Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΧΑΘΗΚΑΝ 3 ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο δελτίο ειδήσεων του "Bee Channel" ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος σχολίασε την απόφαση του Ε' τμήματος του ΣτΕ, η οποία έκρινε απόλυτα νόμιμη την κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος εκτός από τη δικαίωση των θέσεων και των ενεργειών της εταιρείας, έκανε λόγο για την απώλεια τριών πολύτιμων χρόνων, αναφερόμενος στην απόφαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας (της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης) με την οποία είχε απορριφθεί το αίτημα της εταιρείας σχετικά με «την έγκριση παρέκκλισης» κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων της.

3 ολόκληρα χρόνια, όπου εξαιτίας της τακτικής της χρονοτριβής και της κωλυσιεργίας που ακολουθήθηκε από κάποιους δημόσιους λειτουργούς υπηρεσιών που ταυτίστηκαν με τις αυθαίρετες "antigold" ερμηνείες διατάξεων και κανονισμών, είτε του μεταλλευτικού κώδικα, είτε του πολεοδομικού κανονισμού, στέρησαν τη δυνατότητα σε τουλάχιστον ακόμη 500 ανέργους κατοίκους του δήμου μας να εργαστούν στο κατασκευαστικό κομμάτι της επένδυσης.

Ξέχωρα από τα οφέλη που θα κόμιζε η τοπική και εθνική οικονομία, αλλά χάθηκαν και αυτά εξαιτίας της παρατεταμένης ευθυνοφοβίας, αλλά και της δικαιολογημένης άγνοιας, ως ένα βαθμό, κάποιων λειτουργών του δημοσίου σε ζητήματα κατασκευής βιομηχανικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, τα οποία η πλευρά των πολέμιων της μεταλλευτικής εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Κάποια στιγμή όμως ακόμη και τα παραμύθια με δράκους και άλλα σημεία και τέρατα έχουν ένα τέλος. Ακολουθεί το απόσπασμα από τις δηλώσεις που έκανε ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες μπορείτε να ψάξετε και να μας ενημερώσετε αν έχει υπάρξει ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα παρόμοιο σκηνικό καθυστέρησης μιας επένδυσης στην οποία να εμπλέκονται πολιτικοί, δημόσιοι λειτουργοί, ακτιβιστές, αντιεξουσιαστές κλπ;

Ανώνυμος είπε...


KONTEYOYME ME TIS KAΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΠΥΟ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΣΑΝΕ Κ ΧΑΛΑΣΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΟΛΟΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ