Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ BULLYING ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στην ανάρτηση που προηγήθηκε για τα κρούσματα εκφοβισμού (bullying) εναντίον παιδιών μεταλλωρύχων από συμμαθητές τους σε σχολεία της Ιερισσού, μεταξύ των σχολίων που λάβαμε ξεχωρίσαμε ένα σχόλιο που επιχείρησε να υπενθυμίσει ένα μικρό "χρονικό" αυτής της θλιβερής κατάστασης και τις παράπλευρες συνέπειες της.

Νομίζουμε ότι το συγκεκριμένο σχόλιο είναι άξιο προς αναδημοσίευση, γιατί εκτός από το χρονικό της "άνθησης" του εκφοβισμού, έτσι όπως αυτό αναπτύχθηκε κατά την άποψη του/τη σχολιαστή/τριας μας, θέτει και κάποια άλλα ζητήματα, άξια εξίσου προβληματισμού και βαθιάς περισυλλογής. 

Όπως γράψαμε και χθες κρούσματα bullying ανάμεσα σε παιδιά δεν υπάρχουν πλέον ή τουλάχιστον δεν ακούγονται. Εκτός, από την περίπτωση ηλεκτρονικού bullying, που σημειώθηκε πριν από 6 μήνες εναντίον μιας 20χρονης φοιτήτριας από το Στρατώνι, επειδή τόλμησε να γράψει τη θετική άποψη της για τα μεταλλεία σε φοιτητικό περιοδικό.

Ευχή μας να μην ξανασυμβούν ποτέ και όσοι ευθύνονται γι΄αυτές τις καταστάσεις να αφήσουν τα παιδιά έξω και μακριά από ζητήματα, όπου εντέχνως καλλιεργείται ο ιδεολογικός φανατισμός, ο κοινωνικός ρατσισμός και το μίσος.

Ακολουθεί το σχόλιο.

"Το bullying στην Ιερισσό και σε βάρος των παιδιών μεταλλωρύχων ήταν από την άνοιξη του 2012 και μέχρι τα τέλη του 2013 ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Άρχισε από πολύ νωρίς...
http://respentza.blogspot.gr/2010/11/blog-post_7505.html

Και σε πολύ μικρές ηλικίες...
https://www.youtube.com/watch?v=JEjjU5k4D7A

Η γαλούχηση των παιδιών σε εκφοβισμούς και τραμπουκισμούς έπιασε τόπο κάποια στιγμή....
http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/255285/sok-xylokopisan-ton-symmathiti-toys-giati-einai-gios-metalloryhoy

Το bullying στην Ιερισσό δεν περιορίστηκε μόνο στα παιδιά. Επεκτάθηκε και στις γυναίκες εργαζομένων... Και εσείς τα είχατε γράψει. Πως δεν τα θυμάστε;
http://politesaristoteli.blogspot.gr/2014/08/skouries-antigold.html

Φυσικά και τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα. Ούτε αυτά που επιτίθενται ούτε αυτά που έπεσαν θύματα του bullying. Υπάρχουν ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί που κουκουλώνονται πολύ καλά πίσω από το ντεμέκ αγωνιστικό παρασύνθημα:

"Οι κοινωνικοί αγώνες δε δικάζονται και δεν διώκονται είναι πάντα δίκαιοι"

Επιτέλους θα υπάρξει λίγη ανθρωπιά και ευγένια στις σκέψεις και τη συμπεριφορά τους ή οι ψυχές και τα μυαλά τους συντονίζονται μόνο από το ανατριχιαστικό κάλεσμα: "δεν μας νοιάζει αν θα σκοτωθούν παιδιά, αν θα σπάσουν κεφάλια και αν θα μπεί κόσμος στη φυλακή";
https://www.youtube.com/watch?v=8W8pMVY9qrI

Με κομματικές πλάτες όλα αυτά έτσι; Για να αποκτήσουν οι αγωνιστές- εκφοβιστές και "πολιτική υπόσταση και νομιμοποίηση".

Σε τι Ελλάδα θεέ μου ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας;

Άραγε μήπως πίσω απ' όλη αυτή την τεχνητή ανωμαλία υπάρχει και ένας καλός λόγος που θέλουν να μας διώξουν από τον τόπο μας; Μήπως δεν αξίζει να ασχολείσαι με τόση αρρωστημένη κακία και παλιανθρωπιά, αλλά να την προσπερνάς και να την αφήνεις πίσω σου;
Ελπίζω σε δημοσίευση"


19 Μαρτίου 2015 - 12:14 μ.μ.
 Διαγραφή

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να μην ξύνουμε πληγές.
Καλό είναι να μην ξαναδούμε γονείς και δασκάλους να σπρώχνουν τα παιδιά τους να φορούν μαύρες μπλούζες και περιβραχιόνια σε παρελάσεις.
Ο διχασμός μας ας μην γίνει στοιχείο της κουλτούρας μας το οποίο πρέπει να τιμάμε σε παρελάσεις και επετείους.