιο πανεπιστήμιο τα διδάσκουν αυτά; Το δεύτερο είναι η σύμβαση που τι σχιζουμε και διωχνουμε την εταιρεία και τους ανθρώπους της σαν ανεπιθύμητους. Μια σύμβαση που υπέγραψε το επίσημο ελληνικό κράτος, και πετάει στο καλάθι των αχρήστων το νέο καθεστώς κυβέρνησης της χώρας. Η απαξίωση του σεβασμού και της ευγένειας σς όλο της το μεγαλείο. Και μια σημαντική λεπτομέρεια. Η σύμβαση αφορά στο σύνολο των μεταλλείων Χαλκιδική. Ολυμπιάδας, Στρατωνίου-Στρατονικης και Σκουριων. Θα κλείσουν λένε τις Σκουριές. Δηλαδή θα σχίσουν ένα κομματάκι της σύμβασης και ότι μείνει θα το κρατήσουν. Γενικά λογαριαζουν χωρίς το ξενοδόχο, γιατί οι μεταλλωρύχοι είναι εκεί και περιμένουν.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @10 Φεβρουαρίου 2015 - 6:39 μ.μ.

Η δήλωση του Δημήτρη Βίτσα έγινε την ημέρα που ο νυν πρωθυπουργός ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης από το βήμα της ΔΕΘ. Δηλαδή στις 17 Σεπτεμβρίου 2014

Δε γνωρίζουμε αν έχει αναδιαμορφωθεί η εσωτερική κομματική ιεραρχεία του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, πάντως όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις ο κ. Βίτσας ήταν γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του κόμματος που τότε ήταν αξιωματική αντιπολίτευση το πλαίσιο του προγράμματος των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα.

Η κοινή λογική λέει όχι. Το ίδιο όμως λένε και τα γεγονότα που έχουν προκύψει μέχρι τότε. Σε καμία από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της κυβέρνησης δεν υπάρχει τίποτα το ξεκάθαρο και το σαφές για την "επόμενη μερά" μετά το κλείσιμο του μεταλλείου.

Αυτή η ασάφεια συμπεριλαμβανομένης και της προκλητικότητας από τη δική σας πλευρά είναι οι βασικοί λόγοι που έχουν τροφοδοτήσει την ανησυχία και την αγωνία του κόσμου.

Μην αναζητείς τρόπους και στόχους για να φορτώσετε το πρόβλημα που εσείς έχετε δημιουργήσει.