Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

"ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΤΟ ΣτΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ένα νέο δεδομένο έρχεται να προστεθεί στην πολύ κακή άποψη που έχουν σχηματίσει οι πολέμιοι της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική για το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, που δεν είναι άλλο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αυτό το νέο δεδομένο θέλει το ΣτΕ να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με το ζήτημα της εξόρυξης χρυσού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μέλος του συντονιστικού της Ιερισσού στην εκπομπή "Άκου να δείς" της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης.

Αυτός ο, όχι και τόσο κολακευτικός, σχολιασμός για το ΣτΕ και τους δικαστές του οφείλεται στο γεγονός, ότι έχει απορρίψει μέχρι στιγμής 8 συνολικά προσφυγές των "antigold" εναντίον του επενδυτικού σχεδίου, με πιο πρόσφατη εκείνη που ανακοινώθηκε προχθές και που έκρινε απόλυτα νόμιμη την κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές.

Κάτι τέτοιο ο "antigold" μικρόκοσμος που πλέον είναι και τμήμα της κυβερνητικής εξουσίας είναι αδύνατο να το υποδεχθεί με σεβασμό όπως συμβαίνει με όλο τον υπόλοιπο κόσμο και γι' αυτό το λόγο συνεχίζει να απαξιώνει ένα τόσο σοβαρό και κρίσιμο θεσμό σαν το ΣτΕ.

Το πλέον οξύμωρο είναι, ότι ο πρώην πλέον δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος και εκλεκτός των "antigold", όπως τόνισε σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του, ήθελε να οικοδομηθεί η απολεσθείσα κοινωνική ενότητα επάνω στο σεβασμό όλων των πολιτών του δήμου απέναντι στους θεσμούς, όπως είναι για παράδειγμα το ΣτΕ.

Τελικά, από την ενότητα που φιλοδοξούσε να φέρει ο κ. Μίχος σ' όλο το δήμο μένουμε στην διατήρηση της ενότητας της παράταξης του με την προσωπική παραίτηση του. 

Είπαμε για όλα τα υπόλοιπα κακά της μοίρας μας φταίει το ΣτΕ, εκτός και αν με το νέο δήμαρχο τον κ. Ζουμπά αλλάξει αυτή η κατάσταση....

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή στο οποίο υπάρχει και η άποψη του Μιχάλη Θεοδωρακόπουλου διευθύνοντος συμβούλου της "Ελληνικός Χρυσός" για την τελευταία απόφαση του ΣτΕ.